Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky,
určitě jste také tento problém řešily - jméno pro miminko. Pohlaví jsme si nenechali říct. Za 2 měsíce se nám má narodit náš potomek, ale pořád jsme nepřišli na to pravé jméno. Jak pro kluka tak pro holku. Manžel nechce moc cizí jméno, protože máme čtyřslabičné české přijmení. Tak tedy k těm jménům. Pro holčičku se nám líbí Sabina, Aneta, Sára, pro chlapečka Jonatán. Moc mě ale nenapadají zdrobněliny k těmto jménům. Jaké jsou Vaše názory? Pomocte nám prosím.
Děkuji ![]()
Jonatan? Prvni co me napadne je Mach a Sebestova, to mu nemuzete udelat, to je snad vtip
Anetka, ta z těch holčičích se líbí mně. Jonatán se mi nelíbí, ale já nevybrala ani v jednom těhotenství jediné klučičí jméno, které by alespoň šlo, tak já nedokážu poradit.
Myslela jsem, že podle názvu to bude jaké je vaše nejoblíbenější jméno..a vy už máte jakoby vybraný..jsou různé zdrobněliny pro to co máte vybraný..Anetka, Sabča, Sabuška, Sabinka, Aný..Jonatán mě napadá jen vlastně mě nenapadá…
![]()
Sára je krásný jméno. U Jonatána mi taky najede do hlavy Mach a Šebestová
Nedávat jméno jen kvůli tomu, že se tak jmenoval pes z pohádky mi přijde dost mimo. Spíš bych řekla, že je to dost dlouhé, pokud máte čtyřslabičné příjmení. Co třeba Jonáš?
Koukla jsem do Knappové a Jonatán má možnosti zdrobnělin - Jonek, Jón, Jóna, Natan, Jonatánek… Nedala bych, ale líbí se mi.
Z holčičích se mi líbí Sára. To mi přijde takové jednoduché a pěkné.
@rachel55 proč tak silná slova? Každému se líbí něco jiného a ke skoro každému jménu se něco najde, proč ho hanět ![]()
@Ann.Tamča píše:
Zdravím všechny maminky,určitě jste také tento problém řešily - jméno pro miminko. Pohlaví jsme si nenechali říct. Za 2 měsíce se nám má narodit náš potomek, ale pořád jsme nepřišli na to pravé jméno. Jak pro kluka tak pro holku. Manžel nechce moc cizí jméno, protože máme čtyřslabičné české přijmení. Tak tedy k těm jménům. Pro holčičku se nám líbí Sabina, Aneta, Sára, pro chlapečka Jonatán. Moc mě ale nenapadají zdrobněliny k těmto jménům. Jaké jsou Vaše názory? Pomocte nám prosím.
Děkuji
Sára je nádherný jméno..:-) Kdyby jsme měli holku a jiné příjmení, Sára by byla jasná volba:-D
Sabina se mi osobně nelíbí, je to jak Submina
Aneta taky není špatná:-)
A kluka bych dala raději Jonáš, ale u nás vede David
![]()
@Ann.Tamča Mě se Jonatán náhodou líbí. A ty zdrobněliny, co jsou napsány výše, jsou moc pěkný.
@nikol.ondrášovka píše:
Dejte Hildegardu nebo Krutimira
Tak tohle mě poprvé dneska rozesmálo ![]()
@Billi proste prvni co me u toho jmena napadne, ze si to jmenovec pekne slizne od deti, nemuzu si pomoct
Jonatán je moc hezký. Líbí se mi k němu zdroběliny Jony, Natan…
@rachel55 píše:
@Billi proste prvni co me u toho jmena napadne, ze si to jmenovec pekne slizne od deti, nemuzu si pomoct
mě to taky prvně hned napadlo..Jonatán bych teda nedala..