Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@akoska2 píše: Více
A co si vyclenit rano vic casu a vse, co se da predpripravit vecer? Tak aby ses nedostala do stresu a nebyla na dceru hnusna. Ocividne je chyba v tobe a tvem pristupu, neni chyba v dceri.
Nepremyslelas o tom?
A co chlap? Nemuze ji brat do skolky on rano a ty odpoledne? ![]()
Tím, že na ní takto neustále křičíš, ničemu nepomůžeš, ba právě naopak…
Vždyť ta malá musí být z tebe už předem, každé ráno úplně vystresovaná. Já jsem mému synovi taky někdy ráno pomáhala třeba konkrétně s tou bundou nebo s natáhnutím punčocháčů. Protože to by je snad hned všechny roztrhal, jak to na sebe rval. ![]()
Prosím tě, neblbni a snaž se to časově nějak zorganizovat, abyste to v klidu zvládali. Však se kvůli tomu taky svět nezboří, když byste došli na minutu přesně nebo o minutu dýl.
Je teprve ve školce, co budeš dělat až bude chodit do školy?
Nezbyde vám, než se naučit pracovat s vlastními emocemi. Ono je moc hezké, že se dceři vždycky omluvíte, ale když to furt opakujete a pak se furt omlouváte, tak jí v té hlavičce musíte dělat hrozný guláš… Ona ve svém věku nedokáže pochopit, že problém tu máte vy a s ní není nic špatně. Malé děti si špatné chování dospělých vykládají jako svou vlastní chybu. Nechť je to pro vás motivace se sebou něco udělat…
@prejeta_zaba píše: Více
Jasně že křičí skoro každej, ale ne stylem „bouchnutý papiňák“ denně. To zas jako fakt ne.
Křičíš, protože nestíháš a jsi ve skluzu. Zkus se zastavit, zpomalit čas, 10 minut navíc tě nezabije.
@Keyllah píše: Více
Presne, naše mladší dite bylo ráno hrozne a je jedno kdy jsme stávaly. Pomohl jen klid. Jednou jsem ji brala v pyžamu do školky, uz jsem otvirala dveře, během 5 minut byla oblečená. Fakt jsem z ni byla už mockrát grogy a ano párkrát mi ruply nervy, ale ne k vůli oblékání. V pubertě jsme zjistili adhs a autisticke spektrum.