Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych se tady poradit…
Před týdnem jsme si koupili Křečka džungárského ve zmerimexu - udajně samici… nejdříve dva dny nevylezla z domku, jen v noci, když všichni spali. Asi 4 den jsem ji sáhla do klece, když byla venku, že zkusím, jak bude reagovat a bylo to v pohodě, tak jsem si pak dala oříšek na ruku a normálně si ho z ruky vzala, ale další den jsem tam dala opět ruku a Kousla mě do prstu, že mi tekla i krev, a kousala pořad dokola…
Myslíte, ze by to bylo tím, ze chce ven z klece? Na chvíli jsem ji pak vzala na postel a ona tolik nekousala, ale rikala jsem si, ze byla vystresována že je mimo klec, až zapomněla i kousat… nebo myslíte že proste chtěla z klece? Protože se mi i věší na mříže klece… opravdu si nevím rady…
Krecek no, myslim ze pokud neni ochocovanej od mala, je pravdepodobny, ze bude hryzat. A proto mam rada a chovam morcata ![]()
@Tarjei píše:
Krecek no, myslim ze pokud neni ochocovanej od mala, je pravdepodobny, ze bude hryzat. A proto mam rada a chovam morcata
Přesně, taky máme morčata. Narozdíl od králíků a křečků prostě nekoušou, ať už se jim nelíbí cokoli ![]()
Já bych na to šla pomalu, nenechala jí kousat, dej jí víc času na rozkoukání v kleci. Nezapomeň, že křeček JE noční zvíře, ať se ti to líbí nebo ne. Dostatečný výběh a hodně hraček je základ. Ale jestli sis jí pořídila jako „mazlíka“, tak budeš pravděpodobně zklamaná.
Nemyslel si třeba ze mu des zas dávat něco zub?
já teda neměla křečka, ale potkana a většinou sem mu dávala něco dobrého a když sem nic neměla a dala sem ruku do klece, tak myslel, že ho du zas krmit a nabídnul si muj prst
jinak nekousal, klidně mi seděl za krkem, skákal po dětech a nikdy nikoho nekousl. Ale jsou to prostě zvířata s ne moc velkou inteligencí navíc ho máš krátce, není na tebe zvyklé, navíc když je ze zverimexu, tak nevíš co to zvíře má za sebou ![]()
@Juliaxxx píše:
Ahoj, chtěla bych se tady poradit…
Před týdnem jsme si koupili Křečka džungárského ve zmerimexu - udajně samici… nejdříve dva dny nevylezla z domku, jen v noci, když všichni spali. Asi 4 den jsem ji sáhla do klece, když byla venku, že zkusím, jak bude reagovat a bylo to v pohodě, tak jsem si pak dala oříšek na ruku a normálně si ho z ruky vzala, ale další den jsem tam dala opět ruku a Kousla mě do prstu, že mi tekla i krev, a kousala pořad dokola…Myslíte, ze by to bylo tím, ze chce ven z klece? Na chvíli jsem ji pak vzala na postel a ona tolik nekousala, ale rikala jsem si, ze byla vystresována že je mimo klec, až zapomněla i kousat… nebo myslíte že proste chtěla z klece? Protože se mi i věší na mříže klece… opravdu si nevím rady…
Kreček je noční tvor a kouše. Proto jsem měla radši morče.
@Juliaxxx Jedna naše krecice kousala ve svém teritoriu, mimo klec byla v pohodě. Nech křečka nejdřív v klidu vylézt z klece a pak teprve brát do ruky, hladit.
@Kriss Tina píše:
Nemyslel si třeba ze mu des zas dávat něco zub?já teda neměla křečka, ale potkana a většinou sem mu dávala něco dobrého a když sem nic neměla a dala sem ruku do klece, tak myslel, že ho du zas krmit a nabídnul si muj prst
jinak nekousal, klidně mi seděl za krkem, skákal po dětech a nikdy nikoho nekousl. Ale jsou to prostě zvířata s ne moc velkou inteligencí navíc ho máš krátce, není na tebe zvyklé, navíc když je ze zverimexu, tak nevíš co to zvíře má za sebou
Obdivuji, skakajici potkan je moje nejcernejsi nocni mura..to radeji pavouka na celou dlan, nebo 2m hada..
@lilith1 píše:
Obdivuji, skakajici potkan je moje nejcernejsi nocni mura..to radeji pavouka na celou dlan, nebo 2m hada..
U me naopak, nevadí mi mysi, potkani a podobná havěť, ale z pavouka mám infarkt jenom když ho vidím někde v rohu, kdyby na mě nějaký vlez, tak umřu na místě ![]()
@Kriss Tina píše:
U me naopak, nevadí mi mysi, potkani a podobná havěť, ale z pavouka mám infarkt jenom když ho vidím někde v rohu, kdyby na mě nějaký vlez, tak umřu na místě
Sice stará diskuze, ale… haha
mám to úplně stejně! Cokoliv „myšatého“ mi nevadí, hadi, žáby taky v pohodě. Ale pavouci… nee, to prosím nee…
Mají můj respekt už jen tím, že dokážou vytvořit tak lehkou a přesto pevnou pavučinu. Jen pro zajímavost, používá se do neprůstřelných vest a má ještě lepší vlastnosti než kevlar.
Jako, léto sice miluju, ale pokaždé mě čekají infarktové stavy, když mi nějaký vleže i do příbytku. A na půdu se absolutně neodvážím
leda s plamenometem.