Nejlepší jména pro dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nikol.ondrášovka
19.1.14 16:08
@marquet26 píše:
Nene Hildegardu už máme zamluvenou my :lol:

Tak Gertrudu nebo Stihomiru :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2901
19.1.14 16:16

@rachel55 Já myslím, že každý má jiný vkus a každé jméno je krásné. Né pro všechny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12598
19.1.14 16:22

Já si myslím, že až se miminko narodí, vymýšlet zdrobneliny nebude třeba, každá správná maminka ho bude oslovovat hezky. A nejen maminka. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
19.1.14 16:26
@bjetuschka píše:
Já si myslím, že až se miminko narodí, vymýšlet zdrobneliny nebude třeba, každá správná maminka ho bude oslovovat hezky. A nejen maminka. ;-)

svata to pravda, moje neteř se jmenuje Judita, všichni jsme si klepali na čelo, jak ji budeme jako říkat a teď má takových láskyplných variácí na své jméno :mrgreen:

jinak já jsem pro Anetku, už dvakrát jsem ji měla v plánu, ale pokaždý to byl ve výsledku kluk

no a klučičí Jonatán se mi nelíbí, ale proti gustu… z klučičích mám v zásobě ještě Jan, to je krásný jméno :)

• Citovat
  • Upravit
19.1.14 16:34
@Ann.Tamča píše:
Zdravím všechny maminky,

určitě jste také tento problém řešily - jméno pro miminko. Pohlaví jsme si nenechali říct. Za 2 měsíce se nám má narodit náš potomek, ale pořád jsme nepřišli na to pravé jméno. Jak pro kluka tak pro holku. Manžel nechce moc cizí jméno, protože máme čtyřslabičné české přijmení. Tak tedy k těm jménům. Pro holčičku se nám líbí Sabina, Aneta, Sára, pro chlapečka Jonatán. Moc mě ale nenapadají zdrobněliny k těmto jménům. Jaké jsou Vaše názory? Pomocte nám prosím.

Děkuji :kytka:

Jonatan je krásné jméno, klidně ho dejte když se vám líbí. Zkráceně by mohl být Jony, Jon, Natan.

Sabina - Saby, Sabika
Sara - Sarika, Sári

Pokud máte čtyřslabičné příjmení, tak bych zkusila u dievčete něco kratšího.

Alice - Alis, Al(y)
Agata - Agi, Hata
Alexa - Alex, Lexy
Beata - Bea, Beatris
Běla - Bělka, Bělina
Brigid - Brig(ý)
Dora - Doris, Doron, Dorka
Diana - Dia, Dea
Dina - Dinočka
Elfryd - Elfy
Erin - Erinka, Er
Etel - Ety, Tela
Evelin - Evy, Lina
Fiona - Fifi, Fia
Freja - Frejinka
Gaia - Gia
Gita - Gituška, Gitka
Heidi - Heidinka
Hedvig - Heda
Helen - Hela, Lena
Chloe - Chlo
Ida - Idun
Inka - Inken, Ina
Ingrid - Inge
Iris - Iri(sita)
Ivona - Ivonka, Iva
Jasna - Jasněnka
Kyra - Kia
Kleo - Kleuška
Kori - Korinka, Koré
Květa - Květinka
Kiara - Kia
Lada - Laděnka, Laďka
Lara - Larita
Lea - Leunka
Lída - Lidka, Liduška
Lily - Lil
Livia - Liv, Lia
Liv
Luna - Lunita
Madla - Maďa
Máša
Meda - Meduňka
Melia - Mel(y), Lia
Niké - Niky
Nina - Ninočka
Odeta - Oda, Odetka
Olivia - Oli, Liv, Lia, „Olív“
Ofelia - Ofka, Lia
Robyn - Robý
Rut - Růty
Rosa - Rosi
Sandra - Sandy
Saskia - Kia
Silvia - Silva
Slávka - Slávinka
Stella - Stel Šárka - Šári
Timea - Timy
Tara - Tarita
Thea - Theunka
Vanda - Vandy
Viera - Vierka
Vesna - Vesninka
Viola - Violita
Vlaďka
Vlasta - Vlastina, Vlastita
Wilma - Wilminka
Xenia - Xeňa, Nia
Zina - Zinočka
Zita - Zituška
Zlata - Zlatica
Zoe - Zoja
Zora - Zorja Žofia - Žofi, Fia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
19.1.14 16:39

Každýmu se líbí něco jinýho a je jenom na rodičích, jaký jméno zvolí..ale Sára je pěkný jméno pro holčičku, Jonatán se mě moc nelíbí, ale je to vaše rozhodnutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
19.1.14 16:45
@Ann.Tamča píše:
Zdravím všechny maminky,

určitě jste také tento problém řešily - jméno pro miminko. Pohlaví jsme si nenechali říct. Za 2 měsíce se nám má narodit náš potomek, ale pořád jsme nepřišli na to pravé jméno. Jak pro kluka tak pro holku. Manžel nechce moc cizí jméno, protože máme čtyřslabičné české přijmení. Tak tedy k těm jménům. Pro holčičku se nám líbí Sabina, Aneta, Sára, pro chlapečka Jonatán. Moc mě ale nenapadají zdrobněliny k těmto jménům. Jaké jsou Vaše názory? Pomocte nám prosím.

Děkuji :kytka:
Nejlepší jméno pro dítě je to, které mu jako rodiče vyberete s láskou a s láskou ho tak budete nazývat.****
Nejlepší je vybírat to pouze s druhým rodičem, neposlouchat blbý řeči babiček, strýčků a cizích bab na internetových stránkách…
A až bude chodit ze školy nešťastný ze školy, že se mu děti smějou, kvůli jménu, tak mu s láskou budete vysvětlovat, proč jste vybrali zrovna tohle jméno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.1.14 17:02

Z vypsaných holčičích se mi nejvíc líbí Sára..Sabinu bych asi nedávala, já se tak jmenuju, a já za sebe jsem s tím v dětství moc žít neuměla, jako jediná Sabina na škole jsem těžce záviděla všem Lucinkám a Kačenkám, které se „ztratily v davu“, mě si pochopitelně každý pamatoval :roll: s mojí uzavřenější povahou mě to příliš netěšilo. Jonatán se mi nelíbí, na kluka se mi nejvíc líbí Daniel, Matyáš, RObin, Šimon..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
19.1.14 17:37

@Ann.Tamča Tak podle me, je to tak ze vy jste rodice, a meli by jste si jmeno vybrat sami..A ne se ptat zde na netu, protoze jak uz zde bylo psano, kazdy ma jiny nazor na jmena..Me osobne se Jonatan nelibi…
My mame doma, Tadeáška. Vybirali jsme to jmeno s manzelem..A nelitujeme. Toto jmeno ma hodne zdrobnelin, tak proto i ten vyber.. :lol: :lol:
S holek se me libi Sara, Sofia/e, Nela,…apod..
Preji hodne stesti ve vyberu jmena. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
19.1.14 20:11

Holčička: Anna, Maruška, Helena, Sofie, Lea, Lýdie
Chlapeček: Max, Alexandr :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
19.1.14 21:09

Vtírnu se s dotazem. Hodně se mi líbí, když se holce říká Majdo, Májo - nevite ke kterému jménu to nejvíc přísluší??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
19.1.14 21:11

@pepina12 Májo jsme říkali Marii, Majdo Magdaléně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
19.1.14 21:21

@Ann.Tamča Tak mě se Jonatán líbí, není to tuctovka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
19.1.14 21:21

Sara, Aneta - krásná jména, jsou hodně oblíbená a to sebou nese to, že se tak jmenuje každá druhá holčička. Máme ve školce v jedné třídě čtyři Sáry - musí je odlišovat příjmením. Anetky jsou ve třídě dvě. Sabina se mi líbí - narazila jsem teď na jednu dospělou Sabinu, říká se jí Sába :). Paní má šmrnc a jméno ji vyloženě sluší. Co se Jonathana týká - naskočí mi hned pes :roll:…I když Nathan - to docela jde. Jinak by mě zajímalo, proč se dnes nedávají jména jako Pavla, Lucie, Eva, Petra, Dana, Monika, Romana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
19.1.14 21:27

@Ann.Tamča
Pokud jde o výběr jména pro dítě, napsala bych si pár tipů na papír a nechala tomu na chvíli čas.
To pravé jméno vás osloví samo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko