Kdo rodil císařem i normálně?

8086
19.9.10 18:37

kdo rodil císařem i normálně?

AHOJ,
vím že je teda zpousta diskuzí na téma císař a vše kolem, ale já chci vlastní :oops:
Dnes když jsem se dozvěděla, že mě císař nemine tak jsem slíbila manželovi že nebudu googlit a hledat žádné strry o tom jak „hrozné“ je rodit císařem atd…protože bych pak byla ještě více ve stresu a bulila mu v telefonu bála se ještě víc atd… proto mi tohle nepříjde jako porušení slibu..tím že nebudu hledat nenarazím na žádné hrůtostrašné hystorky… a kdo náhodou vzpomíná velice nerad na císaře a říká že už by „to“ nikdy nechtěl zažít tak prosím nepřispívejte :mrgreen: … chtěla bych vlastně jen slyšet, že rodit císařem není zas takové hrozné jak jsem už tolikrát slyšela.

Začala jsem krvácet a jsem hospitalizovaná v nemocnici. už nekrvácím ale mám klidový režim a musím být pod dohledem doktorů. Jde o to že placenta zasahuje k děložnímu hrdlu a tím pádem budu rodit císařem. Dnes mi to doktor potvrdil,samozžejmě se bojím jaký to bude, kdy to bude a mám zpoustu otázek.

Zajímalo by mě jestli je nějaká maminka která rodila oběma způsoby a jestli ji připadal císař „lepší“ a včem…

1. jaká je příprava před plánovaným císařem?
2. kdy je většinou císař plánovaný? ukončený 37tt nebo 38tt?? nebo kdy?? u mě nechtějí aby se mi rozjeli kontrakce začala bych krvácet takže z toho soudím že to uplně natahovat nebudou..
3. Jak dlouho je maminka po císaři bez miminka?
4. nosí ho na kojení?
5.spustí se kojení jako po normálním porodu?
6. jak dlouho budu na JIP?
7. kdy se začnu cítit lpe?
8. jak dlouho budu v porodnici?
9. jak je to se zavinutím dělohy?
10.budu mít možnost vybrat si jestli chci celkovou narkozu a nebo spinal?
11. může být manžel kdykoli s miminkem i když já budu na JIP?

a prosím na uklidněnou jestli máte někdo názar, že císař je „lepší“ tak pište :mrgreen: . chci jenom uklidnit. Jsem nervozní a napjatá… a bojím se. Chtěla jsem si prožít normální porod celou dobu jsem se těšila až porodím miminko a teď je mi to nějak celé líto :oops:

a nepište prosím nic co by mě rozbrečelo, chci utěšit ujistit povzbudit. Jsem v nemocnici celá na měkko a jen čekám a NEVÍÍÍM… tak prosím žádné hororové storry jak byl císař strašnýýýý :palec: atd.

děkuji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
19.9.10 18:46

Ahojky!
Já sice neměla císař plánovaný, ale akutní, ale snad se to taky počítá… :think:
Syna jsem před 4-mi lety rodila normálně - vyvolávaným porodem. Pohoda, byl větší (4050g), takže jsem byla dost šitá, ale 4. den po porodu jsme byli doma :palec:
U dcery - v červnu - jsem musela na akutní CS, kvůli jejím srdečním ozvám… Byla jsem v celkové narkoze. Nemuzu rict co je lepší, obojí má své pro a proti… Na pooperačním jsem byla do rána (malá se narodila v 18:10), druhý den nás stěhovali na normální pokoj. Malou mi večer ještě donesli a přikládali jsme. Nešlo mi se moc otočit na bok, ale přemohla jsem to :wink:
Druhý den jí ještě měli setřičky u sebe a nosili jí na kojení. Potom už jsem si jí nechala u sebe… První 2 dny mi píchali injekci na bolest, další dny už jsem jí nechtěla. Měla jsem redon (takový ten vývod kvůli krevní sraženině), blbě se s tím chodilo, ale jinak dobrý. Domů jsme šli taky 4. den.
Hlavně přeju, ať jste v pořádku :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.9.10 18:56

Ahoj,
cisar je lepsi. :wink:

Rodila jsem cisarem oba kluky, prvni akutne, druhy vlastne taky, diky bolesti v jizve pri kontrakci.

Odpovedi:

1. jaká je příprava před plánovaným císařem?

• to nevim, me nijak zvlast nepripravovali, jen nejez. :-)

2. kdy je většinou císař plánovaný? ukončený 37tt nebo 38tt?? nebo kdy?? u mě nechtějí aby se mi rozjeli kontrakce začala bych krvácet takže z toho soudím že to uplně natahovat nebudou..

• rodila jsem vyvolavanim 41+6 a pak 40+0, neporadim

• v Podoli skoro 24hod, nosili mi ho na kojeni na JIP a pak vlastne i na pokoj. V Neratovich neni JIP, takze Davidka jsem u sebe mela, tak jak jsem si rekla. Klidne hodinu v posteli a nikdo u me nebyl.

4. nosí ho na kojení?

• ano, nosi.

• v pohode, u obou porodu, jen diky vpacenym bradavkam kojim pomoci kloboucku

• rodila jsem v 15:20, dopoledne druhy den jsem sla na pokoj

7. kdy se začnu cítit lepe?

• kazdy den je znat, ale prvni tyden boli uplne kazdy pohyb. Doporucuji uz v porodce to rozchodit. Ja kdyz vstala po noci, bolelo to desne, ale stacilo se projit na sesternu a zpatky a hned mi bylo lip.

• v obou pripadech 5dni

• necitila jsem ani jednou, jizva te boli vic. :-)

• ja jsem mela, pokazde jsem chtela spinal.

11. může být manžel kdykoli s miminkem i když já budu na JIP?

• to nevim, asi mu ho daji pochovat, ale ze by s nim byl na pokoji?? :think:

Hodne zalezi na porodnici, treba v Nera na nadstandartu muze byt manzel celou dobu, kazdemu je to fuk. To same plati o pobytu na JIP, frekvenci noseni na kojeni, vyberu anestezie… vyptej se na toto nejake hodne sestry. Kde rodis? Klidne se ptej, pomuzu, kdyz budu vedet.

Jo a jsem rada, ze jsem oba kluky rodila cisarem, fakt. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.9.10 18:57

Jezis je to nejaky roztazeny. 8-o :roll: :oops: Omlouvam se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
19.9.10 19:09

**rodila jsem zatím „jen“ neplánovaným SC, takže na některé otázky nedovedu odpovědět, ale já šla na SC až potom, co jsem si odfuněla přes 12hod kontrakcí a předtím ještě víc jak den s tabletama na vyvolání

otázky 1. a 2. Nevím

Záleží na jejím zdravotním stavu, já dostala dcerku do náručí hned po probuzení, pak po třech hodinách ještě na JIPce a ani ne za 10h od operace jsem byla na šestinedělí, kam mi ji nosily sestry co 3h.

4. nosí ho na kojení?
záleží asi i na porodce, já byla v Motole, nosili co 3hod, malá častěji ani nepotřebovala, nakojila jsem, krkla si, pokadila se a usnula :lol: prá pak spala min další 2hod

Je to individuální, stejně jako u přirozeného porodu, u mě 3. den po porodu, do té doby mlezivo

záleží na tvým stavu, někdo je 24h já nebyla ani 10h

7. kdy se začnu cítit lépe?
já se cítila dobře tj bez problému ulehnout/vstát/ přetočit se ve spánku atd po několika dnech, chodila jsem hned 1. den

minimum jsou myslím 4dny, ale opět je to dle porodky

stejné jako u přirozeného porodu, spát co nejvíc na břiše (na to jsem se těšila posledních 5 měsíců) :lol: já si dávala pod sebe ještě i polštář

Určitě je lepší spinal, já měla tedy celkovou při porodu, ale spinal jsem měla při jiné operaci - po něm jsi dřív oká a narkóza není taková zátěž pro tělo,
přesto já obtíže po probuzení z celkové neměla žádné, bylo mi fajn, někdo ale po celkové trpí nevolnostmi

11. může být manžel kdykoli s miminkem i když já budu na JIP?
Nevím, to je taky asi i podle porodky.
Můj šel po probdělé noci domů, kde se zlískal s mou mámou a pak prospal zbytek dne :mrgreen:

Pro mě bylo nejhorší ze všeho pomalé otvírání (ve 22h na 2cm a v 7h ráno 10cm), takže všechno pak - když to srovnám byla brnkačka

