Dušnost po císaři

653
26.9.10 17:43

dušnost po císaři

Holky jsem stoho všeho nějak vyplašená tak se chci zeptat,jsem krátce po císařském řezu a pokaždé když chodim tak sem hrozně zadejchaná a to jdu třeba po rovině a pomalu.Při operaci sem stratila dost krve.Mám nízkej krevní obraz a beru železo.nemuže to souviset stim?nevím jestli je to normální nebo jestli si raději nemám dojít k doktorovi? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5601
26.9.10 17:55

Ahoj, nechci strašit, ale mohla by to být plicní embolie :cry: :cry: Po císaři je větší riziko trombózy, která právě embolii může způsobit (já měla trombózu a vždycky se mě ptali, jestli nemám problémy s dýcháním a necítím právě dušnost) Mluvila jsi o tom s dr.? Píchali ti něco proti srážení krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2163
26.9.10 18:11

Jo jo spouhlasim s nettie, ale taky to může být tím že jsi vyčerpaná, já jsem taky měla císaře a přišlo mi že nemůžu vyjít ani schody, takže určo si zajdi k doktorce, ale zbytečně nestresuj, vůbec nic to být nemusí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
26.9.10 18:13

Ahoj, já 14 dní chodila jako pos… :mrgreen: nemohla jsem se normálně narovnat a i když normálně chodím docela svižně, tak jsem se jen ploužila, po třech týdnech jsem byla úplně fit! Nepodceňuj to, ale zbytečně se nenervuj a kdyby sis nebyla jistá, dojdi si k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.9.10 18:23

tu dušnost bych nepodceňovala a zajela se ukázat dr., v tomhle případě raději zbytečně než vůbec. něco jiného je únava a táhnoucí bříško po císaři než tohle.
určitě se jed ukázat dr. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.9.10 18:53

Ahoj, taky jsem ztratila hodně krve a měla jsem dlouho železo, k tomu troje prášky na tlak, ale dušnost jsem neměla. Už jenom pro klid bych k doktorovi raději zašla, nebo alespoň zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
26.9.10 19:04

Ahoj,
pravděpodobně to bude z nedostatku červených krvinek po krevní ztrátě. Zlepší se to, až se zlepší krevní obraz. Měla jsem anemii( také málo červ. krvinek, jen z jiného důvodu) a bylo to stejné. Bez zadýchání jsem nevyšla ani tři schody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
26.9.10 19:06

tak asi si raději dojdu k tomu doktorovi.Je fakt že mám dost převyslí břicho a táhne mě dolu tak jestli to neni tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
26.9.10 19:13

Ahoj :mavam:

Větší krevní ztráty (náhle vzniklá chudokrevnost) mohou způsobit dušnost a slabost (nepíšeš kolik máš hodnoty krevního obrazu), zvlášť pokud je pokles v krevním obraze náhlý - jako bývá při operacích.
Myslím, že ve Tvém případě je to s velkou pravděpodobností příčina obtíží. Pokud je to od operace stále stejné a není to záchvatovitá, či vyloženě klidová dušnost, tak asi nemá cenu jezdit na pohotovost, ale pro tvůj klid by bylo dobré zajít ke tvé praktické i s propouštěcí zprávou, kde by měly být hodnoty krevního obrazu. Teoreticky by mohla vzít kontrolní krevní obraz, aby se vyloučil ještě další pokles. Jinak kontrola krevního obrazu - co se týká efektu léčby, je za 2-3 měsíce užívání železa.

Samozřejmě obtíže by mohly být způsobeny i plicní embolií, ale pokud nemáš oteklou nohu, nebo nějaké jiné obtíže, tak je to méně pravděpodobné…

Snad jsem tě aspoň trochu uklidnila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
27.9.10 22:16

Ahoj,
jsem 18dní po CS, také mám anemii, navíc jsem měla oteklé nohy a to dost - slabost, otoky i dýchání - patří k anemii - buď v klidu.Jen doporučuji kromě želaza ( beru 2× d)ještě zaměřit na stravu - kde je železo - od té doby se lepším a na otoky mi dr. dala tabletky.Mlžeš Dr. jen zavolat a poradit se pro klídek, ale myslím, že je to opravdu ta anemie.Jinak - potraviny - játra, kešu ořechy, sušené meruňky, hovězí maso…drž se, den ode dne je lépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí