Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Objednej se na cévní a sklerotizaci. Ta to vyřeší krásně. Nejenže to vypadá hnusně, ale ta žíla ti začne postupně vystupovat po celé délce.
Sklerotizace řeší i metličky, dr mě s ní nádherně nohy vyčistil.
Malými píchanci do těch žil pouští tekutinu (nebolí to, je to jen nepříjemné), pak se 10 dní musí nosit stahovací punčochy. To je vše, žádné omezení pohybu ani v den zákroku.
Nemá proto cenu si ji pěstovat a jít až bude přes celou nohu a nakonec se od dr dozvědět, že na sklerotizaci už je pozdě a musí se na operaci, tam už pak jsou omezení výrazná plus jizvy.
Nehledě na to, že jí zlikviduje i metle.
@smada noo zni to hrozne teda 🤔… jedna paní psala v jedné diskuzi ze se ji po 7 letech udělaly znovu ikdyz tohle podstoupila tak nevím… jako me to nijak nevadí na te noze…Nevím na to jsem asi srab a ono je stejně asi lepší zákrok podstoupit pres zimu ne?
Proboha, jak udělaly znova? Udělají se ti leda další, co by se ti udělaly tak nebo tak. Ty, do kterých to bylo píchnuto jsou zničený a právě se z nich nic nerozšiřuje dál.
Jak jsem psala, bolestivé to není a žádné omezení, což je super. Podstoupit nejlíp přes zimu, ale počítej s delšími čekačkami.
Na noze bych to nesnesla nejen z estetického hlediska, ale i zdravotního (viděla jsem u kamarádky, co znamená se do křečáku narazit a žádná sranda to nebyla).
@smada tak bývají horší věci než modré zily nevystouple na noze a po porodu to je proste běžný kolik ženských v plavkach vidím z obrima striema a taky se nestydí spis to je o vlastním pocitu…uvidíme noo ale diky za info a názor
Zkusila bych cévního a sklerotizaci.
Ale.. Zas bych z toho nedělala tragédii, dělám X let ve stoje a křečaky prostě mám. Začaly se mi dělat už poměrně v nízkém věku, máme je v rodině z obou stran už X generaci.
Výhledově bude operace, jsem s tím smirena, jizvy jsou to poslední, co mi vadí. Jo, praští se do nich není pr.del, loni mě při fotbalu do žil malej nakopl a pak jsem měla pak zánět žil, povrchové. Ale nic, co by ne vyřešila mast a punčochy, který stejně nosím do práce denně
@Anonymní píše:
@smada tak bývají horší věci než modré zily nevystouple na noze a po porodu to je proste běžný kolik ženských v plavkach vidím z obrima striema a taky se nestydí spis to je o vlastním pocitu…uvidíme noo ale diky za info a názor
To každopádně, mě se vyrojily po porodu na více místech na nohách. Obě babičky modrý křečákový nohy, s tím spojené problémy plus nošení punčoch, takže děs vyhlídky. Poslední kapka byla ta kámoška. Šla jsem do toho a jsem moc ráda, 4 návštěvy a nohy mám tři roky už čisté. A pokud se něco objeví, tak se rychle zase objednám. Pak jsem si nadávala, proč jsem nešla dřív a brala to jako něco normálního.
A ve finále víš proč si ty nohy musím udržet v pohodě? Protože to nošení punčoch je děs, po deseti dnech jsem je ráda zahazovala a představa, že se do nich rvu jako důchodce nebo je musím nosit v létě? Brr ![]()
@Anonymní píše:
Sexy noha..
Toto se bojíš napsat pod svým nickem? wau
Ahoj, chci se zeptat takhle mam žilu na noze po porodu da se s tím něco dělat? Vystouplá není…mám i pár metliček nebo je lepší ted neřešit?
ja jen aby se mi to nějak nezvětšilo