Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měla bych dotaz, zda se někdo setkal s křivou pusinkou u miminka. Moje neteř se s tím narodila, jde to nejvíce poznat když brečí ale jak je starší(13m)tak tojde poznat i při mluvení. Švagrovou zajímá jestli má někdo zkušenosti s operací a pokud ano, kolik se platí. Pusinka jí občas „ujíždí“ tak, že jí jdou vidět krčky zoubků. Předem děkuji za odpovědi ![]()
a nemá jen špatný skus? já jako malá taky při mluvení křivila dost pusu a spravily mi to rovnátka..
ne, ona má tak zvláštně křivé rty, sestra to švagrové řekla hned u porodu, že má křivou pusinku, ona jí jakoby ujíždí do strany
To má moje švagrová, prostě jakoby jeden koutek tolik nezvedne a tím pádem je na druhé straně víc otevřená pusa. Prostě křivá. Ale nepřijde mi to tak strašný ![]()
Ahoj náš malý byl v bříšku nacpaný na jedné straně a má z toho, taky křivou pusinu a jedno ouško uplně odstátý
Normálně si té pusy nevšimneš,ale vidět to jde hned, když brečí,zívá nebo se směje …Radu žádnou nevím, nikdo tu pusu neřeší, jen chodíme na neurologii jestli je vše ok a ucho pak dáme přišít s tou pusou teda, taky nevím jestli jde něco dělat ![]()