Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, nevím jestli to napíšu srozumitelně, ale pokusím se
. První porod jsem měla vyvolávaný, ale nepostupoval, takže nakonec jsem musela rodit na císaře. A teď nevím, co se bude dít, jestli budu opět přenášet. Někde jsem totiž četla, že pokud se vyvolává porod po císaři, hrozí roztržení dělohy v místě jizvy. Takže otázka zní vyvolává se další porod po SC? Nemáte s tím některá zkušenost?
Teda holka, já bych si to už nenechala udělat ani omylem.
Když by něco, tak bych šla na císař rovnou, ale vyvolávat před ním už nikdy.
V porodnici bylo plno mamin, co šly na druhýho císaře rovnou a byly brzo fit.A já byla po vyvolávání děsně zdevastovaná a ještě k tomu operace
To teda už ne.Mimču lítaly ozvy a tý chemie, čím jeho i mě otravovali, to už podstoupit nehodlám.
Mne u nas v porodnici rekli, ze mi porod v pripade prenaseni nevyvolaji, prave kvuli hrozicimu prasknuti delohy. Ale je fakt, ze jsem mela mezi porody odstup 2roky a mesic.
Mozna, ze pri delsim casovem odstupu, vyvolavaji ![]()
vyvolavat by se nemelo,nekde jsem cetla,ze by se nemel davat ani oxitocin.
po prvnim sc jsem rodila prirozene,vyvolani nebylo, ale oxac ano.
Myslim,ze pokud by se porod nerozjel sam do TP,naplanuji sekci
PeBa já nemám strach z císaře, dělali mi ho asi v 8 večer a druhý den už jsem dopoledne chodila. Právě mě děsí to vyvolávání
.
Dusicka mezi porody budu mít asi rok a 8 měsíců.
Až půjdu na KO zeptám se, ať vím na čem jsem.
Evi,jsem zvedava, co Ti na KO dr. rekne. U nas by se takhle „brzy“ po prvnim CS snazili, aby druhy porod byl planovanym CS.
Ahoj Evi, ja bych mela mit mezi porody stejny rozdil, doufam teda moc ze budu moct rodit prirozene. Ale do vyvolavani bych teda asi nesla. nevim, oni casto vyvolavaji i po sekci , ale co jsem o tom cetla, tak bych se toho bala. asi bych spis cekala kdy se to rozjede samo a kdyz by nerozjelo tak znovu sekci. Akorat ja mam problem ze mam velke deti , takze prenaseni by byl taky problem. ach jo ![]()
No jsem zvedava co ti povi
Já mám trochu obavy, chci zase rodit v Jilemnici a tam zkouší všechno, jen aby byl porod přirozený. Třeba se naprosto zbytečně stresuju a porodím ještě před TP
. Jinak na KO jdu v pondělí, tak uvidím, jestli budu moudřejší.
Já měla mezi porody 2 roky a 9 měsíců. První byl akutní SC (pupečník 2× kolem krku a prostě Vojtu ven nepustil
). Podruhé jsem chtěla rodit vaginálně. V porodnici, kterou jsem si vybrala, mě „nutili“ do vyvolání cca 10 dnů před porodem - z toho jsem byla docela paf, protože jsem zatím všude četla, že by se vyvolávat nemělo. Ale v té porodce měli úplně jiný názor - že vyvolávat ano, ale co nejdřív, aby nebylo dítě moc velké
No - ukecala jsem to na TP (a dělala všechno pro to, aby se porod rozjel sám - bohužel nerozjel…
). Největší hrůzu jsem měla z oxytocinu (a říkali mi, že s největší pravděpodobností se mu při vyvolávání nevyhnu
) - no vyhla jsem se, v 6:30 mi zavedli tabletu a v 9:27 byla Šárka venku ![]()
Taky jsem se vyvolávání hrozně bála, nakonec to nebylo tak zlé ![]()
No jo, Jilemnice je tim znama
Dokonce i KP nechvaji rodit prirozene, prestoze to ve velkem poctu pripadu konci akutnim CS. To byl taky jeden z duvodu, proc jsem tam pri prvnim porodu nesla.
Koukla jsem na Tvuj profil a neda mi to se nezeptat, proc nejdes do Vrchlabi?
Eva a Vašek píše:
Já mám trochu obavy, chci zase rodit v Jilemnici a tam zkouší všechno, jen aby byl porod přirozený.
Tady je vidět, že co porodnice, to názor: kdybych se jen slůvkem zmínila, že chci SC, tak by mi jej s radostí udělali (takhle jsem tam byla za „potížistku“, která se nejdřív dohadovala o termín vyvolání a pak si dovolila odejít z porodnice o den dřív
)
Do Vrchlabí do porodnice se chci jít podívat, ještě nejsem úplně rozhodnutá kde rodit. Jinak u mě začali vyvolávat v pondělí odpoledne, to byl oxitocin v malých dávkách, aby zjistili reakce. V úterý ráno tableta, odpoledne další. Ve středu ráno opět tableta, to už jsem měla stahy, ale nic hroznýho. Odpoledne kapačka, stahy po 2 až 3 min. asi 6 hodin, to už jsem okusovala zábradlí na chodbě
. A výsledek otevřená na 1 cm a dítě nesestoupilo. Pan doktor mi řekl, že se mi děloha roztáhla do obřích rozměrů a mimi tam mělo spoustu prostoru, takže děloha neměla důvod vypudit ho ven. Měla jsem docela velký břicho a teď ho mám taky. Ve 20tt si lidi v okolí mysleli, že nejdýl do měsíce porodím
. To jsem fakt zvědavá, co mi osud přichystá..
Měla jsem úplně totéž a doktorka mi teď řekla že vyvolávat se může - dělá se to normálně a mohu rodit spontánně, ALE jakmile bude náznak potíží (jakýkoliv) bude císař. Prostě tentokrát se se mnou 8 hodin nikdo piplat nebude ![]()
ischtar, prave ze se to dela normalne, ale kdyz o tom pohledas neco na netu ? no ja nevim ![]()
Ahoj, tak já tohle probírala na jinén serveru, můj problém je tam nastíněn, je tam i spoustu reakcí a rad, záleží od doktora k doktorovi, od porodnice k porodnici…
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…. Resut