Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A není tam třeba časová pravidelnost? Co 3 až 4 týdny? Mohla by to být předzvěst menstruace. Ale k lékaři jděte, ať se vyloučí jiné příčiny.
Aha, čtu moc rychle. Je to otázka pár posledních dnů… Šla bych zítra k lékaři, ať neřešíte nějaké nepříjemnosti přes Vánoce.
Nemůže mít stres z něčeho?
Nebo teď v období Vánoc a Mikuláše je spousta sladkosti všude, že by z toho? Případně mě napadá nějaký vir? Dcery mely vždycky bolesti břicha a za nějakou dobu se hlásila angína.. ![]()
Břicho je takové, že to může být xx věci..
Mívala jsem to v podobném věku ze stresu a byla to hrozná bolest. Chodila jsem v předklonu s pocitem žaludku plného žiletek. Pomohlo na to spasmolytikum na uvolnění hladkého svalstva. Dříve spasmomen, teď no-spa (na předpis)
Jestli tam není návaznost na jídlo, pití atd., tak to bude projev stresu, vnitřního napětí. Trápí ji něco? Má z něčeho obavy? Přemýšlí nad něčím opakovaně? Zkuste si s ní o tom promluvit. Možná nebude schopná odpovědět na otázku, zda ji něco nestresuje, ale na otázku, na co myslí před tím, než ji začne bolet břicho, by mohla zvládnout odpovědět…
Dobrý den, prosím o radu. Posledních pár dnů se stává, že dceru 11 let občas chytne křeč do břicha. Objevuje se kolem žaludku. Trvá někdy chvíli, někdy delší dobu. Snažíme se vypozorovat s čím by to mohlo souviset, ale zatím se nám to s ničím nespojuje. Někdy je to po jídle, někdy ráno před jídlem, někdy ve škole. Jsou nějaké bylinky, které může vyzkoušet. K lékaři půjdeme, ale chtěli jsme vypozorovat jestli to souvisí třeba s lepkem nebo laktozou. Děkuji za radu.