Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdravím, ať hledám kde hledám, nemohu nic najít. Máte někdo zkušenost s křemelinou při kojení? Mám doma půl kila a už se nemůžu dočkat až ji vyzkouším. Jenže pořád ještě kojím, malé už jsou dva roky takže dostává už jen na spaní. Jsem unavená, zhoršila se mi kvalita vlasů, zvětšily se ložiska lupů ve vlasech a o stavu pleti ani nemluvě. Pleť jsem měla špatnou i před porodem…takže si nemyslím, že by to bylo jen nedostatkem minerálů.
Díky za postřehy a případnou radu.
@rarari
Ahojky,
na vlasy a nehty používám Biotin, ale jak s jeho použitím při kojení, to fakt nevím =/ Sama křemelina tě nezachrání, bude to chtít celkově úpravu živtoního stylu (podle toho, jaký máš teď).
Třeba se najde ještě někdo se zkušenostmi při kojení =)
Díky za reakci. Přesně tak to mám v plánu…použít křemelinu jen jako pomocníka.
Zdravím,
vydržel jste ji někdo používat?
Je tu zima a s ní další zhoršení ekzému, na který jsem dostala dietu ![]()
Díky,
LC
Tyden a vic ani ranu a na druhy pokus zas tyden…pry by se to melo jist alepon mesic v kuse,lepsi je dva…
V cem si to michas?Ja co nejmin vody a rychle spolknout…prislo mi to nejlepsi
Dobrý den, koukám na diskuzi o křemelině. Mám ji pořád doma, kdysi mi při léčbě boreliózy dlouhodobě antibiotiky způsobila herx. Prý je i proti parazitům. Možná je to rozbilo a tak se mi tehdy přitížilo? Každopádně se ji bojím znovu vzít. Ale mé divné potíže střevního charakteru (bez průjmu, bolesti či zácpy, pouze s bubláním a škrundáním a zvýšenou teplotou, v té chvíli i blbým spaním) mě na tu možnost parazitů ve střevě přivedly. Špatné je, že lékaři prý tohle řešit nechtějí, pokud nenajdou ve stolici vajíčka parazita, což prý je celkem výhra v loterii je najít. Nemáte někdo zkušenost? Díky moc ![]()
@quera
Už jsem tu někde výše psala zkušenosti svého tchána. Ten na křemelinu nedá dopustit, je to Pan bylinkář, co všechno léčí čistě přírodní cestou ![]()
Podle něj se přitom čištění může vážně krátkodobě přitížit, protože paraziti se nechtějí vzdát bez boje :/
Teď mě kamarádka (co trpí střevní chorobou) přivedla také na dietu GAPS, ale to je na mě zatím moc drastické a omezující. Do budoucna se úpravě stravování nevyhnu, protože mě stále více trápí atopický ekzém ![]()
@Lady Crow je to samozřejmě možné… Bohužel u téhle nemoci není poznat, z čeho zhoršení je, zda je to herx = tzv. Herxmeierova reakce nebo tak nějak, kdy se rozbité endotoxiny vyplaví do organismu a tím je tělo zahlceno a jak to nestíhá detoxikovat, je člověku na chvíli hůř… Nebo šlo fakt o parazity, kteří se rozbili po té jedné dávce a tím se to zhoršilo… A nebo prý i ti paraziti obsahují nějaké bakterie v sobě a když se začnou likvidovat, odkryjí se ty bakterie a pokud je člověk na léčbě, opět může nastat jejich rozbitím to vyplavení toxinů
sama nevím.
Celkem se mi líbilo, jak tady někdo postupně zvyšoval dávky z půl lžičky
dnes v noci jsem tedy zkusila 1/2 lžičky. Ale strach to je, i když teď jsem stejně na teplotě, takže to je tak nějak jedno ![]()
Třeba to opravdu postupně tělo líp zvládne ![]()
Gaps dietu taky drží známá, ještě jsem se nedostala k tomu, co vše se tam může a co ne, ona má nějak poškozené střevo…tak aby ho uzdravila. Já teď studuji tu HIT stravu, jestli třeba nemám intoleranci, ale bez testů samozřejmě nevím
@quera
HIT slyším prvně, ale snad to radši ani zkoumat nebudu. Vždycky pak objevím, čím vším ještě trpím ![]()
Já právě uvažuju o GAPS kvůli atopickému ekzému. Stav kůže hodně souvisí s tím, co se děje ve střevech :/ Nicméně asi bych křemelinu použila jako doplněk, i kdyby to bylo jen placebo ![]()
@Lady Crow to je histaminová intolerance. Nevím, zda ji mám, ekzémy netrpím, tak spíše asi ne. Každopádně otestovat při nějakém odběru proč ne, když už se bude nabírat.
GAPS je bez lepku? Resp asi možná bez pečiva, že? Známá ji také drží… A prý měla v háji střeva…tak nevím, možná bych do ní taky šla.
Úplně přesně nevím. V GAPS se nějak celkově vyřazuje hodně věcí. Pak se jí hlavně maso a vývary. Zkušenosti s tím má @deMerteuil, ale moc tu teď nebývá :/
Já teď začínám vynecháním kafe, citrusů, ostrého a postupně cukru a dalších věcí ![]()
@Lady Crow píše: Úplně přesně nevím. V GAPS se nějak celkově vyřazuje hodně věcí. Pak se jí hlavně maso a vývary. Zkušenosti s tím má @deMerteuil, ale moc tu teď nebývá :/Já teď začínám vynecháním kafe, citrusů, ostrého a postupně cukru a dalších věcí
Aha, děkuji
tak to jsem asi jeden čas jela, aniž bych tušila, že jde o GAPS…
Ahoj, holky. Na kremelinu jsem se dala, když jsem viděla, že má sestra po tom zhubla a také proto, ať mi pročistí střeva od plísní, bakterií , parazitů . Na začátek, po křemelině se údajně nehubne☺️️, ale ta očista střev zřejmě udělá své a poté i ten organismus jinak funguje a díky tomu dochází i k hubnutí ☝️️. Jinak ji užívám krátce. Tak dva týdny myslím ☺️️. Zatím mé postřehy. Vím, že se má začínat malou čajovou lžičkou a poté dávky zvyšovat, ale já jsem nedočkavec a začala jsem hned dvemi velkými lžícemi 😄. Zatím mám problém chodit na velkou. Jdu tak 2× týdně. Možná to patří k tomu procesu čištění a nebo málo piju. Dávka má být 2× vyšší, než normální pitný režim, ať se to vylučuje. Nicméně četla jsem od paní příspěvek, že i ona jde max 2× v týdnu na velkou, ale paní pitný režim dodržovala a také ji to dělá, tak nevím. Jinak se cítím dobře. Užívám ji tedy ráno na lačno tak 20 minut před jídlem. Špatně mi z toho nikdy není ☺️️☝️️. Občas, když jsem nestihla a dala si ji večer, má skvělé účinky, jako kofein 😁. Probudí Vás a nechce se Vám spát. 😄. Také jsem zkusila i jako masku na tvář. Smíchat s trochou vody, nechat působit tak 2 minutky a opláchnout. Pleť je krásně vypnutá 😁 ☝️️. Jinak tedy má se užívat min. 2 měsíce, tak zřejmě krátká doba na kvalitní a přínosnou recenzi ☺️️.
@Marketty4 ahoj, a kde jsi četla, že se může před jídlem? Já naopak četla, že nejlépe uprostřed noci, kdy se dlouho předtím nic nejí a taktéž dlouho potom…
Nicméně nespavost mám od Entizolu pořád, takže křemelina ji ani nezlepšila, ani nezhoršila. Byla jsem mezitím i na kolonoskopii, tak jsem ji neužívala… To se člověk vyprázdní úplně něčím jiným a teče z něj jen voda
Fuj to bylo. Pak jsem zase dala, ale radši postupně. Nejlíp by asi bylo i přes den nějak doplnit probiotika, co? Když se tam pošle tohle na vyčištění
![]()