Křest dospelých a dětí 12 let

Anonymní
12.12.21 14:38

Krest dospelych a deti 12 let

Ahoj, chteli bysme se nechat pokrtit, ja a 12tilete dite. Je nutna nejaka priprava a pokrti kazdeho zajemce nebo nas mohou i odmitnout? Lze pripravu absolvovat i na dalku bez pravidelneho dochazeni nekam?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12503
12.12.21 14:47

1.Ano, je nutná příprava.
2.Pokřti každého vážného zájemce v jakémkoliv věku
3.V dnešní době jistě možné je, ale spíše bude potřeba osobní přítomnost, záleží na domluvě s konkrétním knězem a jeho technické zdatnosti, ochotě, možnostem a hlavně, zda by to bylo odůvodněné.
Jinak ještě, ano, je -li vážný důvod, lze odmítnout

Příspěvek upraven 12.12.21 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
12.12.21 14:48
@Anonymní píše:
Ahoj, chteli bysme se nechat pokrtit, ja a 12tilete dite. Je nutna nejaka priprava a pokrti kazdeho zajemce nebo nas mohou i odmitnout? Lze pripravu absolvovat i na dalku bez pravidelneho dochazeni nekam?
???Jak jako bez přípravy. Že si prostě zajdeš na nějakou farnost a řekneš,,hele pantáto Převora, tadyhle mě pocákejte svěcenou vodou,,?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
12.12.21 14:57

A jaky k tomu máš důvod? Pokud to s tou vírou myslíš vážně, tak nějaká osvěta je snad na místě ne? Jinak pokřtí každého, ale příprava v tomhle věku už je nutná, aspoň pár sezení. Bez přípravy křtí akorát malé děti a tam se spoléhá, že je k tomu povedou rodiče a kmotři :nevim: na podrobnostech se musíš domluvit na konkrétním místě, každý bude mít jiné podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.12.21 15:00

Důležité je co k tomu říká Bůh. Přečti si například konec Evangelia Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.12.21 15:25
@Anonymní píše:
Ahoj, chteli bysme se nechat pokrtit, ja a 12tilete dite. Je nutna nejaka priprava a pokrti kazdeho zajemce nebo nas mohou i odmitnout? Lze pripravu absolvovat i na dalku bez pravidelneho dochazeni nekam?

A k vůli čemu se chcete křtít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
12.12.21 15:30

Pochopitelně musíš mít nějaký důvod, nelze jen tak pokřtít. To seš nějaká rychlokvaška, že se ti nechce ani docházet na sezení. Nejseš ve frontě na rohlík. Já mám křtěný holky protože je manžel křtěný a pokud chci já musím 2 roky docházet na sezení. Taky tě můžou odmítnout, pokud nemáš pádný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
12.12.21 15:36
@mamule42 píše:
Pochopitelně musíš mít nějaký důvod, nelze jen tak pokřtít. To seš nějaká rychlokvaška, že se ti nechce ani docházet na sezení. Nejseš ve frontě na rohlík. Já mám křtěný holky protože je manžel křtěný a pokud chci já musím 2 roky docházet na sezení. Taky tě můžou odmítnout, pokud nemáš pádný důvod.

To samozřejmě není podle Bible ale podle učení" nějaké" církve. Důležité je držet se Božího slova, co o tom říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
12.12.21 15:42

Takže o celém procesu evidentně nevíš zhola NIC :zed:
Ne-fakt to není jako jít si koupit housku na krám..
dost záleží na osobě faráře, někdo je striktní a dodržuje celý proces včetně pravidelného docházení na „školení“, někomu stačí setkání méně, ale vaše rozhodnutí by mělo být nejen pevné a ze srdce, ale také se znalostí všeho, co to obnáší a to evidentně nemáš, takže tím bys měla začít..
a ty děti ve 12 to chtějí? mé jedné z dcer by to nevadilo, ale druhá je v tomto věku těžký materialista a nepřimělo by ji k takovému kroku vůbec nic! takže bacha na to..
chodíte na pravidelná setkávání komunity? ví to dítě co se vůbec chystá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.21 15:44
@mamule42 píše:
Pochopitelně musíš mít nějaký důvod, nelze jen tak pokřtít. To seš nějaká rychlokvaška, že se ti nechce ani docházet na sezení. Nejseš ve frontě na rohlík. Já mám křtěný holky protože je manžel křtěný a pokud chci já musím 2 roky docházet na sezení. Taky tě můžou odmítnout, pokud nemáš pádný důvod.

Tak pokud nejaka cirkev chce, abych dochazela 2 roky na sezeni, tak o to zajem nemam. Hlavne, ze plno deti je formalne pokrteno pri narozeni a ani nevi, u jake cirkve a viru doma nijak nepraktikuji.

• Citovat
  • Upravit
24815
12.12.21 15:45
@Anonymní píše:
Tak pokud nejaka cirkev chce, abych dochazela 2 roky na sezeni, tak o to zajem nemam. Hlavne, ze plno deti je formalne pokrteno pri narozeni a ani nevi, u jake cirkve a viru doma nijak nepraktikuji.
:zed: co to máš za přístup!??
PROČ to vůbec chceš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.21 15:47
@Lucy75 píše:
Takže o celém procesu evidentně nevíš zhola NIC :zed:
Ne-fakt to není jako jít si koupit housku na krám..
dost záleží na osobě faráře, někdo je striktní a dodržuje celý proces včetně pravidelného docházení na „školení“, někomu stačí setkání méně, ale vaše rozhodnutí by mělo být nejen pevné a ze srdce, ale také se znalostí všeho, co to obnáší a to evidentně nemáš, takže tím bys měla začít..
a ty děti ve 12 to chtějí? mé jedné z dcer by to nevadilo, ale druhá je v tomto věku těžký materialista a nepřimělo by ji k takovému kroku vůbec nic! takže bacha na to..
chodíte na pravidelná setkávání komunity? ví to dítě co se vůbec chystá?

Prave ze dite to chce samo od sebe, ja rikam, at pocka, ze formalnim aktem krtu se z nej jiny clovek nestane. Do zadne komunity nechodime a myslim, ze to neni nutne. Nemuzeme dochazet na pripravu osobne, protoze nezijeme v CR. Kamaradka uz mi dala kontakt na jednojo farare, tak uvidime.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
12.12.21 15:49
@Anonymní píše:

A proč chceš být pokřtěná?

• Citovat
  • Upravit
Parninas
12.12.21 15:53
@Anonymní píše:
Prave ze dite to chce samo od sebe, ja rikam, at pocka, ze formalnim aktem krtu se z nej jiny clovek nestane. Do zadne komunity nechodime a myslim, ze to neni nutne. Nemuzeme dochazet na pripravu osobne, protoze nezijeme v CR. Kamaradka uz mi dala kontakt na jednojo farare, tak uvidime.

Já to asi nechápu. Ty jsi věřící nebo ne? Pokud ne, tak nechápu proč o to vůbec stojíš, je to podvod. Pokud ano, tak asi chápeš důvody proč věci fungují jak fungují.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
12.12.21 16:00
@Anonymní píše:

A hlavně co je tohle za hloupý argument. :roll: :roll: :roll:
Děti jsou pokřtěné s tím, že je rodiče+kmotr k víře povedou. To, že to pak ti lidé nedodržují je problém těch lidí, ne církve. Tohle je pak už otázka svědomí těch daných lidí, není to nijak vymahatelné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová