Neustále křičím na dceru, je jí 4,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
38
3.10.25 09:24

Kricim na dite

Ahoj, neustále kricim na dceru 4,5 let. Fakt me vytoci kazda malickost, hlavně teda rano, kdy ma jit do skolky, at uz jde o to ze ji pomalu, oblečení obracene, nezapne si sama bundu. Fakt bouchnu jak papinak😔pak se omlouvám a placeme spolu, dcera je fakt jinak hodná, o to vic me to pak mrzi. Jednou i vecer manzelovi rekla, ze ji nemam rada, protože na ni furt kricim😭 jenze ja si prostě neumim pomoct, nezvladam ty emoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
444
3.10.25 09:34

@akoska2 Mě pomáhá počítat do 10 a fakt se nejdřív nadechnout a vyřešit situaci klidně. Dá to práci, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
3.10.25 09:39

Když myslíš, že tím něco vyřešíš… Nejhorší co můžeš udělat je to, když bouchneš a pak se za to dítěti omlouváš. Je to určitý způsob manipulace a vlastně tím dáváš dítěti dojem, že takto je to v pořádku, že vlastně omluva je satisfakce, která řeší předcházející chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.25 09:51

Chápu tě. Taky mám problém se kontrolovat a potom si to hodně vyčítám. Štěkám i na partnera, ale myslím si, že kdyby mi více pomohl, byla bych klidnější. Nemáš možnost mít taky čas jenom pro sebe? Někomu dceru dát na hlídání, odreagovat se?

• Citovat
  • Upravit
26
3.10.25 09:58

Myslim, že každému, kdo má děti, někdy prdnou nervy. 😁 Mam dvě malé děti a to ranní oblékání, kdy mají furt čas me taky vytáčí. Ráno chtějí kakao a stanovila jsem jim čas přesný, do kdy musejí být oblečeni, jinak se kakao nestihne. Celkem to funguje.
To sebeovládání mi přijde, že se postupně zlepšuje. A jak již někdo uvedl - je dobré mot čas pro sebe. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40952
3.10.25 09:58
@akoska2 píše: Více

A opravdu je nutné na takto malé dítko křičet tak, až se rozpláče, že si sama nezapne bundu? :think: nebylo by fajn, jí u toho radou asistovat a v případě pomoci jemně pomoct? ukázat? koupit takovou, kterou zapne sama? Opravdu kvůli tomu neustále křičíš? a jsi schopna vypustit z pusy, že ji nemáš ráda? 8o tohle na hormony nesvedeš, jsi dospělá a ona ještě malé dítko a takto začínat den, chudák malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1991
3.10.25 10:12

Spousta dětí je jak zpomalený film, když na ně tlačíš, tak se zpomalí ještě víc. Ráno jí s oblékáním pomož, já jsem oblékla děti ještě v posteli, za pár minut hotovo a šli jsme snídat. Na jídlo víc času nebo rohlík do ruky na cestu. I zuby jsem jim ráno vyčistila a vyšlo se včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15086
3.10.25 10:17

Křičíš kvůli takovým prkotinám?? Možná by to chtělo prášky na uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
3.10.25 10:29

Tady dostaneš akorát hroznou sodu, objednání k psychologovi, litování dítěte a bůhví co ještě. Přitom křičí každej. Můžeš udělat nějaké opatření, že vstanete dřív, nachystáš oblečení večer, ať tolik nestresuješ ráno. Ale je mi jasné, že to je vždycky něco. Prostě je na člověka tlak ze všech stran, pomoc žádná, no tak občas vybouchne, na tom podle mě není nic divného. Asi je fajn se na věci občas podívat s nadhledem a zkusit to zvládat líp. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
3.10.25 10:33

Dej si budík o hodinu dřív, nebo ať vypravuje manžel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
3.10.25 10:35

Ono to když někam spěcháš, umí být pěkně stresující. Za mě je dobré, že víš, co je tvůj spouštěč a vadí ti to. Já se na takové situace psychicky obrňuju předem. V duchu si představuju ty „hrozné“ scénáře s tím, jak je můžu co možná nejlépe zvládnout. Plus to dělám děcko co možná nejvíc jednoduché (ne ve smyslu, že to dělám za něj, ale ve smyslu řádu a přípravy. Aby bylo na vše dost času a ano počitám s tím, že to nejde tak rychle, jak si představuju). Je to práce hlavně se sebou, no.

Pokud je dcera jinak hodná a řešíte jen tuto situaci, máš na půl vyhráno.

• Citovat
  • Upravit
1228
3.10.25 10:38
@Keyllah píše: Více

Ne, zakladatelka dospělá není. Dospělý člověk si dokáže uvědomovat své jednání a jeho důsledky a na jejich základě své jednání nějak ovládat. Sice píše, že je občas nepříjemná i na partnera, ale obecně se způsobem, jakým se chová k dítěti, nechová k ostatním lidem. A to jen z důvodu, že ostatní lidi dokáží její jednání posoudit (schválně nepíšu odsoudit). Dítě to nedokáže. Je v tom obrovský rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
3.10.25 10:57

V tom případě vyhledej psychiatra, nebo svou dceru psychicky zničíš. Jsi zodpovědná za své chování, tak s tím něco dělej, když se neumíš ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40952
3.10.25 10:58
@prejeta_zaba píše: Více

Opravdu křičí každej? kvůli tomu, že si 4leté dítě nedokáže zapnout bundu? a křičí na dítě NEUSTÁLE? tak to se pohybuješ v zajímavé bublině… :think:

Příspěvek upraven 03.10.25 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
3.10.25 10:59
@prejeta_zaba píše: Více

Občas někdo vybouchne, ale ona je jak papiňák každý den, to je na blázinec. A omlouvat jí nebudu. To bych musela omlouvat každého blázna a psychopata. Těch je v kriminálech fůra. A také ti řeknou, že se nedokážou ovládat. Jak k tomu přijde ta dcera? Tak ať jí přenechá manželovi, sbalí se a jde se léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí