Křeček kouše

5
25.3.22 09:03

Křeček

Ahoj, chtěla bych se tady poradit…
Před týdnem jsme si koupili Křečka džungárského ve zmerimexu - udajně samici… nejdříve dva dny nevylezla z domku, jen v noci, když všichni spali. Asi 4 den jsem ji sáhla do klece, když byla venku, že zkusím, jak bude reagovat a bylo to v pohodě, tak jsem si pak dala oříšek na ruku a normálně si ho z ruky vzala, ale další den jsem tam dala opět ruku a Kousla mě do prstu, že mi tekla i krev, a kousala pořad dokola…

Myslíte, ze by to bylo tím, ze chce ven z klece? Na chvíli jsem ji pak vzala na postel a ona tolik nekousala, ale rikala jsem si, ze byla vystresována že je mimo klec, až zapomněla i kousat… nebo myslíte že proste chtěla z klece? Protože se mi i věší na mříže klece… opravdu si nevím rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
25.3.22 09:08

Krecek no, myslim ze pokud neni ochocovanej od mala, je pravdepodobny, ze bude hryzat. A proto mam rada a chovam morcata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.3.22 09:16
@Tarjei píše:
Krecek no, myslim ze pokud neni ochocovanej od mala, je pravdepodobny, ze bude hryzat. A proto mam rada a chovam morcata ;)

Přesně, taky máme morčata. Narozdíl od králíků a křečků prostě nekoušou, ať už se jim nelíbí cokoli ;)
Já bych na to šla pomalu, nenechala jí kousat, dej jí víc času na rozkoukání v kleci. Nezapomeň, že křeček JE noční zvíře, ať se ti to líbí nebo ne. Dostatečný výběh a hodně hraček je základ. Ale jestli sis jí pořídila jako „mazlíka“, tak budeš pravděpodobně zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37279
25.3.22 09:20

Nemyslel si třeba ze mu des zas dávat něco zub? :D já teda neměla křečka, ale potkana a většinou sem mu dávala něco dobrého a když sem nic neměla a dala sem ruku do klece, tak myslel, že ho du zas krmit a nabídnul si muj prst :mrgreen: jinak nekousal, klidně mi seděl za krkem, skákal po dětech a nikdy nikoho nekousl. Ale jsou to prostě zvířata s ne moc velkou inteligencí navíc ho máš krátce, není na tebe zvyklé, navíc když je ze zverimexu, tak nevíš co to zvíře má za sebou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.3.22 09:23
@Juliaxxx píše:
Ahoj, chtěla bych se tady poradit…
Před týdnem jsme si koupili Křečka džungárského ve zmerimexu - udajně samici… nejdříve dva dny nevylezla z domku, jen v noci, když všichni spali. Asi 4 den jsem ji sáhla do klece, když byla venku, že zkusím, jak bude reagovat a bylo to v pohodě, tak jsem si pak dala oříšek na ruku a normálně si ho z ruky vzala, ale další den jsem tam dala opět ruku a Kousla mě do prstu, že mi tekla i krev, a kousala pořad dokola…Myslíte, ze by to bylo tím, ze chce ven z klece? Na chvíli jsem ji pak vzala na postel a ona tolik nekousala, ale rikala jsem si, ze byla vystresována že je mimo klec, až zapomněla i kousat… nebo myslíte že proste chtěla z klece? Protože se mi i věší na mříže klece… opravdu si nevím rady…

Kreček je noční tvor a kouše. Proto jsem měla radši morče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15857
25.3.22 09:40

@Juliaxxx Jedna naše krecice kousala ve svém teritoriu, mimo klec byla v pohodě. Nech křečka nejdřív v klidu vylézt z klece a pak teprve brát do ruky, hladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
25.3.22 09:51
@Kriss Tina píše:
Nemyslel si třeba ze mu des zas dávat něco zub? :D já teda neměla křečka, ale potkana a většinou sem mu dávala něco dobrého a když sem nic neměla a dala sem ruku do klece, tak myslel, že ho du zas krmit a nabídnul si muj prst :mrgreen: jinak nekousal, klidně mi seděl za krkem, skákal po dětech a nikdy nikoho nekousl. Ale jsou to prostě zvířata s ne moc velkou inteligencí navíc ho máš krátce, není na tebe zvyklé, navíc když je ze zverimexu, tak nevíš co to zvíře má za sebou :nevim:

Obdivuji, skakajici potkan je moje nejcernejsi nocni mura..to radeji pavouka na celou dlan, nebo 2m hada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37279
25.3.22 10:01
@lilith1 píše:
Obdivuji, skakajici potkan je moje nejcernejsi nocni mura..to radeji pavouka na celou dlan, nebo 2m hada..

U me naopak, nevadí mi mysi, potkani a podobná havěť, ale z pavouka mám infarkt jenom když ho vidím někde v rohu, kdyby na mě nějaký vlez, tak umřu na místě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
7.11.22 14:24
@Kriss Tina píše:
U me naopak, nevadí mi mysi, potkani a podobná havěť, ale z pavouka mám infarkt jenom když ho vidím někde v rohu, kdyby na mě nějaký vlez, tak umřu na místě :mrgreen:

Sice stará diskuze, ale… haha :mrgreen: :mrgreen: mám to úplně stejně! Cokoliv „myšatého“ mi nevadí, hadi, žáby taky v pohodě. Ale pavouci… nee, to prosím nee… :mrgreen: Mají můj respekt už jen tím, že dokážou vytvořit tak lehkou a přesto pevnou pavučinu. Jen pro zajímavost, používá se do neprůstřelných vest a má ještě lepší vlastnosti než kevlar.
Jako, léto sice miluju, ale pokaždé mě čekají infarktové stavy, když mi nějaký vleže i do příbytku. A na půdu se absolutně neodvážím :mrgreen: leda s plamenometem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný