Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, brzy se nám narodí klučina. Chtěla bych ho pojmenovat Melichar, neboť jsem se do toho jména úplně zamilovala. Manželovi je to prý jedno. Co na to jméno říkáte? Je to dobrá volba, nebo máme sáhnout po něčem klasičtějším? Napadají vás případně podobná česká či slovenská netypická jména? Mně se tedy ještě líbil slovenský Bartolomej (manžel je Slovák), ale to mi manža zatrhnul. Možná, kdybych ho zkusila přemluvit…
Mě se to jméno absolutně nelíbí, ale jestli tobě ano, manželovi to nevadí, tak není co řešit, je to vaše dítě a je jen na vás, jak se bude jmenovat.
@Martina D. jméno se mi nejvíc líbí bez zdrobnělin, ale nabízí se Meli, Melich, Melíšek, Melda
@Magnolka39 Me se libi netradicni jmena. Takze za me Melichar ano ![]()
Mám moc ráda jméno Melichar. Miluji film Bota jménem Melichar.
V pohodě, Melichar je u mě na stejné příčce, jako např. Metoděj, Mikuláš, Jáchym. Mně se líbí na kluka i Silvestr ![]()
V základní tvaru se mi líbí. My říkáme dceři Meli, Mel. Takže bych měla problém, že Meli, Mel budou říkat klukovi
. Ale je to vlastně o zvyku.
Moc se mi líbí poslední dobou Jeroným, Metoděj (říkají mu Met, Mety) a Bartoloměj.
Jak to slyším denně, tak jsem si poslechově zvykla. Až se mi všechna začala líbit.
Jednoho v okolí máme, takže mi to už ani nepřipadá jako něco divného. Když jsem ho slyšela poprvé, docela jsem čučela, ale člověk si velice rychle zvykne. Oslovujeme většinou Meli
A Bartolomějovi říkáme Bárte, Bártíku.
Dřív bych řekla, že se mi nelíbí. Ale úplně se mi to přehodnotilo. Jak Bártíka denně oslovuji.
Dej na svůj pocit.