Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se zeptat, jen tak pro zajímavost, který porod jste měly horší/snažší - první nebo druhý nebo i třetí? Vím, že se to nedá říct obecně, každý to prožívá jinak a pokaždé je to jiné, ale i tak si ráda přečtu vaše názory, mám jen jedno dítě a pokoušíme se o druhé. ![]()
Ahoj. Druhý porod byl nesrovnatelně kratší, téměř bezbolestný. Oba ale bez komplikací, takže paráda. Pocity po porodu srovnatelně nádherné.
já své druhé mimi teprve čekám ale obecně se říká, že je druhý porod rychlejší
tak snad je to pravda
![]()
Druhý porod jsem měla ooo dost jiný… Bolesti jsem lépe zvládala, vlastně jsem se usmívala skoro celý porod:). Totální euforie. Nádhera. Spíš jsem to měla proto, že jsem se svému tělu oddala a psychika byla jinde. Na psychice strašně záleží
. Jo a co se týče doby.. První porod 20hodin, kontrakce rovnou po 3 minutách. Druhý porod opět rovnou po 3minutách kontrakce, ale bolest jsem nějakou pocítila až 3hodiny před narozením dcerky, celkem 14hodin porod od první kontrakce:).
Příspěvek upraven 20.09.10 v 19:50
Ahoj, já měla oba stejný, druhý o něco horší. ALe oba 11 hod.
ja mela druhy kratsi ale horsi.Vedela jsem co me ceka takze jsem se vazne netesila.
![]()
Ahoj.
Já měla první 12 a druhý 13 hodin a u obou mi přesně o půlnoci praskla voda,kontrakce začly ráno.Ten druhý byl ale o moc lepší hlavně díky mému příteli,který byl se mnou a díky užasné PA.
Já měla první horší, o 20 hodin delší, druhý porod byl krátký, ale řekla bych že zas o dost bolestivější, nicméně když to porovnám, tak bolest krátce se dá snést líp než šíleně dlouhý porod…takže za mě první horší.
Každý porod je jiný, první mě překvapil svou intenzitou, u druhého už jsem měla bobky bo víš do čeho jdeš
a po tabletě na vyvolání mě překvapil ještě větší intenzitou. Třetí porod(v 23tt) překvapíl svojí fyzickou snadností a i rychlostí a čtvrtý porod byl tak rychlý intenzivní a po vychladnutí emocí i nádherný zážitek, že už raděj další dítě nechci, neb už bych asi nechtěla rodit v porodnici ![]()
první porod 10 h - bolesti 4 hodiny.
Druhý porod 4 h - bolesti 15 min!!! Krása! ![]()
Děkuju za příspěvky, ve většině případů to vypadá, že podruhé je to snažší. ![]()
Ale jinak ten pocit, že už člověk ví, co ho asi čeká a děsí se, tak ten mám taky. ![]()
Prvni porod 14 hodin,velmi silne bolesti celou dobu.
Druhy porod 50 minut,z toho bolesti 15 minut
.
Treti porod (vyvolavany) 1h45 minut,bolesti po celou dobu,no nic moc.
Zalezi, jak rychle po sobe deti mas. Ja mela druhej hodne rychlej, ale zase mi prislo, ze se vsechna ta bolest z prvniho 12-ti hodinovyho porodu (pocitam od tech jo vyzivnejch bolesti) koncentrovala do tech 2 a pul hodin druhyho porodu.
No přešně,pokud je druhý brzy po prvním/1-2roky/je to pak rychlý,já je měla po 2 letech,a druhý-porodní bolesti asi 2 hodiny,zato šílený,skoro jsem ztrácela vědomí,ale byl to fofr,a taky jsem se hrozně bála,úplně mi bušilo srdce strachem,a narodila se mi krásná holčika,a do vody,a třetího jsem měla po 12 letech a stejný jako první,6 hod,a vůbec se mi to už nezdálo tak hrozný,jak člověk stárne,zjistí,že fyzická bolest v životě není to nejhorší.Navíc ta odměna za to… ![]()
ahoj já mám tedy za sebou jeden porod 56hodin
po vyvolávání a nakonec to dopadlo císařem.Po porodu jsem si řekla že už druhé dítě fakt nechci když ten první byl takový.Ale Filípkovi budou tři a už přemýšlim o druhém
tak uvidime