Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
U každého údaje je hvězdička, kdyz je uprostřed, je to v pořádku (v norme), kdyz mimo, je vpravo ci vlevo. Normu máš napsanou vpravo, takze se můžeš podívat, jak moc jsi mimo normu.
Nad normou tam máš víc ukazatelů. Co to znamená, ti řekne doktor.
Treba billirubin máš na 25, což značí nějakou jaterní zátěž. Ja ho mám treba na 22-23, což je taky zvýšený, protože beru nějakou medikaci, která na to ma vliv.
Ale jak jsem psala, doktor by ti to měl zhodnotit.
@Svetluska55 Dobry den, dekuji vám mockrát za vysvětlení. To ze bych mela něco s játry? No uvidíme co mi na to řekne zítra paní doktorka. Nemůže být problém tím že sem dříve brala hodně léků co se týče
Ibalgin?
@Svetluska55 a piju někdy Energy drinky to ma asi také dopad na játra že?
Ja nejsem doktor, takze na tohle se neodvážim odpovědět, jen jem přidala komentar k hodnotam, se kterym mam zkusenost. Ostatne například chat gpt dokaze ke spoustě těch hodnot dát nějaký komentář (pokud zrovna nebude v pohadkarsken modu).
Těch zvýšených hodnot je tam víc, doktor z toho dokaze slozit cely obrázek.
@SS123 píše: Více
Billirubin může mít patologickou hodnotu i jako nezávadnou.
Z léků by jsi měla zvednuté jiné hodnoty.
@Evkad Deluji vám. Pan doktor semnou řešil tu hlavu to motání plus cukr v krvi. A říkal že by to mohla být cukrovka. Motání hlavy, třes, hučení v uších pocit tlukotu srdce. To jsou prý příznaky cukrovky.
Dobrý den, už sem tu psala mam problém uz cca 1 rok s motáním hlavy a závratěmi. Mam za sebou pár vyšetření a zítra jdu k lékaři. Veškerá vyšetření sem měla od Neurologa a až teď jdu ke svému lékaři, kterému mám přinést veškeré papíry z vyšetření plus výsledky z krve. Tak by mě zajímalo zda tyhle výsledky jsou v pořádku jestli se v tom někdo z vás vyzná.