Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky, byl jste někdo na revizi po porodu? Jak to probíhá?
Pokud myslíš manuální vybavení zbytku neodloučené placenty, tak já to měla u obou porodů. U prvního jsem měla epidurál, necítila jsem nic. Teď u druhého jsme epidurál nestihli, takže mě hned po porodu uspali a za půl hodiny bylo hotovo. Cítila jsem se uvolněná, vyspaná, odpočatá
Nebolelo mě taky nic ![]()
Jo, a hned dvakrát
Poprvé mi to dělali bez narkózy hned na por. sále a to bylo strašné. Podruhé to bylo v celkové narkóze. Kojíš? Dostala jsem na to spešl instrukce jak odstříkávat mléko, kdyžtak napíšu. U mne o tom rozhodli dost narychlo, tak nechali přítele i s prckem na pokoji pro pacienty tzn u mne, jinak bych ho neměla kam dát. Po zákroku mě nic nebolelo navíc, nejvíc jsem cítila nástřih po porodu. Dalo se to, ale potřetí jsem ten zákrok odmítla a jak se pak ukázalo i ty dvě předchozí revize u mne byly zbytečné. Pořád jsem měla nález na UZV, který po šestinedělí zmizel, byla to jen krev a ne zbytky placenty jak si mysleli.
Příspěvek upraven 15.09.10 v 19:54
byla jsem asi 5tý den po porodu…no jak to probíhá,…uspí tě,nohy jako na koze,přikurtují,raději…a víc si nepamatuju,…jen jak jsem se probudila dřív,jsem asi uvedla blbou váhu,takže narkoza nestačila do konce…ani nevím jak dlouho to trvalo,…
No já budu zítra devět týdnů po porodu a před 14 dny jsem začala krvácet, dnes mi gynekolog řekl, že mám v děloze nějaký zbytek krve a že to musí ven. Tak jdu zítra, ale nemá mi kdo miminko hlídat, i když nekojím, tak doufám, že půjdu domů.
Jj to tě pustěj. Zákrok samotný trvá 15 minut, 2 hodiny si tam poležíš a pak tě pustěj, ale ne samotnou, musíš mít doprovod domů. Musíš být nalačno a nepít, doufám, že jsi objednaná hned na ráno (já tam hnila celý den, protože jsem si dala snídani netušíc, že mne z kontroly poženou hned na revizi, celý den jsem nic nejedla ani nepila, jen kojila prcka, jsem myslela, že chcípnu). Jestli ti to mimčo někdo během zákroku pohlídá, ani bych ho do nemocnice netahala.
Jestli ti to dělá neplechu, bude lepší zákrok podstoupit.
No doufám, přes den mi malou pohlídá tchýně, ale v noci u ní musím být..
Holky, nechci zakladat nove tema..
Myslite ze se muzu nalozit do vany, kdyz jsem 29dni po revizi??
Mě bylo doporučeno nenakládat se do vany celé,,šestinedělí", ale vlezla jsem do ní cca po 14ti dnech a v pohodě ![]()