Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Děvčata zdravím, jdu si k vám pro radu. Už delší dobu jsem pociťovala příznaky nevolnosti, nateklá a citlivá prsa, jemné pnutí v podbřišku a zádech atd… Šla jsem k lékaři a na krev. Krevní testy dopadly tak že se nedá na 100% potvrdit že jsem těhotná. (Test by odpovídal čtvrtému až pátému týdnu ale ne osmému až začátku devátého. ) Příznaky přetrvávají a možná i sílí. Když jsem se dnes testovala vyšel mi opět pozitivní test. Co s tím?
Zažil to někdo také? Samozřejmě žádanku na další test mám. S lékařem domluvený postup.
@Tinka 1987 píše:
Děvčata zdravím, jdu si k vám pro radu. Už delší dobu jsem pociťovala příznaky nevolnosti, nateklá a citlivá prsa, jemné pnutí v podbřišku a zádech atd… Šla jsem k lékaři a na krev. Krevní testy dopadly tak že se nedá na 100% potvrdit že jsem těhotná. (Test by odpovídal čtvrtému až pátému týdnu ale ne osmému až začátku devátého.) Příznaky přetrvávají a možná i sílí. Když jsem se dnes testovala vyšel mi opět pozitivní test. Co s tím?Zažil to někdo také? Samozřejmě žádanku na další test mám. S lékařem domluvený postup.
Tomuhle nějak nerozumím
jako že bys podle tebe měla být cca v osmém týdnu, ale podle testu jsi jen cca v pátém?
Jestli cekas 8tt, tak uz by muselo tehotenstvi byt prokazane ultrazvukem. Ale pokud byla nizka hladina hcg, tak utz doktor asi nedelal. Bud jsi mela hodne pozde ovulaci nebo to muze byt zamlkle tehotenstvi, pokud je nizka hladina hcg v porovnani s ocekavanym tydnem. Nebo jiny nepriznivy stav. Nezbyva nez vydrzet do dalsi kontroly.
Kolik bylo HCG? Kdy byly posledni mesicky? Kdy byl prvni pozitivni test z moci? Delal lekar ultrazvuk? Jak dlouho trvaji priznaky a kdy se objevily v zavaznosti na cyklus? A hlavne jak dlouho meskaji mesicky? Takto strasne tezko radit. Zalezi, kdy se nabirala krev a hlavne jak ta hladina poroste.
Poslední menstruace byla od 30.6.do 4.7. Hcg bylo 455 ul první pozitivní byl sobota 19.8.
A cyklus byva pravidelny 28 dni?
To mi prijde taky malo na 8. tyden. Ale co hlavne nechapu, ze Te doktor nevysetril, bylo by jasno.
Vlastne nemusel tu krev ani brat, mel udelat rovnou UZ. V tomto tydnu se to potvrzuje z UZ, ledaze by pak byla nejaka nesrovnalost tam, tak se doplni krev.
@Tinka 1987 píše:
Děvčata zdravím, jdu si k vám pro radu. Už delší dobu jsem pociťovala příznaky nevolnosti, nateklá a citlivá prsa, jemné pnutí v podbřišku a zádech atd… Šla jsem k lékaři a na krev. Krevní testy dopadly tak že se nedá na 100% potvrdit že jsem těhotná. (Test by odpovídal čtvrtému až pátému týdnu ale ne osmému až začátku devátého. ) Příznaky přetrvávají a možná i sílí. Když jsem se dnes testovala vyšel mi opět pozitivní test. Co s tím?Zažil to někdo také? Samozřejmě žádanku na další test mám. S lékařem domluvený postup.
Od doktora nepadlo, že by se mohlo jednat o mimoděložní?
Ne nepadlo od data početí a počátků příznaků mi to sedí. Nemám totiž pravidelnou menstruaci a ovulku mám asi tak po 18 dnech.
@Tinka 1987 píše:
Ne nepadlo od data početí a počátků příznaků mi to sedí. Nemám totiž pravidelnou menstruaci a ovulku mám asi tak po 18 dnech.
A on Vam teda nedelal ultrazvuk? Jak pisu, v predpokladanem 8. tydnu se uz ani nebere priparne krev, ale rovnou dela ultrazvuk a kdyby z neho nebylo neco jasne, doplni se krvi.
Pan doktor mi ultrazvuk nedělal. A říká mi že uděláme znovu krev a jak si zavolám o výsledky tak už ultrazvuk udělá že není kam spěchat.
@Tinka 1987 píše:
Pan doktor mi ultrazvuk nedělal. A říká mi že uděláme znovu krev a jak si zavolám o výsledky tak už ultrazvuk udělá že není kam spěchat.
Noo, kecat vam do toho nebudu…ale neni to uplne koser pristup.
Asi si myslí že těhotenství může být mladší. Po druhém testu na hcg už bude jasno.
Ještě bych doplnila že pokud máte hcg přes 400 tak těhotná jste otázka je jestli je to prosperující a jestli to není náhodou mimoděložní.
Pan doktor mi ultrazvuk bude dělat ve středu. Pokud to nespadne na nulu. Jenže jsem se s ním musela dohadovat že bych musela mít větší hodnoty o tisíc ul. Když jsem poukázala na fakt že nemám přesnou menstruaci tak se pořád držel data 30. 6. Protože to byl první den poslední menstruace. Když jsem říkala že jsem si jistá že jsem musela otěhotnět 17. 7. nebo 18.7. Tak mi řekl že to by bylo vzácné. Jelikož dělám práci kde tahám těžké a těžší oprávněně se obávám abych si něco neudělala nebo neudělala něco prckovi.