Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Starsi synator ma zvysenou teplotu, boli ho hlava a vypousti strasne veci (asi snedl tchore). Mladsi bolesti hlavy, v krku a prujem.
Nejaka viroza, no. Co s tim chces resit..Klid v posteli, lehka strava, leky na ulevu a trpelivost pro pecujiciho.
Žloutenku doktorka vyloučila? Ptám se kvůli té světlé stolici.
@Anonymní píše: Více
Dceru i s nízkým CRP hospitalizovali, když měla silné bolesti v podbřišku, nevolnosti a lehce zvýšenou teplotu. Čekali, co z toho bude. Nakonec to byla mezenteriální lymfadenitida. Ale říkali, zle tyto stav proste hospitalizují, protože z toho může být mez. lymf., ale taky i ten slepák.
Teď jsou ty virózy hrozné!
Já: 3 noci horečky, hrozné zimnice, chvilkami na zvracení, bolest hlavy a krku. Po 3 dnech ok.
Starší dcera : zvýšená teplota, únava, rýma, kašel.
Mladší dcera : vysoké horečky, kašel, rýma, průjem.
Manžel: křeče v břiše, kašel
Vše v 1 týdnu. Jestli je to ta stejná viróza netuším, u mě a dcer asi ano. Manžel nevim, ale už jsem dnes chtěla skočit z okna. Šílený…
Běžná střevní viróza, neshledávám na tom nic dramatického ani neobvyklého ![]()
Mě teď bylo 2 dny na zvracení a vodovy pruhem..bolest žaludku a křeče v břiše…dcera před chvílí zvracela…prý po zakuckani z pití…ale nevím…uvidím…
Pokud je vyloučena zloutenka, ta ted hodně radi, tak to bude nejaka obych viróza ono je toho mezi detma hodně.
@Markéta188 píše: Více
Tak to vypadá, že máme to samé. Plus tedy já trpím na migrény a při každé viróze se mi spustí taková, že na ní nezabírají žádné léky. Takže ten pocit, že snad radši skočím z okna, bohužel znám taky
. U nás už je to takhle třetí rok v řadě, že nás před Vánoci něco skolí..
Jinak syn občas mívá při nějaké viróze (nebo chvíli po ní) světlou stolici.
Řádí teď různé virózy. Dcera měla tento týden zrušenou odpolední výuku. Protože jich bylo 5. Zbytek třídy marodí. V každé třídě chybí plno žáků.
Mně se v práci minulý týden zamotala hlava a dostala jsem zimnici. Už týden ležím doma. Do toho průjem a celková slabost a brnění hlavy. Doktorka mi říkala, že teď to lítá všude a je to jako přes kopírák.
Je toho všude mraky. Starší byl minulý týden doma, vystridalo se x příznaků. Bolest v krku, hlavy, břicha, dvoudenni horecka, průjem, zvracení. Batole se s tim pere uz treti týden. Vzdy na 2 dny ustoupi teploty, vcera vecer uz ji měl zas a druhy den prujmuje jak blázen. Uz jsem otravena. Místo predvanocnich priprav řeším jen nemocne deti, v noci nespím, manžel odjel na týden pryč a vrací se az v nedeli.
Ahoj maminky. Od pondělí mi vrtá hlavou stav naši 6 leté dcery. V pondělí uplakanější, večer zvýšená teplota. Od úterý bolest okolo pupíku, nevolnost, teplota do 38. Dnes od rána celkem vše ok, bez teplot a po obědě silná bolest břicha. Akutně jsme doběhli k Dr. Břiško postupně přestávalo bolet, Crp 5, test na covid i chřipky negativní. Dcera celkově unavená, bílá jak stěna. Doma opět nevolnost bez bolení bříška. Potom 3× kakala a stolice poslední byla světlá. Chci se zeptat, řádí teď i u vás něco takového? Jsem z toho trochu nervózní. Ve školce zvracela holčička, ale Dr nám řekla, že střevní viróza bez průjmu a zvracení je málo pravděpodobná. Pokud jste něco takového měli doma, jak dlouho to trvalo? Děkujeme