Takže hlavu vzhůru - SC nemusí být o nic horší ani lepší než klasický porod, já se příště doufám dočkám klasického, už jen proto, že chci vědět, jaký to je, dotáhnout porod vlastními silami až do konce :wink:

Držím palce, ať je vše v pořádku :palec: :kytka:
Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
19.9.10 19:09

AHoj
rvou tu deti, takze urcite na neco zapomenu odpovedet.
Ja mela akutni, zacala jsem rodit na kontrole v rizikove poradne. Na JIPu jsem byla 18hod, snazi se te zbavit co nejdriv, maji tam naval. Deti jsem videla druhy den, kluci byli nedonosenci na JIP, takze to bylo slozite. Jinak prikladaji vetsinou druhy den, mleko se rozjede, pichaji ti na to auau ijekce, zavinovani delohy byla bolest hrozna, na to taky dostavas injekce, po tydnu jsem uz dokazala lezt na wc, aniz bych byla vv predklonu, po 3 nedelich jsem dokazala vyjit do druheho patra, aniz bych brecela. Vyndavani redonu bolelo strasne a rvala jsem jak tur :). Jo a chvili, nekdy i par tydnu, trva, nez ziskas nejaky matersky cit k diteti, po cisari je to pry bezne. Jo a hlavne si sebou do porodnice vezmi pro jistotu neco proti kasli, na Bulovce maji tak suchy vzduch, ze me nutil na kasel a kaslat se 7 rozrizlyma vrstvama bricha neni nic moc. No a ceka me to znova, protoze jsem otehotnela moc brzo po cisari.. chjo, to zas bude radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
19.9.10 19:18

ahoj rodila jsem první dítě přirozeně a druhé dvě plánovaným císařem.
Takže:
1. myslím, si že oba porody bolí tak nějak stejně. Akorát, že u normálního si to odbydeš ještě před narozením dítěte ((-: u druhého to prostě bolí po, ale to by tě bolela každá operace. Vydržet se určitě dá obojí, takže pokud máš plánovaného císaře, tak je to super, protože, doktoři budou připravení, ty také, odpadne ti stres, kdy už to vypukne.
2. Asi jak v jaké porodnici, ale v podolí mi děcka přinesly hned jak jsem se probudila ze spinálu a pak je nosily co tři hodiny a druhý den jsem šla z jipu na normální pokoj. člověk se musí zapřít a prostě tu bolest překonat. já pak raději ani neseděla a neležela, jenom jsem stála a chodila ((-: protože nejhorší byly ty přechody ze stání na ležení a naopak.
3. domů bysme šly čtvrtý den, ale protože děcka žloutly, tak až osmý den po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
19.9.10 19:23

oblásku

1.nekde klystír nekde tabletky na vyprázdnení, nedaj ti už potom jídlo pokud je to plánované, oholíte, pak záleží jestly bude epidurál nebo celá..dávaj injekci na ředení krve

2.u me byl 38tt
3..bez malé sem byla 36 hod, jen sem jí videla asi 5 min kdy mi jí přišly ukázat ale mela sem celou narkozu…sice plánovaný císař ale pro konec pánevní a dřívejší prasknutí vody me braly hned nasál a daly mi celou narkozu
4..co sem byla na jip..na kojení nenosily..
5..po císaři se kojení spouští za delší dobu
6..já na jip byla 36 hod
7.tot otáka..musíš se snažit chodit, jak budeš ležet tak to bude pak nepohyblivý avíc bolestivý
8..7-11 dní
9..zavinovala se celkem rychle..dávaj po císaři injekci do břicha aby se líp zavinovala
10..možnost máš a záleží na potížích..kdy to na tebe příjde pokud vydržíš do plánovaného..a nezačneš rodit dřív a taky nadr
11..muže za ním přijít

doporučuju at ti manža kouipí jednorazové sítované kalhotky..v lekarne je maj za 35 kč..normáílní kalhotky končí z jizvou a to pak dráždí a bolí..sítovky sou až nekam do pul břicha

neboj se…bolestivý to je potom hodne..ale taky záležíé jak která snáší bolest..hlavne se snaž hýbat…chodit, kup si kostkové mýdlo na jizvu..budeš chodit často do sprchy jí mejt

