Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Jednorazove nejspis trhlinka, taky se jednou holce trocha krve po utreni ukazalo. Ale pokud se to nebude opakovat, neni treba plasit. Kdyby to bylo vicekrat, urcite nechat vysetrit
Nejsem zdravotník.
Jak už bylo řečeno, mohlo by to být z poranění po tvrdé stolici předtím, nebo po současné tvrdé stolici. Krv by měla být jasnočervená, protože ranka je na konci cesty. Pár dnů po velké umývej řitní otvor vodou a sleduj přítomnost krve a její barvu.
Náš synátor měl taky, radši jsem zašla k praktické, doporučila sledovat, že to bude jenom trhlinka. A pak už se neprojevilo…z jednorázového výskytu bych nepanikařila.
Naše malá taky měla, vyplašená jsem volala doktorce. Řekla mi, že to bude nejspíše trhlina, takže dávat víc pít, aby se změkčila stolice, švestky a tak a případně lactulosu a kdyby se to opakovalo, tak přijít. Už se to neopakovalo.
Ahojky, dneska malej (5) sel kakat, na nic si nestěžoval na bolesti proste nic ale jak jsem ho šla utřít všimla jsem si větší tmavě kapky v záchodě byla to krev stolici měl ale normální konzistence i barvy, ptala jsem se ho na bříško tak říkal že ho nebolí, je veselej hezky papá tak nevím myslíte že to byla jen nějaká trhlinka?