Křečová žíla

Anonymní
9.3.23 14:51

Křečová žíla

Ahoj, chci se zeptat takhle mam žilu na noze po porodu da se s tím něco dělat? Vystouplá není…mám i pár metliček nebo je lepší ted neřešit? :think: ja jen aby se mi to nějak nezvětšilo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
304
9.3.23 15:39

Objednej se na cévní a sklerotizaci. Ta to vyřeší krásně. Nejenže to vypadá hnusně, ale ta žíla ti začne postupně vystupovat po celé délce.
Sklerotizace řeší i metličky, dr mě s ní nádherně nohy vyčistil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 15:47

@smada a bolí to? Je pak nějaké omezení?

• Citovat
  • Upravit
304
9.3.23 15:55

Malými píchanci do těch žil pouští tekutinu (nebolí to, je to jen nepříjemné), pak se 10 dní musí nosit stahovací punčochy. To je vše, žádné omezení pohybu ani v den zákroku.
Nemá proto cenu si ji pěstovat a jít až bude přes celou nohu a nakonec se od dr dozvědět, že na sklerotizaci už je pozdě a musí se na operaci, tam už pak jsou omezení výrazná plus jizvy.
Nehledě na to, že jí zlikviduje i metle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 16:19

@smada noo zni to hrozne teda 🤔… jedna paní psala v jedné diskuzi ze se ji po 7 letech udělaly znovu ikdyz tohle podstoupila tak nevím… jako me to nijak nevadí na te noze…Nevím na to jsem asi srab a ono je stejně asi lepší zákrok podstoupit pres zimu ne?

• Citovat
  • Upravit
304
9.3.23 17:25

Proboha, jak udělaly znova? Udělají se ti leda další, co by se ti udělaly tak nebo tak. Ty, do kterých to bylo píchnuto jsou zničený a právě se z nich nic nerozšiřuje dál.
Jak jsem psala, bolestivé to není a žádné omezení, což je super. Podstoupit nejlíp přes zimu, ale počítej s delšími čekačkami.
Na noze bych to nesnesla nejen z estetického hlediska, ale i zdravotního (viděla jsem u kamarádky, co znamená se do křečáku narazit a žádná sranda to nebyla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 18:13

@smada tak bývají horší věci než modré zily nevystouple na noze a po porodu to je proste běžný kolik ženských v plavkach vidím z obrima striema a taky se nestydí spis to je o vlastním pocitu…uvidíme noo ale diky za info a názor

• Citovat
  • Upravit
22614
9.3.23 19:45

Zkusila bych cévního a sklerotizaci.
Ale.. Zas bych z toho nedělala tragédii, dělám X let ve stoje a křečaky prostě mám. Začaly se mi dělat už poměrně v nízkém věku, máme je v rodině z obou stran už X generaci.
Výhledově bude operace, jsem s tím smirena, jizvy jsou to poslední, co mi vadí. Jo, praští se do nich není pr.del, loni mě při fotbalu do žil malej nakopl a pak jsem měla pak zánět žil, povrchové. Ale nic, co by ne vyřešila mast a punčochy, který stejně nosím do práce denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
9.3.23 20:28
@Anonymní píše:
@smada tak bývají horší věci než modré zily nevystouple na noze a po porodu to je proste běžný kolik ženských v plavkach vidím z obrima striema a taky se nestydí spis to je o vlastním pocitu…uvidíme noo ale diky za info a názor

To každopádně, mě se vyrojily po porodu na více místech na nohách. Obě babičky modrý křečákový nohy, s tím spojené problémy plus nošení punčoch, takže děs vyhlídky. Poslední kapka byla ta kámoška. Šla jsem do toho a jsem moc ráda, 4 návštěvy a nohy mám tři roky už čisté. A pokud se něco objeví, tak se rychle zase objednám. Pak jsem si nadávala, proč jsem nešla dřív a brala to jako něco normálního.
A ve finále víš proč si ty nohy musím udržet v pohodě? Protože to nošení punčoch je děs, po deseti dnech jsem je ráda zahazovala a představa, že se do nich rvu jako důchodce nebo je musím nosit v létě? Brr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.23 22:14

Sexy noha.. :D

• Citovat
  • Upravit
304
10.3.23 12:03
@Anonymní píše:
Sexy noha.. :D