Foto: Má vypadat takhle svrab?

16.12.25 14:26

Má vypadat takhle svrab?

Ahoj, syn už se teda léčí, po konzumaci s lékařem, dostal sirnou mast a máme teda používat 3 dny a pak uvidíme, jestli to je opravdu svrab, doktor říkal, že to je tak 50 na 50, že to může být svrab a ať to tedy zkusíme tak léčit. Ostatním ale mast nedal povinnou a dostal várku jen syn. Furt jen peru a peru, nemůžu myslet na nic jiného :/. Ještě víc mě užírá to, že řekl, že to je 50 na 50. Vypadal u někoho z vás svrab takto? Jaké jste dělali opatření? Doktor nám nedával žádné přísné rutiny nebo tak, je fakt hrozný, že to kluk dostal na Vánoce, kdy jsme měli jet na horu :(

Vkládám fotky :
Fotka na žlutém pozadí je dneska ráno po prvním namazáním sirnou mastí

Fotka na modrém pozadí je, jak to vypadlo když se mu to prvně rozjelo po koupání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3170
16.12.25 14:41

Za mě toto není svrab, to jsou takové ty pidi červené tečky na kůži a cestičky pod kůží né..? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.25 14:59

@Zwetta

Já si to taky upřímně myslím, i přes doktorovo uvážení. Přijde mi, že svrab vypadá jinak. Ještě po té masti mi přijde, že to má více podrážděné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3391
16.12.25 15:02

Epipi tie fotky strasne degraduje, zrovna to co ma byt ostre rozmaze :-)

Ked odhliadneme od fotiek, tak co presne znamena „rozjelo po koupani“ to tam nemal nic a po kupani mu naskocilo toto? Ako dlho to trvalo? Hodinu? Den? Tyzden? Naskocilo to vsetko naraz alebo postupne? V akych rozostupoch?

Kde presne na tele to je? Svrab preferuje teplo, tmu a vlhko, takze by som cakal aspon minimalne naznaky v koznych zahyboch (pod pazuchami, medzi nohami, vnutorna strana lakta, vnutorna strana kolena, zadok, medzi prstami…)

Skus na taky ‚pekne vyvynuty‘ a dostatocne stary pupienok kvapnut kvapku atramentu a prstom namocenym v slivovici (alebo inom dostatocne %tualnom alkohole) ho ‚rozkvrdlat‘, nechas par minut postat, potom povrch zotries (nie papierovou vreckovkou ani nicim savym, len tak rukou a moc netlacit) a budes hladat chodbicky (mali by byt viditelne aj volnym okom, ked tak lupou).

Do telefonu existuju aplikacie na krasne zvacsovanie (napriklad ja pouzivam magnifier ako taku prirucnu lupu) a ked mas dost svetla tak tie obrazky z toho su pouzitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí