Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@demian píše:
Mě se Jonatán líbí, vemte si, kolik je amerických herců Jonathan nebo Jon a nikomu to divné nepřijde. Jo a proběhl tady pes z Macha a Šebastové a přitom nikoho nenapadly jablíčka jonatánky
Zakladatelko, vyber si jméno podle sebe. Já taky zvažovala Jonáše nebo Jonatána, nakonec jsme se shodli na Jáchymovi. Několikrát jsem si poslechla: „Jáchyme, hoď ho do stroje“ a když jsem nereagovala, za chvíli s tím všichni přestali.Z holčičích se taky kloním k Sáře, ale hodně záleží na příjmení.
Můžu se zeptat, jak říkáte Jáchymovi? Je to krásný jméno, ale nenapadají mě žádný zdrobněliny…
@Billi Děkuji ![]()
Jinak, zakladatelko, z těch holčičích se mi nejvíc líbí Aneta. Měla jsem ji napsanou, když se měl narodit syn. A líbila se mi několik let. Zdrobněliny třeba Ani, Any, Anetka, Anet…
Jonatán se mi moc nelíbí, ale je to VAše volba
Já bych třeba volila Jonáše.
@Salvaje Jáchymek, Pidimaschulinus, Čimi…moje maminka ještě JC, ale to mi rve uši. Na Jášu a jeho obdoby jsem alergická.
No a pak samozřejmě : broučku, sluníčko, zlatíčko…siréno, potvoro ![]()
Nejvíc se mi líbí a používám „Jáchym“ a když se jméno vyslovuje s láskou, není potřeba to přehánět se zdrobnělinami.
Ann. Tamča, tak jak jste dopadli? Jakého prďolu nakonec máte?
Já mám doma Jonathana (přítel je cizinec, tak má mrňous i cizí příjmení) a říkáme mu (mimo Jony a Jonatánku, což se nabízí) Jonýs, Jonys, Jonýsek, Joneček, Jonynek,..
To, že všem připomíná Jonatán psa, svědčí o tom, že je to jméno stále málo používané. Jistěže, všechny napadne pes, i mě. No a co?
Stejně tak, když by se chlapeček jmenoval Felix. Taky nám to všem asociuje pouze toho jednoho Felixe.
A mimochodem, Jonáš i Jáchym jsou nádherná jména!
Za mě proto mají tyto jména zelenou!
Jonatan je krásné jméno. Navíc v překladu znamená Boží dar
Což u miminka mluví o všem ![]()