hodne stestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
19.9.10 19:25

Jízvíková - když to tak čtu, tak mi přijde, že jsme rodily každá jinak :lol: protože to co popisuješ ty mi vůbec tak strašný nepřišlo, je zajímavý, jak to každá prožívá jinak. Tím nechci snižovat tvůj pocit bolesti a všeho okolo :hug: :kytka: jen pro zakladatelku, aby viděla, že dvě stejné věci dějící se dvěma různým osobám působí na každého jinak ;)

randon mi nikde nezavázel a vyndavání bylo spíš nepříjemný

Co se chůze týče - z JIPky jsem si došla na 6tinedělí po svých, vézt se na vozíku mi přišlo zahanbující, protože mi bylo dobře, jen to trochu táhlo.
Na wc jsem chodila už druhý den, na mísu bych nemohla

V Motole přikládají hned na JIPce - i u paní co ležela vedle a byla stejně jako já čerstvě po porodu.

Jo po narkóze je akorát dieta, to bylo pro mě úúúplně njehorší, den jen vývary, další den polívky + suchý housky,večer brkaše a teprve pak normálí strava

Mateřský cit - není to běžné, ale je to častější než u klasického porodu, přesto osobně neznám ani jednu matku, která by rodila SC a měla s tím problém.
Já plakala dojetím, když mi jí dali poprvé do náručí ještě na jip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
19.9.10 19:28

obláčku, neboj, není důležité jak maličké přijde na svět, ale hlavně aby jste oba byli v pořádku :-D

taky jsem neměla císaře naplánovaného dopředu - ale to je asi jedno :wink:

• hodně věcí na které se ptáš je na každé porodnici - jak dlouho budeš na JIP, spinál/celková - taky bude záležet na tvém zdravotním stavu, na kojení nosí snad všude, manžel může podle mě za miminkem když se domluví se sestrama

kamarádka mi říkala že si její manžel mimi vždycky vyzvedl a dovezl si ho za ní na pooperační :-D jen se toho nebát, je to vaše mimi (mě ani manžela nenapadlo si pro Heli dojít aby byla s námi když mě navštívil a mrzí mě to doteď, byly jsme spolu až druhý den po císaři)

a určitě se pro klid duše zeptej přímo v porodnici na všechno co tě zajímá abys byla klidnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
19.9.10 19:36

a ještě k tomu rozchození … jak píší vždycky maminy co rodí přirozeně „bolí to, co si budem povídat“ - tak tohle taky není bez bolesti, je to dost velká operace břicha, ale jak psaly holky přede mnou - choď choď choď … je to nepříjemné zezačátku, ale jak mi říkaly sestřičky, každé další vstávání je lepší a lepší (po prvním stoupnutí jsem nevěřila ale byla to pravda :palec: )

a hlavně tě určitě bude nutit tvoje miminko, budeš chtít být co nejdřív s ním, tak se budeš snažit :wink:

(já rodila v 18.OO večer, ráno mě vzala sestra do sprchy a začínala jsem si chodit, slézat z postele apod. - po obědě jsem si došla za Heli na jiné patro na sesternu :palec: )

a jen co si pamatuji za radu - snažit se střídat strany při ležení aby se ti rozhýbaly střeva a šly prdy :lol: přišlo mi t jako maličkost, nerada jsme ležela na zádech, jen na boku ale když mě strašili s čípkem tak jsem se začala na posteli „točit“ a ono to fakt pomohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
19.9.10 19:41

Oblacku :hug:
Ja rodila dvakrat cisarem, takze porovnat nemuzu. Napisu tedy jen zkusenosti z porodnice v Jicine

1, priprava - udelaji preoperacni vysetreni-krev a EKG..
v den CS klystyr(Yal), zacevkovani, zabandazovani nohou a monitor miminka

2, primar rikal, ze planovaneho cisare mi priste budou delat na ukoncenem 38tt, pokud teda nebude nejaky problem s jizvou

3,mimco jsem mela u sebe uz na porad treti den.. Zalezi na tom, jak se maminka citi

4, u nas sice nepravidlene, ale nosi

5, nemuzu srovnat, ale laktace se rozjela tak treti den

6, u nas JIP neni, jen pooperacni pokoj…Oba CS jsem mela dopoledne - u prvniho CS me stehovali druhy den dopoledne, u druheho rano v pul paty, protoze meli jinou maminku po CS, tak abychom mely obe svuj klid :lol:

7,to je hodne individualni. Kazdopadne kdyz uz mas miminko u sebe, tak na svoje problemy zapomenes a budes se starat o nej :-D Mne bylo lip hned po tom, co jsem se poprve prosla. U druheho me sestricka hnala do sprchy jeste ten vecer a bylo to SUPER!!

8,po oboud CS jsem sla domu paty den - trosku jsem je ukecala, protoze normalne pry pousti 6-7den

9,dostavala jsem Oxytocin na zavinuti a jinak lehat na brisko - fyzioterapeutka mi rikala, ze muzu 3× denne na 10-15minut a podkladat polstarem

10, u nas si vybrat lze a spinal preferuji

11, manzel si mohl miminko kdykoli u sestricek vyzvednout a mne ho na pokoj dovezt
mame i moznost, za poplatek, mit tatinka po celou dobu pobytu na pokoji

Urcite bych se na otazky ohledne pobytu a prikladani miminka atd. poptala v porodnici sestricek nebo lekaru. At vis, co muzes cekat. Ono opravdu zalezi na te ktere porodnici.

Nemuzu posoudit, zda je lepsi CS nebo priprozeny porod. Oboje ma jiste svoje. Kdyz jsem videla nektere maminky, jak se sotva plazi, protoze byly dost site, tak jsem si rikala, ze je CS lepsi :lol:
Drzim palecky, at je vse OK!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.9.10 19:49

Jo ta strava po CS je des. Ja doporucuju piskoty, smela jsem je druhy den a fakt jsem mela hlad. Manza mi donesl pytlik. :mrgreen:
Sitovane kalhotky taky super, ja je teda doma nenosila, nejak jsem si v nich pripadala blbe. Ale do te jizvy to reze, ja tam nosila slozenou latkovou plinku (doma tedy).
Injekce jsem dostavala nejake proti srazeni krve nebo co, do bricha, tak to bolelo. :-? Ale jako zase nic hroznyho. :-D
Ja vstavala z postele asi po 12ti hodinach od operace, dosla do sprchy (se sestrou). To prvni vstanuti je nejhorsi.
Matersky cit se dostavil okamzite po porodu. Pri spinalce mi pokazde dali syna pochovat jeste na operacnim stole. A kdyz Jenika vyndali a on zabrecel, brecela jsem taky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.9.10 19:56

Ahoj,rodila jsem císařem,bylo to vloni ve FN Plzeň:
1.Před plánovaným císařem jsem nastoupila den předem,od půlnoci jsem nesměla jíst,na sál jsem šla ráno.Píchali mi injekce na ředění krve.Ráno mi napíchli kapačku na zavodnění organidmu,poté vycévkovali,omotali nohy.Oholená jsem byla z domova.
2.Plánovaným císařem se rodí od 38tt,já jsem rodila 39+1.
3.na kojení mi ho donesli na JIP už po 3 hodinách od operace.
4.Nosili mi ho každé 3 hodiny.
5.Spustí.Mě cca po 2 dnech.
6.Na JIP jsem měla být 24h,ale pro velké množství císařů jsem šla na šestinedělí už po 5-ti hodinách.Díky bohu.
7.Já jsem se cítila dobře docela pořád,jen mě trochu bolelo břicho při vstávání tak týden,ale nebylo to nic strašného.
8.Já jsem byla 5 dnů,standart je 5-6 dnů.
9.Na zavinutí dělohy mi dávali na břicho látkový pytlíček s pískem,a dávají i injekci.
10.Budeš.Většinou se dělá pohovor s anesteziologem,a ten tě nechá vybrat.Jsou ale raději,když si zvolíš spinální analgezii,tu jsem měla,a doporučuji.
11.Manžel bude moci být s miminkem,tomu mému ho dali i pochovat,vyfotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
19.9.10 19:58

jinak ještě chci dodat,že já na svůj porod vzpomínám dobře,a nic bych na tom neměnila.Rozhodně se ničeho neboj,plánovaný císař je vklidu a pohodě.Držím palce,ať se to povede podle tvých představ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí