Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Zdravím. Za dva týdny jdu rodit a pořád jsem nepřisla na jméno. Líbi se mi jméno Armin (významem pán vojska, jméno germánského původu), ale nevím, jestli je to ok na české poměry. Vaše názory?
Nikdy jsem o takovém jménu neslyšela…nelíbí se mi
Záleží na příjmení a jestli máte v rodině tendenci zdrobnovat. Ve vokativu mi to zní malinko zvláštně, ale jinak v pohodě.
Ale mě neobvyklá jména nedělají problém.
Jsem si vzpomněla na film Údolí včel. Jestli máte vhodné příjmení, proč ne.
Na mě moc,,divočina” ![]()
K českému příjmení rozhodne ne. A nevěděla bych jak klukovi říkat, Armine by mi vůbec neslo přes pusu …
Jmenoval se tak kdysi náš kocour. Byl s papíry, tenkrát byly chovy koček ještě v začátcích ![]()
Ja znam jednoho. Ani jsem neznala ten význam jména. On ma jako příjmení vojenskou hodnost, takže v te souvislosti je to vtipné. Uprimne nelíbí se mi to jméno, ale každého věc. Lepsi než Natalky, Sofinky, Matove apod.
Nic proti ničemu. Sama bych ho nedala, ale u cizího dítěte bych si o rodičích nic špatného nemyslela. Jestli to s příjmením není jak pěst na oko, není to špatná volba. Jen ty zdrobněliny budou horší, jestli si na ně potrpíte.
Zdravím. Za dva týdny jdu rodit a pořád jsem nepřisla na jméno. Líbi se mi jméno Armin (významem pán vojska, jméno germánského původu), ale nevím, jestli je to ok na české poměry. Vaše názory?