Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ahojky, já to měla úplně stejně a jsem teď 27tt:)
Jestli tě to uklidní, tak ti napíšu přímo, co se dělo mně ![]()
V minulosti jsem měla problém otěhotnět a potom se zadařilo, jenže jsem na začátcích chvíli po zjištění samovolně potrácela, strašně jsem se bála, že mít děti jednou nebudu, že je prostě nedonosím, takže když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná teď, hrozně jsem se bála a pořád se kontrolovala. Tak nějak jsem měla křeče už od ovulace/oplodnění, myslela jsem si, že mi přijde menstruace. To byly takové křeče, že jsem nosila i vložky, abych náhodou omylem neprotekla, až to dostanu. Musela jsem si často během dne i sedat, nevydržela jsem dlouho stát, střílelo mi to až do zadku přesně jak zmiňuješ a když jsem zjistila, že jsem vážně těhotná a nemám křeče z toho, že to mám dostat, hned jsem plašila, že mě čeká další potrat, nebo že mám mimoděložní. Potom mě začalo hrozně bolet na levé, pak na pravé straně podbřišku, fakt takový nepříjemný tlak, tak jsem běžela na pohotovost, jestli to vážně není mimoděložní, protože jsem se bála, že mi třeba praskne a já přijdu o vaječník, až tak to bolelo! A nic.. všechno v pořádku, doktor mi doporučil protahovat se, kočičí hřbety a byl mi předepsán utrogestan, ale to kvůli těm potratům v minulosti. To natahování dělohy je děs, moc dobře to znám. Teď to zrovna píšu s tím, že mě to každých pár dní pořád trápí a do toho i záda, v tom druhém trimestru mi doporučil doktor hořčík, ale nevím jak to je v prvním trimestru. Nicméně přeju moc zdravíčka a pokud se necítíš nejlíp, na kontrolu si zajdi. Mimčo je sice hodně malinké, ale třeba ti něco poradí a aspoň se ujistíš, že je všechno v pořádku ![]()
Tak mimoděložní by snad lékařka poznala, ne? Na ultrazvuku už jsem byla. Byl tam náznak vestavného váčku, ale nebyla si jistá. Preobjnednala me na další týden. Tak snad to nebude mimoděložní
.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Jsem v 5+4 tt. Od rána mám silný křeče v podbřišku střílí to až do zadku. Nekrvácím. Křeče nejsou chvilkový, musela jsem si vzít aktivem na bolest, tak to trochu ustalo, ale při pohybu hlavně když si sedám jsou ty křeče šílený. Je to druhé těhotenství, vůbec se to nepodobá tomu prvnímu. Muže jit o potrat? Nechci hned jit k lékaři s dělat ze sebe hysterku. Máte nějaké zkušenosti?