Vánoční cukroví 2018 - krémové

5645
10.12.18 16:05

Vánoční cukroví 2018 - krémové

Ahoj ženy, slečny a pánové,
Vánoce se blíží a čas me neúprosně tlačí - večírky, práce, besidky,… už jsem si veškeré cukroví upekla a připravila i vrchní půlku nazdobenou… ale tak nejak se mi do harmonogramu “co ještě do Vánoc” nevejde slepovani krémem… čisté teoreticky bych to dala teď čtvrtek, pátek - ale bojím se, ze je to brzo.
Jde mi o vosi hnízda, apod - maslovy krem s rumem (to je vlastně konzervant, ze) ale pak i krem, kde se sleha žloutek ve vodní lázni…
Je tu už někdo, kdo i slepuje krémem? V obchodech už maji, ale tu bude nějaký super chemicky krem :mrgreen:
Třeba se tu najde nějaká maminka cukrarka, co poradi.
Ja si říkám, ze krem by (samozřejmě uchování v lednici) měl vydržet tak dlouho, jak je trvanlivost másla? :nevim: a co ten žloutek? Když je ti ve vodní lázni a pak to bude v lednici :nevim:
Děkuji za rady! A klidně soupejte nějaké super recepty na rychle, snadné a extra dobre cukroví ;)
Eliška

  • Citovat
  • Zmínit
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

6909
10.12.18 16:10

Jednou jsem taky musela dokompletovat cukroví v předstihu, plnila jsem dva týdny před a vydrželo to. Ale nepoužívám žloutkové krémy, já dělám základ klasika - pudingovo-máslový a ten pak dochucuju, jak potřebuju, oříškama, kakaem, karamelem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49559
10.12.18 16:16

Mám krémy čistě máslové (normálně do nich patří syrový žloutek, což teď v těhotenství vynechávám), do toho max. kakao, ořechy, kokos, dosladit… těch pár lžic rumu teda jako konzervant moc nepočítám, to by musel být půllitr rumu s kouskem másla a ne naopak :) No, v každém případě už víc jak čtvrt století peču a slepuju začátkem prosince, pak skladuju v chladu a nikdy se nic nezkazilo. Pravda, taky toho napeču tolik, že ideálně se dojí max. na Nový rok, nikoliv koncem ledna.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5645
10.12.18 16:28

@ugluk díky, mám radost! Ve čtvrtek se na to vrhnu! :potlesk:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3762
10.12.18 18:31

@Denisa56 A pudingovy vydrží taky? Z toho mám trochu obavy.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6909
10.12.18 19:31
@cverunka píše:
@Denisa56 A pudingovy vydrží taky? Z toho mám trochu obavy.

Dávám do něj trochu rumu. Vydržel.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11807
10.12.18 19:51
@Denisa56 píše:
Dávám do něj trochu rumu. Vydržel.

recept prosim? :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49559
10.12.18 20:01

Já bych byla u těch mléčně-škrobových opatrná, čisté máslo vydrží o dost víc. Bála bych se plísně. Ale pokud se to zkonzumuje rychle… Trocha rumu je spíš pro chuť než na konzervaci, aspoň já teda neumím najít hranici mezi „bude to jíst dítě, ty tři lžíce na padesát kousků ani nepozná“ a „pořádně to zakonzervuje, asi jako když naložím višně do čistého rumu, vydrží to věčnost“ :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
234
10.12.18 20:19

@ugluk
Taky bych chtela letos delat krem bez vajíček,hlavne proto,ze uz to bude jist dcerka. Ale maslovy znam jen s pudinkem. Jak se prosim dela jen maslovy? ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49559
10.12.18 20:41

@Baruunečka no třeba na išlské dortíčky mám: 12 dkg másla, 12 dkg cukru, 12 dkg mletých ořechů, 3 žloutky (ty jsem letos vynechala a chutná normálně), 3 lžíce meruňkové zavařeniny, 4 lžíce rumu. Na kokosové 12 dkg másla, 8 dkg cukru, 8 dkg kokosu, 1 vejce (vynecháno), 1 lžíce kakaa, rum dle chuti.
Máslovo-pudingový jsem dělala třeba do dortu, co se sní rychle, je takový odlehčenější, ale zrovna do toho cukroví je toho jen taková troška, že to nepotřebuju extra nadýchané, ale trvanlivé.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6909
10.12.18 21:01
@debra.morgan píše:
recept prosim? :kytka:

1 kostka másla, 1 vanilkový puding, moučkový cukr podle chuti, rum podle chuti

Uvařit puding s menším množstvím mléka, než je v návodu, místo půl litru dávám jen tři deci. Pořádně míchat, aby se nepřipálil, je to hodně hustý. Po uvaření přikrýt potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a nechat vychladnout. Nech to chladnout při normální pokojové teplotě, ať to má plus minus stejnou teplotu jako máslo. I rum nech ve stejné teplotě. Změklé máslo vyšlehej a po lžících zašlehávej puding a cukr a postupně rum. To je celé. Nám tenhle krém chutná, používám ho i jako základ na další krémy, dělám ho rovnou z dvojité dávky. Dělám to roky, nikdy mi nezkysnul ani nezplesnivěl. Plním cca pět dní před Štědrým dnem a cukroví nám vydrží až do Silevestra a v pohodě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11807
10.12.18 21:06

@Denisa56 díky, uvidím, možná vyzkouším :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4920
13.12.18 19:12

Já už mám naplněný všechny druhy. Dělám kavove a citrónové cukroví s kremem a vždy vydrží. V chladu samozřejmě. A dneska budu dělat vosi hnízda. Ale ty se nejspíš nedočkají ani štědrého dne :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5645
13.12.18 19:17

Ja už mám teda hotovo :andel:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama