Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jedeme na Krétu s 3,5 letym synem. Chceme ideálně ten celodenní výlet na Santorini a trochu pohyb po Krétě. Takže zvažuji golfak, obávám se, že by pěšky všechno nedal. Byl jste někdo na výletě Santorini lodí? Jaké to bylo?
Santorini je můj sen. Zrovna včera jsem koukala na obrazky
. Bohužel neporadím ale budu tiše závidět ![]()
Obecně se s golfkama dá v Oíe i Fiře pohybovat nahoře ve městě. Z přístavu nicméně vedou schody - je jich několik set a jsou místy dlážděné, různě vysoké… Obecně považuji takový celodenní výlet s 3 letym deckem za velmi náročný. Zvažte to pečlivě.
Mimochodem Santorini je dostupnější než Chorvatsko.. přímý let z Vídně, ubytování v září cca 50 euro za pokoj pro dva se snídaní… autobusem se dá dostat kamkoliv, pronájem skútru 25 euro na den… letos jedem zase ![]()
Co se lodi týče- po 4 hodinách na trajektu Livorno - Korsika byly moje děti (2+5 let tehdy) na ránu, a to měly volnost pohybu… nedovedu si představit, že by tříletý člověk zvládl takový výlet a byl v pohodě - Santorini je kochačka, historie, geologie, horko. V místech kam směřují výlety z Kréty se ani nevykoupete - mimo Kamari (pokud stihnete), tam je to fajn i pro malé děti. Jinak pokud bude koupání v kaldeře - pro dítě vemte vestu nebo rukávky.
@elda píše:
Obecně se s golfkama dá v Oíe i Fiře pohybovat nahoře ve městě. Z přístavu nicméně vedou schody - je jich několik set a jsou místy dlážděné, různě vysoké… Obecně považuji takový celodenní výlet s 3 letym deckem za velmi náročný. Zvažte to pečlivě.
Děkuji, přesně tyto obavy mám.
@elda píše:
Co se lodi týče- po 4 hodinách na trajektu Livorno - Korsika byly moje děti (2+5 let tehdy) na ránu, a to měly volnost pohybu… nedovedu si představit, že by tříletý člověk zvládl takový výlet a byl v pohodě - Santorini je kochačka, historie, geologie, horko. V místech kam směřují výlety z Kréty se ani nevykoupete - mimo Kamari (pokud stihnete), tam je to fajn i pro malé děti. Jinak pokud bude koupání v kaldeře - pro dítě vemte vestu nebo rukávky.
Na Krétu jedeme letecky do Eri Beach. Tak jsme to chtěli spojit se Santorini, ale nechám manžela ať si tento výlet udělá sám. ![]()
@Maria37 píše:Špatná strategie
Na Krétu jedeme letecky do Eri Beach. Tak jsme to chtěli spojit se Santorini, ale nechám manžela ať si tento výlet udělá sám.
@elda píše: Špatná strategienech manžela hlídat kluka a na výlet jeď ty. Santorini je totiž vážně pecka
Věřím, ale je to sen manžela
nikoliv můj ![]()