Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Krásný den všem
Dnes jsem dostala výsledky preventivního vyšetření krve. Kromě málo sodíku a malinkou zvýšeného cholesterolu mám zvýšené krevní destičky ne nijak dramaticky, ale kontrola za dva měsíce. Ani jsem se nestihla zeptat na příčinu? Co zvyšuje krevní destičky? Děkuji
@Vladusxx bezva rada. ![]()
@katern Zvysit se muzou treba pri nachlazeni, pri nedostatku zeleza. No a pak nejaky ty zavaznejsi krevni choroby.
@bobulka88 Děkuji už jsem si něco přečetla. Je mi 41 let třeba to bude i věk
a nebo mě napadlo vzhledem mého zaměstnání jsem se nechala naočkovat a je to, 14 dní po druhé dávky.
Zvýšení krevních destiček může mít milion příčin od banálních až k vážným a jelikož zakladatelka o sobě nic nenapsala je lepší odkázat na google kde ji vyjedou všechny možnosti a ona si pak najde co na ní sedí nejlíp vzhledem k svému věku, celkovému zdravotnímu stavu a nedávným událostem v jejím životě..
jinak předpokládám že a i její lékař to v tuhle chvíli netuší…pokud budou zvýšené i při kontrole za ty 2 měsíce jistě ji posle na podrobnější testy na hematologii ![]()
@Vladusxx Děkuji za reakci
. Celkově jsem jinak zdravá žádné léky pravidelně neužívám krom antikoncepce. Krev i moč jinak v pořádku. Rozbor krve jsem měla na vše vzhledem i věku. Tak uvidím co bude dál.
@katern přeji aby to bylo vporadku a mohlo za to např. očkování které vlastě způsobí že tělo reaguje jako při nemoci
pokud ostatní výsledky krevního obrazu byly vporadku je to dost pravděpodobné…
@Vladusxx píše:
@katern přeji aby to bylo vporadku a mohlo za to např. očkování které vlastě způsobí že tělo reaguje jako při nemocipokud ostatní výsledky krevního obrazu byly vporadku je to dost pravděpodobné…
Děkuji ano všechny ostatní výsledky byli v pořádku ![]()
Nejčastěji zánět, infekce, anémie z nedostatku železa, chronické krvácení, nic.
z hematoonkologickych diagnoz pak esenciální trombocytemie. kolik máš?
Ahoj, jdu se vás zeptat, jestli byste mi poradili, jak a čím by se daly snížit krevní destičky v krvi? Na googlu jsem hledala, ale pořádně jsem nic nenašla a doktor taky nějak extra neporadil. Máte s tím někdo zkušenosti prosím?
Děkuji moc ![]()
@Lama Lama tomu se chtějí právě prozatím vyvarovat, protože se tam jedná zároveň i o velmi málo červených krvinek. A navzájem se to vylučuje. Kdybychom chtěli snížit krevní destičky, sníží se tím i červené krvinky a zase naopak. Když budeme chtít zvýšit červené krvinky, zvýší se zároveň i destičky..
@Auraa píše:Ä kolik jich máš?
@Lama Lama tomu se chtějí právě prozatím vyvarovat, protože se tam jedná zároveň i o velmi málo červených krvinek. A navzájem se to vylučuje. Kdybychom chtěli snížit krevní destičky, sníží se tím i červené krvinky a zase naopak. Když budeme chtít zvýšit červené krvinky, zvýší se zároveň i destičky..
@Lama Lama Ta Trombocytaferéza by možná i šla. Ale měla jsem na mysli nějaké vitamíny, potraviny a tak no