Co s omáčkou zahuštěnou polohrubou moukou?

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
Uživatel je onlineBandii
Ukecaná baba ;) 1327 příspěvků 08.12.18 13:26
Co s tou omáčkou?

Ahoj, zrovna vařím omáčku a :zed:… Zahustila jsem ji záklehtkou z vody a polohrubé mouky, hladká mi došla :roll: a i když od přidání mouky vařím už asi půl hodiny, je tam pořád cítit :zed: úplně na jazyku jak krupička, to s hladkou neznám 8o hustota mi vyhovuje, ale ta chuť? Potřebuje polohrubá vařit ještě déle než 30 minut, nebo to mám dát rovnou psovi? :mrgreen: díky za rady :oops:

Reakce:
Ennny
Závislačka 3317 příspěvků 08.12.18 13:28

upřimně jsem to s polohrubé nikdy nezkoušela :lol: ,možná kdyby jsi to udělala jako zasmažku tak by to nebylo znát,ale zakhletku nevím nevím to se podle mě nerozvaří :think:

pocker
Zasloužilá kecalka 556 příspěvků 08.12.18 13:34

Já z polohrubé dělala taky jen zavářku..ale zahušťuji omáčky moukou špaldovou a ta je taky o něco hrubší než mouka hladká a v omáčce je to trochu jiné..ale krupička tam cítit nejde. :nevim:

G.a.b.c.a20
Kecalka 440 příspěvků 08.12.18 13:36

Jednou jsem taky davala polohrubou a varila jsem to trosku dyl a nebylo nic znat..

kačka39
Kecalka 380 příspěvků 08.12.18 13:37

Já myslím, že tchán taky dává polohrubou, protože hladká mu dělá žmolky a polohrubá se líp rozmíchá. Zkus ještě vařit, vyhodit to můžeš vždycky. :nevim: Ale možná je to jen tvoje sugesce, požádej o ochutnání někoho jiného.

katyna1984
Zasloužilá kecalka 750 příspěvků 08.12.18 13:38

V podstatě ke všemu používám jen polohrubou mouku, hladkou kupuju jen na vánoční cukroví, hrubou snad nikdy. A nikdy tenhle problém nepocituji, vařím po zahuštění většinou cca čtvrt hodiny.

Eemii
Neúnavná pisatelka 17307 příspěvků 08.12.18 13:40
@katyna1984 píše:
V podstatě ke všemu používám jen polohrubou mouku, hladkou kupuju jen na vánoční cukroví, hrubou snad nikdy. A nikdy tenhle problém nepocituji, vařím po zahuštění většinou cca čtvrt hodiny.

Taky tak.

Helileli
Závislačka 3155 příspěvků 08.12.18 13:41

Co kdybys to projela tycakem? A dej ochutnat stravnikum, myslím, že pokud mají hlad, bude jim to fuk.

-Evka-
Závislačka 3745 příspěvků 08.12.18 14:08

Také jsem první roky používala jen polohrubou na vše a všechno bylo OK.

Markéta80
Hvězda diskuse 43139 příspěvků 08.12.18 14:10

@Bandii to se nediv když jsi dala polohrubou. To nikdy hladká omáčka nebude :? je to o zvyku, kdo tím zahuštuje mu to divné nepřijde :lol:

podaji
Zasloužilá kecalka 556 příspěvků 08.12.18 14:33
@Markéta80 píše:
@Bandii to se nediv když jsi dala polohrubou. To nikdy hladká omáčka nebude :? je to o zvyku, kdo tím zahuštuje mu to divné nepřijde :lol:

Přesně nemusíš to déle vařit hladké to nebude nikdy. Jen to bude prostě jiné

Uživatel je onlineBandii
Ukecaná baba ;) 1327 příspěvků 08.12.18 16:33

Díky za odezvu, průběžně jsem pročítala při míchání té hrůzy :mrgreen: Ale musím říct, že když bylo konečně hotovo, byla omáčka moc dobrá a kdybych to nedělala já, myslela bych si, že byla zahuštěná normálně hladkou :pankac: ale trvalo to hodinu a půl 8o postupně se měnila ta konzistence, vytratil se pocit krupičky v puse a nakonec celkově podivná moučná chuť :palec: jen jsem si připadala jako naprostý pako :mrgreen: Třeba to někomu v budoucnu pomůže a nebude ztrácet naději :lol:

Uživatel je onlineBandii
Ukecaná baba ;) 1327 příspěvků 08.12.18 16:34
@Eemii píše:
Taky tak.

Tak jsem asi jen levá :mrgreen:

katyna1984
Zasloužilá kecalka 750 příspěvků 08.12.18 19:12

@Bandii nebo bylo tě mouky v poměru víc, než bylo třeba.

Váš příspěvek
Reklama