krev v moči u 7m míma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
26.7.06 17:59

krev v moči u 7m míma

Dnes ráno mělo naše skoro sedmiměsíční miminko, které nezná zatím nic jiného, než MM narůžovělou plenku, ne moc, ale vystrašilo mně to. Jinak se chová úplně normálně, je veselý a nevypadá, že by ho něco bolelo- třeba ledviny. Mám vyhlásit poplach? setkal se s tím tady někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
386
26.7.06 18:20

ahojky, tuším, že to měla kámošky holčička a nic to pak nebylo. Ale být tebou určitě mažu k Dr. Jen pro jistotu, ale bude to v pohodě,uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
26.7.06 18:20

Pafko, neboj, zkus se podivat jestli nemas nejakou ranku na prsu - pamatuju si, ze jsem u maleho byla jednou taky docela vystrasena (ublinkaval krev) a pak jsem zjistila, ze mam poranene prso a troska moji krve se do nej dostala pri kojeni.
Nebo me jeste napada, nejedla jsi treba cervenou repu nebo neco co by mohlo zpusobit ruzove zabarveni?

Jinak samozrejme sledovanim nic nezkazis, mozna bych pro klid zavolala detske doktorce pokud se to bude opakovat.

At jste brzo v poradku a je to jen plany poplach.

--

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
26.7.06 18:59

No já bych počkala, jestli se to nebude opakovat a pokud by byly ještě dvě plíny dorůžova, tak šupem k doktorce. Vašík měl takovouhle plínu ve 4 měsících, pak se přidala únava a horečka a byl to zánět močových cest.

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
26.7.06 19:23

Ahojda,

kamarádky oba kluci měli kolem tří měsíců růžové plenky, u nich to byly první příznaky počínající dehydratace. Ač dělala co dělala, rozkojit se jí nepodařilo a museli přejít na UM.

Takže v těchto vedrech bych nepodceňovala ani tohle. Rozhodně bych k Dr. vyrazila.

Katka

• Citovat
  • Upravit
86
26.7.06 19:27

myslela jsem, že bych začala dávat vodu, nebo čaj. ale nemám nikde po ruce tu chytrou knížku, kde jsem měla napsáno co a jak, prostě mu najednou vrznu lahvičku s vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.7.06 19:37

Ahoj,
vodu po lžičkách. Např. při příkrmech ji nabídneš na závěr (popř. v průběhu jídla) na „spláchnutí.“ Pokud je vedro jeko teď, tak mu jí klidně můžeš nabízet i mezi kojením, když vidíš, že má tahavé sliny, suchou pusinku, popř. vpadlou fontanelu. Opět po lžičkách - půjde to pomalu. :)
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.7.06 20:19

to je teda fuška! právě jsme to všechno zkusili- do lžičky fouká a pak se na ní vrhne tak, že z ní ten zbyteček vychrstne. Zkusila jsem i lahvičku, ale vůbec si neví rady s tou savičkou (s dudlíkem se taky nikdy nespřátelil), nacpali jsme do něj sotva 2 lžičky za 5 minut ato ne, že by nechtěl. Jeden ho musí držet…prostě bžunda! Jinak jsem telefonovala s jedním kamarádem- homeopatem a ten se domnívá, že mateřské mléko je v těhle vedrech moc husté. Mám prý změřit večer a ráno teplotu a dnes po večerním kojo do něj nacpat co nejvíc vody(hahaha-tímhle tempem!). Kdyby byla plínka růžová i zítra ráno, tak k doktorce-mohl by to být zánět močových cest- tak snad to bude jen těma tekutinama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
26.7.06 20:28

tak zkus učící hrnek /Avent,Chicco atd/. Kuba byl do 7 měs. taky jen kojený, flašku doteď nepoznal a začal rovnou hrnkem :wink: Držím palečky, vím, že je to boj :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
26.7.06 20:32

hrnek jsem zkusila taky- brousí si na něm akorát zuby- vůbec nevím, jak mu vysvětlit, že má zkusit cucat… není nějaká finta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
26.7.06 21:13

Ahoj,

náš Mates pije nejradši z normálního hrnku..

Původně si tak chladil dásničky (rád mi okusoval okraj studené skleničky), teď mu přidržím hrnek a pijeme spolu (tak půlku vyžbrndá)..

Jinak, dneska už byly plínky taky suchý, budu muset přitlačit..

Fontanelu má vpadlou skoro furt :(

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
26.7.06 21:16
pafka píše:
hrnek jsem zkusila taky- brousí si na něm akorát zuby- vůbec nevím, jak mu vysvětlit, že má zkusit cucat… není nějaká finta?

U nás zabrala finta tekoucí hrneček. Prostě jsem z netekoucího aventu vyndala membránu a během chvilky pochopil jak na věc.

Tak ať se vám daří a ať to není zánět!

Katka

• Citovat
  • Upravit
966
26.7.06 21:34

Jojo, u nás taky zabrala finta „tekoucí hrneček“ - vyndaná membrána a hned věděl jak na to. Ale ne, že by toho nějak moc vypil, to zas ne…

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová