Kritéria pro výběr židličky

696
7.10.11 22:50

Kritéria pro výběr židličky

Hezký večer všem maminám,které ještě nespí.. :dance: Přišel čas výběru židličky a opět nepřeberné množství výběru, typů,materiálů, designů,....... :zed: A tak si jdu pro radu majitelek sedítek, co je již mají doma a jejich ratolesti je denodenně užívají.
Prvně jsem byla rozhodnutá pro dřevěnou, typ HAUCK/ Jitro/Unize/Tripp TRapp…Nicméně po přečtení recenzí a zkušeností maminek jsem opět „nerozhodná“ a už mě hlodá červík i nad plastovou. :think:
Takže prosím prosím :

• jak to máte Vy - dřevo/plast?
  • jakou máte doma (prosím o odkaz a název)
  • rozložitelná na židli a stolek..?
  • polohovatelná opěrka..?
  • odnímatelný pultík..?

Vím, že obdobná témata už zde jsou, ale budu ráda za každý řádek a jakýkoliv jiný poznatek.. :srdce:
Děkujíí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
7.10.11 23:18

Já mám vybranou dřevěnou, ale polohovací…
Moje podmínky byly - dřevo, polohovací záda.. Dlouho jsem hledala, než jsem našla http://www.detskyraj.cz/…afari-zirafa :palec:
Plast nechci, ani manžel ne, dřevo je bytelnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
7.10.11 23:33

Jé Mony krásnou máš vybranou :palec: já jsme chtěla něco podobného ale ještě jsme nic nekupovaly a krmím ve staré židličce - ono to je nakonec jedno malý jí má po každém jídle děsně upatlanou :roll: takže by té nové bylo skoro škoda :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.10.11 23:50

Máme pro děti jitro, přes 3 roky a jsme spokojeni, pro syna 6 měsíců ji taky kupujeme , je to investice na dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.10.11 23:56

Ahoj mám zkušenost se dvouma typama
a) dřevěná rozkládací na stoleček a židličku
b) plastovka

Nejprve jsme nechtěli utrácet, pže v garáži dlela poděděná dřevěná klasika.
Byla dostačující a fain, ale 2 faktory rozhodly, že šla k babičce a že domu koupíme jinou.
1. když se ti mimčo poblinká (a že se to nejednou stane), dost nepraticky se umejvá, především škvírečky atp., nejde hodit pod sprchu …)
2. dítě se z ní dost brzo naučilo vylejzat (cca v roce) a hrozilo, že vyskočí dolů; nejsou tam pásy - dítko se při jídle může celý otáčet k tobě zády, v sekundě stojí na zadních a vrávorá - je to fakt vteřinka.

Tak jsem vybírala a vybírala a vyhrála tato: http://www.obchodni-dum.cz/…nty/z256884/ (omrkni i ty další fotečky u produktu - skládání, možnost atd.)

Používáme jí denodenně a jsem moc spokojená. Především proto, že ten „potah“ jde sundat, hodit do pračky, plast snadno otřít, případně osprchnout.
Navíc tam jsou bezpečnostní pásy, takže je možný od dítěte udělat pár kroků a třeba něco kutit u linky (to u tý dřevěný nepřipadalo v úvahu).
Jde dát postupně do úplnýho lehu - záda i nožičky (jako sporťák třeba), nožičky mají výškovou nastavitelnost stupátka, 2× mi tam malej schrupnul (po jídle to nečekaně zalomil) - myslím, že pohodlně. Navíc do toho tedy můžou už i dětičky, co ještě nesedí, že tam jsou v poloze jako v lehátku - pololežo.
Největší plus je, že ten pultík je celej odendavací - super ke stolu nebo jen jako křesílko, super k umytí. Hodně praktický je, že se dá sundat zvlášť ten jakoby jen „tácek“ na tom stolečku - dělám to furt, prostě odcvaknu, vysypu do dřezu drobky, osprchuju baterkou … Má to i rantlík, tak věci neztékají dolu, nedá se lehce shodit třeba pití … Pultík je rozhodně prostornější než na tej dřevěnej - má tam knížky, maluje si na něm … Dá se to výškově nastavovat, má to sklopný područky …
Za mě tutovka jednička. Daleko lepší než profláklá Fabula, kde mě hrozně odpuzoval ten potah, jak je to samej záhybíček a faldíček - tam ti zajedou nečistoty zbytky jídla a blbě se to z toho prej vyškrábává ven. Navíc hodně lidí nadává, že záhy začne ten potah praskat (ten igelit).

Když jsme u babičky, kde je ta dřevěná klasika, tak tam je ta jídelní fain v tom, že si na ní hraje - maluje … Domu mu budeme muset pořídit EXTRA tedy ještě stoleček a židličku u země, kam by mohl vlejzat/vylejzat sám (do tý jídelní ho posazuju zatím já - horem).

Hodně lidí si chválí Antilop z Ikey - zažila jsem jí v několika restauracích a je uplně dostačující - hlavně je JEN plastová, takže hodíš do sprchy a hotovo - to se mi na ní líbí, ale zase nemá oddělávací stoleček atp.

Jitro koupíme až PO týhletý Polly, tzn. až po 3. roce (doufám, že v tý době jí využije další mrňousek :srdce: ).

Svůj výběr bych z dnešního pohledu neměnila.
Víš co je dobrý, když něco vybíráš? Hledej POUŽITÝ na Mimibazaru, Aukru apod. a koukej na fotky a čti případný vady … to ti prozradí, jak ta věc vypadá po nějaký době užívání, jaký to má nedostatky apod. Právě třeba u židliček praskání potahu. Dělám to tak i u jiných věcí, který vybírám (golfky, chůvičky apod.)

https://www.emimino.cz/…hicco/polly/

https://www.emimino.cz/…alita-69345/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
8.10.11 06:38

Podle mne je zase nejlepší a nejvýhodnější dřevěná typu Tripp Trapp. Máme podobnou od firmy BabyDan. Prvně jsem krmila v lehátku, jakmile byl kluk větší a udržel se v sedu,přešel do židličky. na těch pár minut denně jsem to neřešila. židle se dá nastavovat, takkže je v ní doteď, sám si vyleze, přistaví si ji jako schůdky třeba i k lince a může se mnou vařit. Dá se omýt a vypadá „normálně“. Za pár měsíců ho budem muset vystrnadit a židličku přenechá bráškovi. Nejspíš dostane podstavec pod židly, co jsem zrovna včera našla (nějaká značka Kaboost).
U našich máme dřevěnou rozkádací na židličku a stoleček. Není marná, ale zabírá už víc místa a strašně se mi nelíbí ten sedák potažený plastem.
A plastové židličky jsou fakt ošklivé, i když někomu vyhovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.10.11 08:22

Máme dřevěnou, multifunkční, krom toho že je strašně těžká, což je později fajn, když na ní dítě leze samo, tak nám vyhovuje.

Odkaz - www.konik.cz

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.10.11 08:52

My jsme měli klasickou dřevěnou, jako bývala za nás - je to zn. TON http://detsky-bazar.megainzerce.cz/…a-226886.htm

a je fakt, že dneska bych se asi poohlédla jinde.. Malej v ní být moc nechtěl, celkem brzy přešel na normální židli s polštářem pod zadkem, chtěl sedět jako velkej kluk :mrgreen:

Židle byla celkem nepraktická, špatně se umývala, dítě z ní později začalo vylézat.. předělané na židličku a stoleček to také není nic moc, protože je to v jednom kuse, dítě tam špatně nalézá a vylézá :nevim:

Dneska bych asi volila nějaký jednoduchý plast, i když ho nemám ráda, ale je to praktičtější

• Citovat
  • Upravit
858
8.10.11 10:43

My jsme staršímu klukovi koupili rostoucí židličku Jitro včetně pultíku a kalhotek pro nejmenší děti. Do Jitra šel ve chvíli, kdy sám seděl, do té doby jsem ho krmila v lehátku. A u mladšího to uděláme úplně stejně, dostane Jitro na vánoce. Takže já chválím a doporučuji Jitro :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
8.10.11 10:50

Ahoj, my máme tuhle plastovou http://www.alashop.cz/…CHICCO-JAZZY, červenou a jsem mooc spokojená..původně jsem chtěla dřevo, jelikož se mi víc líbilo, ale teď jsem ráda za tuhle, stačí jednoduše otřít a je čistá, navíc jde krásně složit a je pohodlná, dá se polohovat, má pětibodové pásy, odnímatelný stolek..jen na ní malá časem asi sama nevyleze..jako druhou cestovní máme antilop z IKEY a jako občasná, jednoduchá a levná varianta taky není špatná, ale je celoplastová, nepolstrovaná, tudíž hrozně tvrdá a ten, kdo má větší dítě, tak má problém s jeho vyndaváním, teda u nás to tak je :nevim: prostě se jí tam ta noha vždycky šprajcne :roll:
tak přeju dobrý výběr! :kytka:
PS. Ta židlička z odkazu se dá sehnat i levněji, tuhlw tuším byla v nějakém hypermarketu za 900, ale běžně jí seženeš do 1500 :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko