Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn už se teda léčí, po konzumaci s lékařem, dostal sirnou mast a máme teda používat 3 dny a pak uvidíme, jestli to je opravdu svrab, doktor říkal, že to je tak 50 na 50, že to může být svrab a ať to tedy zkusíme tak léčit. Ostatním ale mast nedal povinnou a dostal várku jen syn. Furt jen peru a peru, nemůžu myslet na nic jiného :/. Ještě víc mě užírá to, že řekl, že to je 50 na 50. Vypadal u někoho z vás svrab takto? Jaké jste dělali opatření? Doktor nám nedával žádné přísné rutiny nebo tak, je fakt hrozný, že to kluk dostal na Vánoce, kdy jsme měli jet na horu ![]()
Vkládám fotky :
Fotka na žlutém pozadí je dneska ráno po prvním namazáním sirnou mastí
Fotka na modrém pozadí je, jak to vypadlo když se mu to prvně rozjelo po koupání
Za mě toto není svrab, to jsou takové ty pidi červené tečky na kůži a cestičky pod kůží né..? ![]()
Já si to taky upřímně myslím, i přes doktorovo uvážení. Přijde mi, že svrab vypadá jinak. Ještě po té masti mi přijde, že to má více podrážděné ![]()
Epipi tie fotky strasne degraduje, zrovna to co ma byt ostre rozmaze ![]()
Ked odhliadneme od fotiek, tak co presne znamena „rozjelo po koupani“ to tam nemal nic a po kupani mu naskocilo toto? Ako dlho to trvalo? Hodinu? Den? Tyzden? Naskocilo to vsetko naraz alebo postupne? V akych rozostupoch?
Kde presne na tele to je? Svrab preferuje teplo, tmu a vlhko, takze by som cakal aspon minimalne naznaky v koznych zahyboch (pod pazuchami, medzi nohami, vnutorna strana lakta, vnutorna strana kolena, zadok, medzi prstami…)
Skus na taky ‚pekne vyvynuty‘ a dostatocne stary pupienok kvapnut kvapku atramentu a prstom namocenym v slivovici (alebo inom dostatocne %tualnom alkohole) ho ‚rozkvrdlat‘, nechas par minut postat, potom povrch zotries (nie papierovou vreckovkou ani nicim savym, len tak rukou a moc netlacit) a budes hladat chodbicky (mali by byt viditelne aj volnym okom, ked tak lupou).
Do telefonu existuju aplikacie na krasne zvacsovanie (napriklad ja pouzivam magnifier ako taku prirucnu lupu) a ked mas dost svetla tak tie obrazky z toho su pouzitelne.