Krev nebo červená řepa?

Anonymní
2.11.15 10:53

krev nebo cervena repa

Ahoj holky,
prosim Vas, nemate nekdo zkusenosti s cervenou repou a zbarvenim stolice? Mam za sebou vcelku dlouhou lecbu analnich problemu ale ted mam uz relativne dlouho klid.. Nicmene v sobotu jsem mela k veceri cervenou repu a dnes jsem byla jiz dvakrat na stolici a na papire bylo jasne cervene kolo, vypadalo to jako cerstva krev. Ale nemuzu rict ze by me neco bolelo, tak se jeste chytam te repy… I stolice byla nenapadne zbarvena do cervena ale ne nijak moc.. A na papire jen to kolo, dal nic.. Nemate nekdo zkusenost, jestli to muze byt barvivo z repy? Jasne cervena barva presne jako krev?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11894
2.11.15 10:58

Muze to byt cervenou repou, kdyz jsem ji davala detem jako prikrmy, vzdycky potom byla plina cervena. Kamaradku to jednou natolik vydesilo, ze s takovou plinou letela k doktorce, byla si jista, ze to je krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
2.11.15 11:16

Jo, já v těhotenství málem volala na pohotovost, že mám krev v moči… řepa je svině :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 11:48

No ja kdyz jsem to videla, malem jsem se slozila. Fakt jsem si dost vytrpela a predstava toho ze nych to mela zazit znovu me vazne desi..Navic ta cervena barva me dostala, kdyby to bylo ruzovy, nebo fialovy, ale tohle bylo opravdu uplne jak krev cerveny. Je fakt ze vcera jsem ve stolici nic takovyho nemela, ale.mela jsem ji v sobotu k veceri, tak treba se do rana nestihla vytravdit a sla az dneska.. Tak doufam ze to zitra bude v poradku a nebudu muset podstupovat nejaky dalsi chirurgicky martirium :oops:

• Citovat
  • Upravit
782
2.11.15 12:23

Řepa barví stolici, vypadá to jak krev. Pokud tě nic nebolí, nemáš křeče v břiše apod. jedná se o červenou řepu. Pij hodně vody, ať se propláchneš a uvidíš. Moč máš také červenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.15 12:29

Ne, tu ne, ani ta stolice nebyla nijak extra cervena na prvni pohled, to ten papir me vydesil.. Tak clovek chce udelat neco pro zdravi a ma z toho akorat soky..

• Citovat
  • Upravit
782
2.11.15 12:33

V klidu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
2.11.15 14:46

Bude to od řepy. Počkala bych ještě den, než to všechno odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.15 08:49

Holky, tak ja nevim. Po poradnem pruzkumu jsem v pondeli zjistila ze to byla opravdu repa.. Jenze v utery nic a vcera a dnes zase hromada cervene barvy.. Ve stolici uz ale nic nepozoruju, jen na tom papire, v pondeli to v te stolici bylo videt. Nic me nijak extra neboli a nic.. To se to barvivo vylucuje tak dlouho..?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.11.15 13:03

Tak mi to nedalo a zavolala jsem na gastro, jak dlouho se muze repa vylucovat a sestra mi rekla ze az tyden klidne.. Ze mam jeste pockat pres vikend, pokud me nic neboli a pak popr jet k mudr.. Ale nezdala se ji ta jasne cervena barva, to hned zacala o fissure nebo hemeroidech.. Ze pry repa by mela byt vinova. Ale, ja si uvedomila, ze uz taky asi od pondeli piju kazdy den vodu s vymackanou pulkou citronu, tak to by mohlo zpusobit tu jasne cervenou barvu, co myslite? Kdyz se repa naklada, tak preci s octem take zcervena..

• Citovat
  • Upravit
171
28.4.18 08:13

Růžová moč v těhu - krev nebo řepa?

Ahojte, prosím o radu. Jsem v 17. tt a dneska večer a pak i ráno jsem měla růžovou moč. Jím často červenou řepu, naposledy včera dopoledne jsem ji měla ve smoothie. Ale nikdy jsem tak zabarvenou moč neměla. Na odběrech mi nedávno zjistili trochu méně železa. Poradnu mám ve čtvrtek. Mám počkat až na poradnu nebo jít raději v pondělí? Anebo radši na pohotovost? Jinak mi nic není…Dá se nějak doma detekovat, jestli se jedná o barvivo z řepy nebo o krev? Test nikde v lékárně není, už jsem to obvolala…Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
28.4.18 08:18

@pandoslava nejspíš to bude tou řepou, pokud nemáš jiný potíže zánětu…jsem si vzpomněla na úsměvnou historku u praktika, přišla jsem s rudou močí a výraznýma potížema při močení a on na mě, že jsem určitě jedla řepu, jakoo to, že jsem jedla řepu naposled tak před čtvrt rokem nebral v potaz…sestřička vzala tu zkumavku, namočila do moči papírek, vytáhla ho hrající všema barvama, čtvereček na krev místo tmavě modrý, co ukazuje tuba na ty papírky byl černej a jenom na doktora- to nebude řepa :D no čučel jak puk :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
28.4.18 08:18

@pandoslava Ja teda jim repu taky dost, ale moc jsem po ni zabarvenou nemela. To spis kdyz jsem sla na velkou, tak jsem pak taky nevedela :lol: Ale je fakt, ze jedno obdobi, jsem tu moc mela takovou oranzovo-cervenou, doktorovi jsem to rikala, ale vzhledem k tomu, ze se nosi do poradny moc a byla ok tak to neresil :nevim:
Mozna bych v pondeli brnkla doktorovi nebo si zasla. Abys mela klid, ja jsem takova, ze by mi to pak nedalo spat a mela bych nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.4.18 08:23

@pandoslava moc může být zabarvení řepou, třeba jsi méně pila a proto ji máš zabarvenou víc než jindy. Ale kvůli těhotenství bych si zašla na pohotovost, ať se nic nepodceni. Nebo se dají v lékárně koupit testy Phan, které detekují látky, že kterých můžeš poznat, zda se jedná o zánět. Ale nejsou to testy typu OVU a tehu test = vidím/nevidim čárku. Jsou tam barvičky, podle kterých se určí množství dané látky, která může způsobit zánět. Ale v lékárně by ti použití asi vysvětlili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
28.4.18 08:40

Nedavno jsem vypila taky repu a pri curani jsem se taky nestacila divit a panikarila ze krvacim, nez jsem si vzpomela co jsem pila :lol: Pokud nemas obtize bude to tou repou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí