Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Monchichik píše:
@alisekR V plechovce je Salko, v tubičce je Jesenka a to je myslím zahuštěná smetana. Krém se dělá normálně Salko + máslo, jen když to chceš karamelový, tak to Salko vaříš 2 hodiny v vodě nebo rovnou koupíš karamelový
Dobrý, teď jste mě zmátli. Dík za upřesnění ![]()
@debra.morgan píše:to je bordel, je to v plechovce s napisem salko a pod tim je napsany kondenzovany mliko, asi to zahusteny bude, to se doma kouknu, ja hlavne nechci to karamelovy, bleh.....
Taky jsem se lekla těch názvů
Už mám jasno ![]()
Moje rada, nech to povolit a vyslehej znovu.
Ale je to divné, to by mělo být možná nevyslehane (zdrcle) ale rozhodně z té lednice tuhé. Tak to dělám na marlenku, že nechám tekutější a v lednici to zatuhne.
Jeste trochu OT dotaz… do pulky toho kremu budu davat orechy a do pulky jsem si vymyslela kavu, mam tam proste lzicku kavy nasypat nebo ji mam rozpustit ve vode a prilit ?
@debra.morgan
Já dávám instantní kafe a lepší mi přijde ho předem rozpustit v troše vody, klidně ať je to spíš pasta než tekutá káva, ale do máslového krému se mi to zapracovává lépe než nerozpuštěné.
@debra.morgan kávu udělám vedle - lžičku inst. kávy s trošinkou horké vody, dobře rozmíchat, ono to přitom zchladne, takže pak můžu rovnou zašlehat po troškách - množství podle toho, jak moc intenzivní chuť potřebuju
Podobně dělám i kávový ledíček a do toho přisypu ještě špetku jemně mleté kávy, ta zrníčka jsou tak malinká, že nevadí a chuťově super, i to vypadá pěkně ![]()
@Monchichik píše:
@alisekR V plechovce je Salko, v tubičce je Jesenka a to je myslím zahuštěná smetana
To je omyl. V tube je Salko, Piknik a Jesenka ![]()
V plechovce je Salko a Piknik.
Osobne mi vice vyhovuje kondenzovane mleko z Lidlu nez Salko.
@tabitta já jsem včera takový krém udělěla, karamelové salko a k tomu 150g másla a ještě jsem přidala 50g vlašských ořechů, nebo zkus namleté piškoty a nechat v lednici stuhnout
Chci zkusit udělat krém ze salka - pouze salko a máslo. Nebo dáváte ještě něco? Ještě jsem to nedělala. Jaké s tím máte zkušenosti? A jak vám chutná?
@Sára 1 píše: Více
Já dělám z karamelového salka a ten je super. Z obyč jsem nezkoušela.
@Sára 1 Nic jiného nedávám, zkušenosti dobré a chutná mi moc…já mám Salko ráda…i samotné ![]()
@Monchichik píše: Více
A jak to děláš? Máš nějaký tipy, rady?