Krém ze Salka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3230
14.12.18 06:00

Jake teploty a pomery byly? Do vyslehaneho masla se musi po troskach pridavat salko, tedy porad je polotuha konzistence. Ja bych vyslehala nove maslo a tuto smes do nej prislehala. Opet po troskach pridavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
14.12.18 06:10

A fakt salko? Nespletla jsi se a nedala jen kondenzovane mliko? Salko i samo o sobe v lednici ztuhne. Ja delala krem 1 salko a pul nebo cele maslo a vzdy tuhe :think: pridej maslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
14.12.18 06:26

@tabitta Napis, jak jsi ho delala. Bez toho nejde rict, jestli bylo neco spatne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
14.12.18 06:35

Jojo,to karamelove salko.Mozna,ze jsem nezaslehavala postupně, syn mi to tam vyklopil cely :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
14.12.18 06:40

Oboje snad mělo stejnou teplotu. Oboje bylo v lednicce a oboje potom stalo na lince,dokud nebylo máslo mekky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
14.12.18 06:56

@araw myslis ze se to z toho kondenzovanyho mlika neda?ja trochu doufala,ze jo…salko-kondenzovane mleko, ale ne to karamelovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9011
14.12.18 07:11
@araw píše:
A fakt salko? Nespletla jsi se a nedala jen kondenzovane mliko? Salko i samo o sobe v lednici ztuhne. Ja delala krem 1 salko a pul nebo cele maslo a vzdy tuhe :think: pridej maslo

Tak teď jsem jelen. Salko je v plechovce a nebo v tubičce? Mám od tchýně nový recept s tímto krémem. 8o abych to taky nepovondila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32043
14.12.18 07:13

@alisekR V plechovce je Salko, v tubičce je Jesenka a to je myslím zahuštěná smetana :think: . Krém se dělá normálně Salko + máslo, jen když to chceš karamelový, tak to Salko vaříš 2 hodiny v vodě nebo rovnou koupíš karamelový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32043
14.12.18 07:16

@debra.morgan samotné kondenzované mléko je moc tekuté,ne? Salko je zahuštěné kondenzované mléko. Prostě jak je to Salko v plechu, tak je to ono a můžeš dělat krém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.12.18 07:20

@tabitta To bude málo másla, mám už léty vyzkoušené že na jednu plechovku Salka je potřeba 250g másla a vůbec se to nemusí zašlehávat postupně prostě povolené máslo dám do robota spolu s celou plechovkou másla a pustím na maximální výkon. Než jsem měla robota tak jsem to dělala s rozpuštěným máslem a během pár hodin v lednici krém krásně ztuhnul,jen jsem to po cca půl hodině promíchávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
14.12.18 07:37

Varianta je zahustit moučkovým cukrem, ale bude to sladký jako prase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
14.12.18 07:47
@Monchichik píše:
@debra.morgan samotné kondenzované mléko je moc tekuté,ne? Salko je zahuštěné kondenzované mléko. Prostě jak je to Salko v plechu, tak je to ono a můžeš dělat krém ;)
:mrgreen: to je bordel, je to v plechovce s napisem salko a pod tim je napsany kondenzovany mliko, asi to zahusteny bude, to se doma kouknu, ja hlavne nechci to karamelovy, bleh.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
14.12.18 07:53
@debra.morgan píše: :mrgreen: to je bordel, je to v plechovce s napisem salko a pod tim je napsany kondenzovany mliko, asi to zahusteny bude, to se doma kouknu, ja hlavne nechci to karamelovy, bleh.....

Jestli máš plechovku Salka, je to ok :)

Já si prvně vyklopim do mixéru Salko a přidávám zmekle máslo a nechávám šlehat a přidávám dokud nedrží. Ale přiznám se, že většinou celé máslo padne.

• Citovat
  • Upravit
733
14.12.18 07:54

Davala jsem cele maslo. Zkusimtedy zaslehat dalsi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
14.12.18 07:56

@tabitta A je to opravdu máslo, já jednou omylem vzala rostlinou náhražku a krém nedržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí