Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, maminky. Ráda bych věděla, co si myslíte o křestním jméně Kocián? Tady v dostupných seznamech jsem ho nikde nenašla. Ale mě se moc líbí. Jediné, co se mi podařilo dohledat je : původ starý, jihoslovanský, význam by mohl být něco, jako sběrač bylin..😁 ❤️️
Budu ráda za vaše názory, případně nějaké postřehy o jméně. Děkuji. K.
Mně se to teda nelíbí, ale jsem z jižní moravy a máme tady ústav pro fyzicky i psychicky postižené děti i dospělé s názvem Kociánka. Prostě mi to evokuje tento ústav. Třeba to v jiných částech čr bude jinak ![]()
Aha tak koukám ze v ČR se tak nejmenuje nikdo
spis je to příjmení
Děsný, ale je to vaše dítě, když se vám to líbí
. Ale teda jak ho budete oslovovat?.
Mi se Kocián nelíbí. Ale líbí se mi třeba Damian/ Damián a Fabián. Obě jména znám osobně.
A teda hezčí mi přijde i Kevin.
Nelibi se mi, ani bych se nedivila kdyby bylo v kalendari se jmeny pro kocky ![]()
Stejně je možné, že se mu bude říkat Janku, jako se třeba Bohuslavovi říká Slávku ![]()
@Kačabka88 píše:
Dobrý den, maminky. Ráda bych věděla, co si myslíte o křestním jméně Kocián? Tady v dostupných seznamech jsem ho nikde nenašla. Ale mě se moc líbí. Jediné, co se mi podařilo dohledat je : původ starý, jihoslovanský, význam by mohl být něco, jako sběrač bylin..😁 ❤️️
Budu ráda za vaše názory, případně nějaké postřehy o jméně. Děkuji. K.
Nelíbí a hlavně je to i příjmení. Tedy znám lidí s tímto příjmením
U nás je tohle časté příjmení. Jako jméno bych to nedala. Je to jak pro kocoura.
se