Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, kdo máte s křemelinou zlušenosti, pisněte, zda to mělo nějaké účinky atd. Pravidelně cvičím a chci něco k tomu na lepší trávení, tohle mi radí brácha, tak sbírám další zkušenosti
Když se vykašlete na všechny očišťovačcké marketingové kecy - vážně vám přijde jako rozumné pojídání pomletých zkamenělých mořských řas? Velmi drahých pomletých zkamenělých řas?
Ohledně trávení - jste si jistá, že jíte dostatek rozmanité vlákniny? Doporučená denní dávka je 30g, což třeba v ČR nemá téměř nikdo. Protože prostě zeleniny, luštěnin, ořechů a semínek jíme málo.
Pokud chcete zlepšit trávení, tak se soustřeďte zejména na příjem vlákniny, abyste dostatečně krmila ty správní mikrobiální spolubydlící, kteří se pak postarají o správné trávení.
více třeba v https://www.kosmas.cz/…o-neni-tabu/ nebo https://www.melvil.cz/…rava-streva/
No mám z křemelinou supre zkušenosti. chodíme pravidelně na diagnostiku (bicom) - používají už ho i někteří praktičtí lékaři. přestěhovali jsme se na vesnici, s barákem jsme koupili i dvě kočky, které odčervuji. Nicméně do tří měsíců jsme měli škrkavky, hned po nástupu doškolky k tomu u dětí roupy. Křemelina nás po dvou měsících odčervila… mohu jen doporučit. nejsou to krystaly. je jsou to lasturky ve formě dutých válečků z křemíku. většinu obsahu člověk vyloučí ve stolici. do válečků se natáhou bakterie a škodliviny a válečky dokážou i strhnout a poškodit parazity, tím pádem vás odčerví. s parazity je problém. všichni je mají, všem působí potíže a nikdo to neřeší, pokud není vidět ve stolici. do tlustého střeva se stahují dvakrát až jednou měsíčně. to je právě období, kdy se jich s pomocí křemeliny můžeme zbavit. jinak cestují v děle a parazitují na orgánech. na křemelinu nedám dopusti. není drahá a řeší spoustu potíží. odhleňuje, je to super detox po antibiotické léčbě, stejně jako enterosgel, který obsahuje taky křemík a opravdu v krystalkách a dětem se DOPORUČUJE.
Zrovna jsme si křemelinu s mou kadeřnicí objednaly, je v prášku, 500g za cca 310kč plus poštovné (my měly napůl) a dávka se postupně má zvyšovat od půl kávové lžičky 1-2× denně až po jednu-dvě polévkové lžíce, tak to vypadá na hodně dlouhé užívání…
Je to potravinářská Křemelina DiatomPlus, země původu Kalifornie, znáte to někdo? Kadeřnice na ni dostala velice dobré doporučení.
https://www.diatomplus.cz/…melina-500g/
Tak uvidíme
![]()
@BukajAktobos píše:
No jak se říká: „Věř a víra tvá tě vyléčí.“ Takže asi tak
Jojo, no uvidíme ![]()
Pokud to má být potravinový doplněk tak to musí mít certifikáT jako potravina. Jinak je to zase jen *** co tahá prachy z důvěřivých lidí jako čaje na parazity a červy kterých také PRÝ MÁME PLNÉ TĚLO.
![]()
vulgarismus - edit adminem
Já přímo ne, ale známí ano. Berou ji celá rodina a od té doby, co ji berou, zdraví jako řípa. Ale pijí k tomu tibi krystaly (nápoj z nich, ne přímo krystaly, samozřejmě).
Dokonce jednou ve vesnici někde praskla jímka či co a fekálie znečistily vodu. Všichni měli problémy, hlavně střevní, jen oni nic.
Takže asi ano, pomáhá. Ale je třeba k tomu doplnit i pro- a prebiotika.
@simcaP
Mě ji doporučil tchán, co se už asi 30 roků zajímá o přírodní léčbu. Kdyby mi to řekl kdokoliv jiný, tak bych mu nevěřila.
Nevěřím, že mě to „spasí“. Spíš to beru jako podporu. Docela se mi teď rozjel ekzém (Vánoce no
) a jsem už zoufalá. Takže to vyzkouším, a pak napíšu zkušenosti ![]()
Začínám zítra xD
@bambule45 souhlas s těmi pro- a prebiotiky, zatím jsem ale nenašla nějaká kvalitní, která by mi vyhovovala =/
@Lady Crow píše:
@simcaP
Mě ji doporučil tchán, co se už asi 30 roků zajímá o přírodní léčbu. Kdyby mi to řekl kdokoliv jiný, tak bych mu nevěřila.
Nevěřím, že mě to „spasí“. Spíš to beru jako podporu. Docela se mi teď rozjel ekzém (Vánoce no) a jsem už zoufalá. Takže to vyzkouším, a pak napíšu zkušenosti
Začínám zítra xD
@bambule45 souhlas s těmi pro- a prebiotiky, zatím jsem ale nenašla nějaká kvalitní, která by mi vyhovovala =/
Tak určitě se mi užíváním křemeliny zlepšil proces trávení, ale protože se zabývám i dalšími způsoby ohledně zdraví, tedy těmi tzv. alternativními, tak i další dobré působení nevím, zda je křemelinou, ale nejspíš tím vším dohromady.
@alky Právě. Já to chci vyzkoušet, ale určitě si nemyslím, že by ji člověk měl užívat pořád. Zase to chce citlivost ke svému tělu a nic se nemá přehánět =)
@Lady Crow píše:
@alky Právě. Já to chci vyzkoušet, ale určitě si nemyslím, že by ji člověk měl užívat pořád. Zase to chce citlivost ke svému tělu a nic se nemá přehánět =)
Ano, dala jsem si pauzu asi půl roku a teď ji zrovna začínám znovu užívat ![]()
I bylinky se mají užívat v jakékoliv formě s přestávkami, všeho moc… atd. ![]()
@alky píše:
Ano, dala jsem si pauzu asi půl roku a teď ji zrovna začínám znovu užívat
I bylinky se mají užívat v jakékoliv formě s přestávkami, všeho moc… atd.
Souhlas.
Prostě všude platí všeho s mírou. Půlroční pauza mi přijde tak akorát.