Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
s manželem si lámeme hlavu a nevíme, jak to rozlousknout. Ohledně jména na holčičku jsme se shodli pouze na dvou, bohužel ke každému máme nějaké to ale… A teď nevíme, které. Podotýkám, že obě jména dát miminku neplánujeme.
Takže - Kristýna nebo Katarína (Kateřinu nee, je to moc tvrdé k příjmení)? Příjmení máme české. U Kristýnky nám vadí malá variabilta zdrobnělin, máme obavy z Kikiny…A Katarínka aby nemusela stále vysvětlovat, že opravdu není Slovenka:-).
Ale jméno č. 3 jsme v dívčím případě už prostě nenašli…
Poradíte?
Děkuju.
Dejte si ci chcete a neridte se tim co vam reknou na netu proboha ![]()
@pe-terka taky se mi moc líbí jméno Kristynka a mela bych stejný strach jako ty z te Kikiny ![]()
Já jsem Kateřina a vadilo mi, když mi někdo takhle říkal. Ale už dávno mi to vůbec nevadí a jsem ráda, že toto jméno mám. Je opravdu velmi variabilní a je tam opravdu hodně možností jak oslovit. Katarína se mi vůbec nelíbí ![]()
Kristýna se mi taky moc líbí.
Takže já bych dala Kristýna, ale jen kvůli tomu, že Katka jsem už já.
Takže vlastně neporadím ![]()
Za me rozhodne Kristynka
Ja jsem Kristyna a obcas slycham kikino, ale uz jsem si zvykla a v pohode. Kazde jmeno ma nake ale ![]()
Otázka je, zda je horší Kikina nebo Kačena
Já znám holčičku, co se jmenuje Katy. Jestli chcete jít do Kačeny, tak se poohlédněte po nějakém jiném tvaru než Katarína, po slovensky - to jí odsoudíte opravdu k věčnému vysvětlování
![]()
Máme tu paní, co mají Kristýnku, paní je příšerně uječená a my neslyšíme nic jiného než - Kristy, Kristy… ![]()
Popravdě mi Kristýna přijde mnohem tvrdší než Kateřina ![]()
Ani jedno se mi nelíbí. Když už tak tak Katarina. Kateřina je na mě moc „české“ a obyčejné.
Moje babicka rikala, ze kazde jemno je hezke, kdyz se hezky rekne…
Sestřenka je Kateřina a to jméno je fajn… Nicméně já mám pro holčičku vybrané tedy úplně jiné. Kristýna se mi nelíbí, nějak nevím ani proč, ale nesedí mi to jméno. Ale konečné rozhodnutí je na Vás. Líbí se mi i ta varianta Katarína
![]()
A co Katrin, neni takova varianta? Kika me taky prijde dost hrozny tvar, ale zel popularni… drzim palce…
Máme Kristýnku a říkáme jí: Kristýnko, Týnko, Kristý a i na tu Kikilínu občas dojde, ale Kikino jí snad ještě nikde nikdo neřekl
A já teda mám podivný vztah ke Kateřině, s kámoškou jsme jim říkaly kachny
![]()
Jo a za jméno číslo tři navrhuju Karolínu (taky máme
)