Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, mam 2 dny po terminu. V utery (asi) odesla hlenova zatka (zdalo se mi, ze toho hlenu moc nebylo - tak 2 liskove orisky
, je to normalni???), mela jsem 2 dny, kdy jsem si myslela, ze uz to na me jde, ale nakonec z toho nic nebylo a dnes rano jsem se probudila s morkyma kalhotkama. Cele dopoledne jsem mela pocit, ze ze me neco jde, ale nebylo to nic zavratneho. Nevim, ale predstavuju si vetsi proud
. Byla to uz plodova voda? Co myslite? Jinak boli me dnes silene v krizi. Myslite, ze uz se neco deje? Jeste k tomu mnozstvi plodove vody. Nikde jsem se nedocetla (v mych 3 knizkach o teho), kolik by ji melo byt
. Poradte prosim.
plodová voda může odtékat i po troškách pokus vím, já už jednou s takovým podezřením jela…protože mi po telefonu řekli, že to klidně může být, ale poznat se to dá jen testem u nich…testujou vložku (nebo kalhotky) a pak testujou případně čípek - nějakou vodičkou, která by se nějak zabarvila, kdyby…být Tebou, radši bych jela a neriskovala infekci! ![]()
tak hodně štěstí!
To je u každé různé,může to jen tak málo kapat.A proto,že se musí porodit do určité doby po odtoku pl.vody,aby se zbytek nezkazil tak si raděj zajed do nemocnice,nalejou ti na vložku takovou vodičku (vypadl mi název)a budou vědět hned.
Ahoj,
plodová voda by měla nejvíce odtékat, když ležíš, protože to hlavnička tolik „nezašpuntuje“. Opravdu může odtékat po troškách. Jela bych taky do porodnice. V nejhorším tě pošlou domů.
Mně praskla voda 2×. Vždy to bylo slyšet a pokaždé vyšplouchl kýbl vody.
Bolest v kříži je dobré znamení. U mě se takhle vždy rozjel porod.
Super, snad se to uz nejak zacne a zacne to rychle. Je to divny pocit, kdyz clovek prenasi. Nejdriv jsem se bala predcasneho porodu a ted je to naopak. Dekuju za rady. Dam si vlozku, lehnu si na nejakou dobu a pak to asi - urcite pujdeme testnout. Holky dekuju! P.S. Jsem prvorodicka, tak jsem dost zmatena. Maly je hlavickou dole, tak vim, ze proud by to byt nemel…
Lenkae píše:
Ahoj,plodová voda by měla nejvíce odtékat, když ležíš, protože to hlavnička tolik „nezašpuntuje“. Opravdu může odtékat po troškách. Jela bych taky do porodnice. V nejhorším tě pošlou domů.
Mně praskla voda 2×. Vždy to bylo slyšet a pokaždé vyšplouchl kýbl vody.Bolest v kříži je dobré znamení. U mě se takhle vždy rozjel porod.
Slo to slyset? Co tim presne myslis? ![]()
Ta vodička na testování se jmenuje Temesvaryho roztok
.
A to , jak píše Lenka - že to bylo slyšet - ono to jakoby lupne před tím ,než ta voda zače téct - aspoň já to taky tak měla vždycky.
Ráďa69 píše:
Ta vodička na testování se jmenuje Temesvaryho roztok.
A to , jak píše Lenka - že to bylo slyšet - ono to jakoby lupne před tím ,než ta voda zače téct - aspoň já to taky tak měla vždycky.
U me se to stalo (teda, jestli se to stalo) v noci, kdyz jsem spala, takze o lupnuti nevim
.
No tak plodovka u mě vypadala jako čirá tekutina s bílýma vločkama. a mě odcházela hodně pomalinku, jen ukrupnutím. Takže mazej do porodky než dostaneš infekci, zkontrolují ti tam i vložku jestli to je nebo není plodovka tím roztokem. Jestli je už si tě tam nechají, vem si rovnou tašku. Pa, pá a hodně štěstíčka.
Irinko, dekuju. Jeste cekam, az na te vlozce neco bude a pak pojedeme. Slyselas nejake lupnuti? Vis, mne to prijde takove nic, ale kazdopadne to neni normalni. I kdyz porad chodim a chodila jsem na wecko, tak jsem nikdy neucuravala
, takze moc to asi nebude.
No pokud ti odtekla plodová voda,tak by mohla hrozit infekce miminka,už není tak chráněno.Tak hurá do porodnice,ikdyby zbyteně,budeš mít jistotu.Držím palce
Ahoj mě začala odtékat plodová voda nějak k večeru a žádné lupnutí jsem tedy neslyšela ani necítila.Jenom jsem měla takový pocit,že se mi chce pořád na záchod.A vytékalo mi to docela hodně,jako když si vždy trochu ucvrkneš pak chvilku nic a zas znova.Infekce se ti tam dostane,když už tam plodovka není tak to miminko už není ve sterilním prostředí a nemá ho co chrá nit.
Tak mě také vždy praskla voda před porodem, dvakrát
a pokaždé toho bylo víc, že jsem věděla, že už je to tady.