Krev ve stolici

5
5.2.07 14:53

Krev ve stolici

Ahoj maminy, chtěla jsem se zeptat, zda se vám stalo, že mělo vaše miminko ve stolici krev? Malému jsou skoro 3 měsíce a za den se několikrát objeví čerstvá krev. Někdy to jsou takové nitky a někdy jakoby zrovna praskla nějaká žilka nebo oděrka a z ní vytekla krev. Byli jsme na výtěrech a vše je v pořádku. U otvoru má malý otevřenou ránu, takže když pořádně tlačí, tak vytláčí i tu prasklinku a je vidět i maso pod kůží. Máme mastičku na rány homeopatika od doktorky, tak mažeme, ale může to být z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
5.2.07 19:51

Ahoj, nám se to stalo, když byly malýmu dva měsíce. Bylo to večer a tak jsme raději jeli večer na pohotovost. Je to od zácpy (při tlačení), ale i od průjmu (podrážděné střevo). Kdyby se to opakovalo, jeďte raději k lékaři.
Hodně štěstí s miminkem, Jana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
5.2.07 20:46

Ahojky, nam se to stalo poprvé asi v 5.měsících a byla jsem z toho dost vyjukaná a to zvlášť, když jsem jukla na internet. No horor!! Pak jsem si zpětně uvědomila, že jsem snědla buráky a to poprvé od narození Aničky. Tak snad to bylo tím, ikdyž nám dětská doktorka tvrdila, že to moc pravděpodobné není. Pak to přešlo a v 7. měsících znovu, párkrát po sobě a bez buráků! Pak jsem přišla na to, že to bude z banánů??? Zní to divně, ale fakt jsem si to vypozorovala, stačí troška i v rýžové kaši a do dvou dnů je to tam!! Je to prý málo četná alergie, ale je. Tak to jen naše zkušenost, má ji někdo taky? Jinak se držte a změkčujte!! majka11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
5.2.07 21:28

Někde a internetu jsem vyčetla zhruba toto:
Pokud je krev čerstvá, tak je pravděpodobné, že to má z té ranky (natržená řiťka). Kdyby krev nebyla čerstvá a byla natrávená, tak by to pak mohla být střevní choroba nebo alergie na potravinu.

Tak snad by to mohlo platit i zde (u mého syna se v 6. měsíci taky vyskytla krev ve stolici, ale nebyla čerstvá a pak to samo zmizelo … doktora nic neřešila, nechala to plavat a naštěstí to zmizelo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.2.07 17:58

Naše Anička měla dlouho taky krev ve stolici. Nejprve jsme objevili ranku u zadečku a tak jsme si mysleli, že je to zní, ale když jsem donesla ukázat naší paní doktorce plínku s tou krví, tak nám řekla, že je to ze střev a že by to mohla být alergie na mléko nebo vejce, které se Aničce dostávali přes mé mlíčko. Musela jsem 2 týdny držet dietu bez mléčných a vaječných výrobků - tzn. i bez sušenek a všeho v čem by se tyto složky mohly vyskytovat. Aničce ta krev opravdu zmizela, ale my si myslíme, že ji měla po kapičkách Maltofer - železo, které užívala. Ta krev totiž zmizela okamžitě po vysazení těchto kapiček (při jejich nasazení se objevila, ale to nám hned nedošlo). Začala jsem totiž potom zase pít mléko a jíst všechno a krev se už neukázala.
Taky už Anička jí i kaše, v kterých je mléko, a žádnou krev už ve stolici nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí