Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se Jonatán taky líbí
Z těch holčičích se mi nejvíc líbí asi Sabina.
K čemu Ti naše názory pomohou? Rozhodně bych se řídila podle sebe, né podle toho, co se líbí nebo nelíbí nějakým cizím ženským na internetu, to předně. Ono totiž tisíc jmen a tisíc vkusů. Já když vybírala třeba jména, tak jsem potřebovala, aby měla několik variant, aby byla vhodná jak pro malé dítě, tak nějakou zkráceninu třeba pro dospěláka. K těm tvým: Jonatán se mi osobně nelíbí, když už od J, tak třeba Jonáš nebo Jáchym (taky jsem je měla vybraná, ale s tím já měla třeba problém, prostě jsem neměla žádnou další variantu, jak bych jim říkala…). Z holčičích se mi líbí všechna.
@Ann.Tamča píše:
Zdravím všechny maminky,určitě jste také tento problém řešily - jméno pro miminko. Pohlaví jsme si nenechali říct. Za 2 měsíce se nám má narodit náš potomek, ale pořád jsme nepřišli na to pravé jméno. Jak pro kluka tak pro holku. Manžel nechce moc cizí jméno, protože máme čtyřslabičné české přijmení. Tak tedy k těm jménům. Pro holčičku se nám líbí Sabina, Aneta, Sára, pro chlapečka Jonatán. Moc mě ale nenapadají zdrobněliny k těmto jménům. Jaké jsou Vaše názory? Pomocte nám prosím.
Děkuji
Sabina : Sabik, Sabča, Sabi, Sabinka
Anetku máme taky vybranou : Aňa, Aja, Anys
Na Sáru mě nic nenapadá je to moc krátké
A Jonatán třeba Jájo
Každé jméno je krásné, když se hezky vysloví. Přeji šťastný výběr jména
@rachel55 píše:
@Billi proste prvni co me u toho jmena napadne, ze si to jmenovec pekne slizne od deti, nemuzu si pomoct
A co Denis, Klára a další jména, co se rýmují s vulgarismy? To mi proti tomu přijde Jonatán dost slabý odvar. A jmen, co jsou „podle“ pohádkových (i jiných) postav jsou mraky - Honza, Dorotka, Žofie, Mája (říkali jsme tak Markétě), Amálka, Káťa, Vilík, Tomáš, Bořek…
Starší generace v mém okolí často používá - Ty jsi ale Matěj. Ty jsi ale Kuba. Vypadáš jako Rozára. Vše v negativním smyslu.
Pokud bude dítě v pohodě, tak to „divné“ jméno nezmění. Pokud bude „divné“, tak se může jmenovat jakkoliv a jméno to nevytrhne.
@nikol.ondrášovka píše:
Dejte Hildegardu nebo Krutimira
Nene Hildegardu už máme zamluvenou my ![]()
@Billi píše:
A co Denis, Klára a další jména, co se rýmují s vulgarismy? To mi proti tomu přijde Jonatán dost slabý odvar. A jmen, co jsou „podle“ pohádkových (i jiných) postav jsou mraky - Honza, Dorotka, Žofie, Mája (říkali jsme tak Markétě), Amálka, Káťa, Vilík, Tomáš, Bořek…
Starší generace v mém okolí často používá - Ty jsi ale Matěj. Ty jsi ale Kuba. Vypadáš jako Rozára. Vše v negativním smyslu.
Pokud bude dítě v pohodě, tak to „divné“ jméno nezmění. Pokud bude „divné“, tak se může jmenovat jakkoliv a jméno to nevytrhne.
My máme doma Saru, říkáme ji: sarinko, sari, sarisku, saro. A pak Jonatán se mi nelíbí. My máme pro kluka ted taky problém vybrat. Máme Adam a s tím manžel moc nesouhlasí kvůli svatku ![]()
Chápu, že někdo nechce dát jméno, které mu něco asociuje: Denis-Penis, Emil-Debil, Julie-julča-umyj si julču. Pro někoho banalita, někomu to vadí. Jonatán - samozejmě se mi také okamžitě vybavil psík paní Kadrnoškové. Zakladatelce ne, o tom to je
.
@rachel55 píše:
Jonatan? Prvni co me napadne je Mach a Sebestova, to mu nemuzete udelat, to je snad vtip
Mě to taky hned napadlo, když jsem si to přečetla
![]()
Mě se Jonatán líbí, vemte si, kolik je amerických herců Jonathan nebo Jon a nikomu to divné nepřijde. Jo a proběhl tady pes z Macha a Šebastové a přitom nikoho nenapadly jablíčka jonatánky ![]()
Zakladatelko, vyber si jméno podle sebe. Já taky zvažovala Jonáše nebo Jonatána, nakonec jsme se shodli na Jáchymovi. Několikrát jsem si poslechla: „Jáchyme, hoď ho do stroje“ a když jsem nereagovala, za chvíli s tím všichni přestali.
Z holčičích se taky kloním k Sáře, ale hodně záleží na příjmení.
A proč ne když se jim to líbí. To je každého věc a na řeči bych nedala.