Slepák - nemocenská

Anonymní
9.3.23 01:51

Slepák - nemocenská

Ahoj,
jsem týden po akutní laparoskopický operaci slepáku. Z toho o den déle na JiP - dost mi nesedla narkoza.
První dny doma mordor hlavně vstávání, teď už je to lepší i když břicho pobolívá. ALE pořád to není ono a jsem dost unavená. Dřív jsem spala 5h do práce a byla ok a fungovala celý den. Teď spím skoro 10h v noci v kuse jako zabitá a to ještě většinou vytuhnu během dne na hodinu až dvě. Snažim se využít toho, že jsem doma a uklidit - vytřídit skříně atd.., ale prd udělám a jsem ko. Na stehy jdu za týden, ale stále si neumím představit vrátit se do práce.

Jak dlouho jste byli doma?

Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65304
9.3.23 05:44
@Anonymní píše:
Ahoj,
jsem týden po akutní laparoskopický operaci slepáku. Z toho o den déle na JiP - dost mi nesedla narkoza.
První dny doma mordor hlavně vstávání, teď už je to lepší i když břicho pobolívá. ALE pořád to není ono a jsem dost unavená. Dřív jsem spala 5h do práce a byla ok a fungovala celý den. Teď spím skoro 10h v noci v kuse jako zabitá a to ještě většinou vytuhnu během dne na hodinu až dvě. Snažim se využít toho, že jsem doma a uklidit - vytřídit skříně atd.., ale prd udělám a jsem ko. Na stehy jdu za týden, ale stále si neumím představit vrátit se do práce.

Jak dlouho jste byli doma?

Moc děkuji

Proc uklizis a neodpocivas. To rovnou muzes jit do prace hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
9.3.23 08:11

Tak záleží co děláš za práci a jak se cítíš. Jsi týden po operaci, tak je logické, že nejsi fit. Pokud v práci zvedáš břemena, tak počítej s neschopenkou minimálně 6 týdnů. Pokud sedíš u počítače a chceš do práce, tak je možné jít klidně po 2 týdnech. Pokud se na to necítíš, tak Tě nikdo do práce hnát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
15.3.23 23:50

Zakladatelko, máš děti? Pokud ještě ne, a do budoucna je plánuješ, můžeš zkusit gynekologa požádat o vypsání návrhu na lázně. Pobyt v lázních se po poeraci slepého střeva doporučuje, aby se předešlo případným problémům s otěhotněním z důvodu srůstů. Do lázní musíš nastoupit do tří měsíců od operace. Pobyt je na čtyři týdny. Můžeš jet do Františkových Lázní nebo do Klimkovic u Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.3.23 00:03

Nebud blba a nevyklizej skrine. Odpocivej, ostatne telo si o to rika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 00:04

Děti nemám, je mi 27. V lázních jsem nikdy nebyla, ale po laparoskopické operaci to asi nedávají, ne?
Chystám se na preventivku, tak se můžu zeptat. Ale jsem doma 3. týden, opravdu se to lepší, ale pomalu než jsem čekala. Myslím si, že týden ještě budu doma. Břicho dobré, ale ta únava :zed: a popravdě 4. týdny doma a brzy znovu 4? To by v práci asi neprošlo. Už teď ze mě nemají radost, natož lázně a to pracuji ve stomatologii.

• Citovat
  • Upravit
2332
16.3.23 00:13

Aha, na lázně se bere nemocenská, neschopenku vypisuje lékař v lázních. Je to znovu 60% platu. To chápu, že by v práci moc nadšení nebyli. S tou únavou - bude dobré, když ještě týden zůstaneš doma, a pak můžeš jít do práce, když už je břicho dobré. Samozřejmě nezvedat těžké věci, pokud je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí