Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj, holky mam dotaz od vcera mam neustaly bolesti v krizi jako pri MS, obcas to vystreli do trisel a poboliva me bricho, v noci jsem skoro nemohla bolesti spat. mam tyden pred terminem ale doktorka rikala ze asi budu rodit driv, ze malej je dost velkej. v utery jsem byla otevrena na jeden prst a rikal ze uz mam ohranicenou placentu, tak nevim jestli uz to neni nakej zacatek
zatka mi jeste neodesla
tu uz jsem mela vcera a bolelo to dal, dnes ji teda taky vyzkousim
mohl by to byt zacatek porodu , ja jsem mela bolesti do krize ,ale byli pravidelny cca po 15 min od 2 od rana. dala jsem si teplou sprchu a nepomohlo. v 11 hod mi praskla plodovka a 13.25 byl malej na svete. rodila jsem o 4 dny dřív, mysleli ze budu prenaset, otevrena na prst jsem taky byla. jinak zatka mi muze odtect s plodovkou. mela odtekla zatka den pred porodem a v den porodu druha cast. radsi bych jela do nemocnice za to nic nedas. ja si myslela, ze to jsou jen poslove.
ja si taky myslim,abys jela do nemocnice,vratit domu te muzou vzdycky. kdyz mas termin pred porodem a i doktorka rikala,ze uz se oteviras,tak uz to bude ono. me rekla doktorka,ze se oteviram, a za 3dny jsem rodila,ale me praskla voda,takze jsem vedela,ze to je porod.hodne stesti a dej vedet jak si dopadla ![]()
no holky asi to tak dopadne, vana nezabrala
me vtom krizi ale boli porad, zadny pauzy proste vkuse. chci doma vydrzet co nejdyl abych si me teda nenechali a ja nerodila z buch vi kdy. nemuzu sedet, chodit, proste hruuuuuuuza
Ja jsem 40+5 a uz dva dny me boli v tom krizi presne jak ty popisujes. Modlim se, aby to byl zacatek porodu, ale zatim tomu nic nenasvedcuje. Ta bolest je ale desna.
Ahoj,
snad se najde někdo, kdo odpoví i na oživenou diskuzi.
Zítra mám TP a před hodinou mě po wc začlo bolet břicho, ale jen na levé straně, je to taková ostrá bolest, že jsem musela jít v předklonu. Teď ležím podložená polštářema a je to lepší. Začalo to někomu podobně? Mě to spíš přijde jak zaražené prdy, ale 100× horší. Je to mé druhé těhotenství, ale první porod mi vyvolávali a takhle to tedy nebolelo.
Díky za zkušenosti. ![]()
@S_h_a_n_i_e to porod nebude
Možná mimi špatně natočené, něco uskřinutého, upostrčeného, porod poznáš. Věř, že poznáš ![]()
@berry4 Díky, já si taky myslím. Manžel už mě chtěl hnát do nemocnice… Ale i tak..bolí to teda fest…jdu zkusit vanu, jestli to povolí…
Měla jsem několik týdnů předporodem, když jsem se namáhala, když se zvětšilo břicho, možná nějaké ty vazy děložní se natáhli, každopádně to bolelo jak kráva a s porodem to nemělo nic společného, pomohlo jen nehnutě ležet a čekat, až to přejde. Malinko pomohla vana, ale stejně pak bylo potřeba ležet a vůbec to nenamáhat.
Holky taky mám otázečku, už od rána mě cca co 10 - 20 minut pobolívá břicho, sprchu jsem zkoušela a nic se nestalo
, bolest ani nepřestala ani nezesílela. A celý den mám celkem silný výtok + před chvíli jsem v něm objevila trochu krve (takovy chrmlík
)a i ráno proběhlo něco podobného. Jsou to posli nebo ne, čert aby se v tom vyznal ![]()
Díky za zkušenosti ![]()
@x-tina v kolikátým jsi týdnu? mlže ti odcházet pomalu hlenová zátka, ale ta může odcházet i týden