Polévka s játrovými knedlíčky

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Cleopatraj40
Kecalka 116 příspěvků 12.12.18 11:04
Polévka s játrovými knedlíčky

Ahoj,

chtěla bych vás poprosit o nějaký dobrý, osvědčený recept na polévku s játrovými knedlíčky a nudlemi :srdce: Zkrátka jak ji vaříte u vás doma…Je tradičnější hovězí vývar nebo kuřecí? Chci ji uvařit na Vánoce, receptů je spousta, ale chci aby byla opravdu dobrá…

Děkuji :kytka:

Stránka:  1 2 3 Další »
Reakce:
Annabela11
Závislačka 4209 příspěvků 12.12.18 11:09

@Cleopatraj40 Hovězí maso 2vetsi cibule, strouzek česneku, mrkev, petržel,2kulicky noveho koření, mletý pepř, sůl, kostka masoxu.Dat vše vařit. Kdyz se začne polévka vařit hned snížíme teplotu na nejmíň, pak není kalná…stačí vařit 2hodiny…Teď je moderní nedávat Masox já ho dávám polévka mi chutná více…

Příspěvek upraven 12.12.18 v 11:13

Eemii
Neúnavná pisatelka 17641 příspěvků 12.12.18 11:10

Knedlickovou delam nejradeji hovezi.Dam tahnout maso, morkovou kost, korenovou zeleninu, cibuli i se slupkou, strouzek cesneku, bobkovy list, nove koreni, pepr. Seberu penu a tahnu celou noc. Zeleninu vyhodim, pridam novou, uz nakrajenou, maso nakrajim. Osolim, dochutim, petrzel, libeček.

Na knedlíčky - veprova jatra(ne kureci, nemaji tu silnou chut), cesnek, majoránka, sul, pepr - vseho dost. Vajicko, strouhanka.
Nudle uvarit zvlast.

Nejdulezitejsi je mnozstvi masa a kosti a delka varu.

EDIT - hlavne zadny masoxy a vegety :mrgreen:

jahuhudka
Extra třída :D 14748 příspěvků 12.12.18 11:13

S jatrovymi delam kureci,protoze tonje nejslabsi vyvar. Hovezi a slepici je skvela sama o sobe, nerada tam.pridavam vyraznou chut knedlicku.

Ennny
Závislačka 4073 příspěvků 12.12.18 11:14

Vývar dělám z hovězí klisky s kostí , játrovou zavarku kupuju v glóbusu mají ji nejlíp dochucení , vývar táhnout minimálně 5-6 hodin zeleninu do vývaru dávám až po vyndání masa ,nudle zásadně domácí .Dosolim, přidám „zelené“ a podávám.

kytkalenka
Zasloužilá kecalka 855 příspěvků 12.12.18 11:14

Mam dve verze - hovezi koupim kus zadniho tak pul kila a k tomu kousek predniho s kosti, 2-3 l vody, dam lzicku soli a v lete vetvicku libecku, zavru do papinaku na hodinu (nebo tak na 2-3 na malo do hrnce).Maso si dame s bramborem a tatarkou a do vyvaru nasypu mrazenou celer, mrkev, petrzel- delam so vlastni hrube strouhanou smes do mrazaku, nudle, babiciny knedlicky koupene nebo jiny polotovar na knedlicky z masny a na konci prihodim petrzel ze zahradky. A nebo koupim uzeny libovy tak 1kg, tomu staci hodinka varit a mame uzeny s kasi, sunkofleky a z vyvaru postup stejny, zadny slozitosti:-)

hesnom
Zasloužilá kecalka 586 příspěvků 12.12.18 11:15

Hovězí maso, morkové kosti, celou cibuli (i se slupkou - kvůli barvě), nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl. Nechám táhnout cca 4 hodiny dokud maso není měkké, cibuli vyndám dřív. Poté přidám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Ke konci libeček, petrželka.
Játrové knedlíčky nedělám, manžel je nejí. Ale jinak na jemno namlít játra, sůl, pepř, česnek, majoránka, strouhanka.

warita
Extra třída :D 11800 příspěvků 12.12.18 11:17
@Annabela11 píše:
@Cleopatraj40 Hovězí maso 2vetsi cibule, strouzek česneku, mrkev, petržel,2kulicky noveho koření, mletý pepř, sůl, kostka masoxu.Dat vše vařit. Kdyz se začne polévka vařit hned snížíme teplotu na nejmíň, pak není kalná…stačí vařit 2hodiny…Teď je moderní nedávat Masox já ho dávám polévka mi chutná více…Příspěvek upraven 12.12.18 v 11:13

Masox opravdu moc zdravy neni. Zkusila si dat maso nejriv zapect do trouby? To doda chut za 10 masoxu.

Annabela11
Závislačka 4209 příspěvků 12.12.18 11:20

@warita Ano zkoušela,není to prostě ono…co dnes zdravé je?to by člověk nemohl jíst nic :nevim:

warita
Extra třída :D 11800 příspěvků 12.12.18 11:25
@Annabela11 píše:
@warita Ano zkoušela,není to prostě ono…co dnes zdravé je?to by člověk nemohl jíst nic :nevim:

hmmm, tak zrovna tohle je peknej sajrajt. A steny pristuo maji ke zdravi kuraci, prej na neco clovek musi umrit. Tak jo no…

Annabela11
Závislačka 4209 příspěvků 12.12.18 11:35

@warita Já děkuji za upozornění že Masox není nic moc zdravého :lol: :lol: Každou chvilku máš v telce potraviny ve kterých se našlo zase nějaké svinstvo naposledy rozinky :nevim: Opravdu by člověk nemohl nic jíst…

Jar Jar
Ukecaná baba ;) 1436 příspěvků 12.12.18 12:03

Já dávám zeleninu až nakonec, chci masový vývar, ne zeleninový. S masem jenom celou cibuli a pepř, jinak nic.

warita
Extra třída :D 11800 příspěvků 12.12.18 12:14
@Annabela11 píše:
@warita Já děkuji za upozornění že Masox není nic moc zdravého :lol: :lol: Každou chvilku máš v telce potraviny ve kterých se našlo zase nějaké svinstvo naposledy rozinky :nevim: Opravdu by člověk nemohl nic jíst…

Chapu, co tim chces rict. A je pravda, ze v dnesni dobe je tezke se stravovat tak, aby byl dopad na zdravi co nejmensi.

Nicmene, k tem rozinkach a jinym potravinam, ve kterych se neco naslo....... no rekla bych to takto: Ne vsechny rozinky obsahuji svinstvo, zatimco masox je svinstvo vzdycky a zcela zarucene.

Cili, ten argument neni uplne validni. Clovek by se mel vzdy snazit omezit chemii v jidle, cili pokud ti je napriklad znamo, ze glutaman sodny ze nezdravy, tak by bylo zahodno jeho konzumaci omezit. U rozinek bych si napriklad davala pozor na konzervanty, konkretne na oxid siricity, ktery nejen konzervuje, ale diky nemu se docili ciste zlatave barvy (tak se delaji medove zlate sultanske rozinky). Ale daji se koupit i rozinky bez siricitanu. A kdyz se v TV objevi neco o zavadnosti nejake konkretni znacky, tak udelat oblouk kolem toho produktu taky.

Samozrejme tim nedocilis, ze tve je jidlo bude 100% bez chemie. Myslim, ze v dnesnim svete to snad ani nejde, ale da se to omezit a o to tady jde. Vedome do sebe rvat latky, ktere prokazatelne poskozuji zdravi a argumentovat tim, ze prece skoro vsechno je plne chemie mi prijde jako strkani hlavy do pisku a ucet za tyto spatna rozhodnuti casem prijde. Bohuzel. Minimalne detem bych se snazila varit co nejlepe to jde.

TopSecret
Kelišová 5027 příspěvků 12.12.18 12:16

Ja to delam jednoduchy. Jako na kureci vyvar. Zelenina, kur.stehna. A pak pridam udelany knedlicky(jatra, cesnek, sul, pepr, majoranka, petrzel) a nakonec Masoxxxx :pankac: :mrgreen:

Jar Jar
Ukecaná baba ;) 1436 příspěvků 12.12.18 12:19
@warita píše: masox je svinstvo vzdycky a zcela zarucene.

A proč, co je v něm hrozného?

Stránka:  1 2 3 Další »
Váš příspěvek
Reklama