Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní…ne ne predilekci jsme neřešili. Doteď všechen vývoj a vše kolem naprosto v pořádku, ani nemarodíme ![]()
Vy to mate asi i u obou tech nozicek stejně, ne? My právě máme jen tu jednu, což je horší. Pokud to dělá u obou, tak to se nejspíš srovná. Kvalitní botky budou určité důležité. A jinak na tu ortopedii, jen pro klid, bych určité zasla.
@Třešnička1 Hele, a nemůžeš změnit doktorku? Co kdyby byl malej nemocnej, to ho ani nebude moct vyšetřit, jestli vždycky takhle šílí…
To jen jako OT, jinak souhlasím s holkama, pro klid duše bych si kontrolu dala.
@Slečna Ferka tak ono to zatím nikdy nebylo tak hrozný, jako teď…ve čtvrtek to fakt byl extrém.
A pro klid duše to určitě v pondělí začneme řešit…
Chce to fyzioterapeuta a nebo tejpink. Ortopedi to do 3 let věku moc neřeší, protože do té doby je noha tvárné a dá se stimulovat.
Může to souviset s predilekcí, přidušení při porodu a hypotonií
@Slečna Ferka ja bych neprehanela, nase doktorka se jen smala a rikala, ze kolem roka a pul jsou ty prohlidky nejhorsi. Je to vcelku normalni vyvojovy stupen a mela pravdu. Preslo to, uz dlouho tam proste nakraci, pozdravi a bere si bonbon. Taky byvala skoro nevysetritelna a pres ten rev jsme se neslysely. Jinak bych sla jak k ortopedovi, tak k fyzio.. A nediv se kdyz ti reknou skoro opak.
@Run No tak já myslela, že to je standardní stav, že ji nemá prostě rád
Pokud to byl jednoráz, tak samozřejmě není třeba dělat paniku. Já tohle nějak neumím vyhodnotit, moje dítě je u doktorů zlatý, při odběru krve ani nekníkla - jen teda neposedí, EEG má celkem k ničemu ![]()
Tak jsme dostali doporučení od dětské na ortopedii, že se jí to nelíbí. Ortoped kostatoval, že je to běžný vývoj, že to není nic nenormálního, že máme nosit botky a bačkory - nemá chodit bos a kontrola ve třech letech.
@Třešnička1 Tak hlavně, když je pod kontrolou. Naše starší měla jednu chvíly děsný X a ty kotníky se mi taky nelíbily. Doktorka ve 3 letech naznala, že je to v pořádku. Je jí 3,5 a vidím, že se to samo zlepšuje.