Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj
jsem 14 měsíců po 1. Porodu, kde jsem měla 5 dní sileny křížový kontrakce než jsem konečně porodila. Tehdy to fakt byla hrůza
myslela jsem, že budu bolesti snad lézt po zdi… a jelikož jsem po 2. Těhotná 15 tt. Uz teď se šílené bojím, že zase budu mít tak hnusné krizové kontrakce a chtěla bych se tomu vyhnout, ale na to vůbec cenu? Zajímalo by mě pro to jestli tu je někdo, kdo měl u 1 porodu křížové kontrakce a u 2 třeba už normální… můžete to srovnat, jestli ty normální byli v něčem lepší? Třeba méně bolestivéjsi? Všude totiž čtu články o ton, že krizové kontrakce jsou nejhorší…
děkuji
![]()
Ahoj, ja mela při prvním jen křížové a doktoři mě do poslední minuty v podstate nevěřili, že rodím
Při těch největších bolestech vyskakovala na monitoru třeba i nula - jako stah dělohy nebo jak to je. Druhy porod po 8 letech a klasické kontrakce. Časový rozestup je velký, těžko porovnávat, ale ty křížové byly mazec. I když klasika taky nic moc, protože skoro od začátku po třech minutách a ke konci pak jedna za druhou, ale bylo to rychlejší. Kdybych si mohla vybrat, beru klasiku
Ale obojí trpis, křížové asi víc.
Ja jsem podruhe rodila pred dvema tydny. Prvni porod jsem mela dlouhy, s krizovymi kontrakcemi a oxytocinem, nic moc.. Druhy byl rychly, prirozeny, bez krizovych kontrakci, bolelo to, i vzhledem k tomu, ze druhe dite bylo o dost vetsi, ale dalo se to prezit a bylo to mnohem snesitelnejsi ![]()
@Laureatka píše:
Ahoj, ja mela při prvním jen křížové a doktoři mě do poslední minuty v podstate nevěřili, že rodímPři těch největších bolestech vyskakovala na monitoru třeba i nula - jako stah dělohy nebo jak to je. Druhy porod po 8 letech a klasické kontrakce. Časový rozestup je velký, těžko porovnávat, ale ty křížové byly mazec. I když klasika taky nic moc, protože skoro od začátku po třech minutách a ke konci pak jedna za druhou, ale bylo to rychlejší. Kdybych si mohla vybrat, beru klasiku
Plně souhlasím, u mě jak přes kopírák, ale dva roky po sobě
, nemůžu zhodnotit do konce. prní porod skončil císařem
Prvni porod křížové bolesti, peklo, myslela jsem ze bude po me. Druhy porod jsem si já blázen strihla po roce a půl. A super. Když mi řekli ze uz muzu tlačit tak jsem nevěřila vlastním uším..diametralne jiny zazitek. A to jsem se fakt strašně bála. Takže přeju štěstí..každý porod jiny…ale zpravidla každý dalsi by mel být snazší, tak snad ![]()
Ahoj, já měla první křížové, které trvaly také dlouho, v podstatě to pak byla jedna nekonečná bolest, čili strašný zážitek. Druhý porod byl pravděpodobně za odměnu, kontrakce byly klasické, šly pouze do břicha a byla to velká pohoda. V uvozovkách samozřejmě, pořád to byl porod ![]()
Šly bez problémů prodýchávat a ta bolest byla daleko menší, ke konci se samozřejmě gradovala, ale stále jsem si říkala, mohlo by to být horší, pořád dobrý, pořád to jde, minule horší a najednou bylo po všem. Ten druhý trval od první pravidelné kontrakce osm hodin, ale pouze poslední hodina byla bolestivější, těch sedm hodin jsem strávila doma, koukala na televizi a luštila křížovky, v klidu relaxovala. Za mě tedy klasické kontrakce. Zas to ale byl druhý porod, těžko říct, jak bych to snášela u prvního ![]()
@Fonty ahoj, já měla třetí porod nejhorší… Takže to není pravda, že každý další porod bude lepší. Tedy za mě.
@Sindy1996 Ahoj, já měla křížové bolesti jen u druhého dítěte a to jsem měla placentu vepředu, takže se těm dětem potom hůř rotuje, protože jsou celou dobu vlastně obráceně - jsou obrácené čelem k placentě. Takže jsem si říkala, jestli to s tím nějak nesouvisí. První porod byl hrozně dlouhý, ještě jsem nevěděla, co a jak, druhý porod zase strašně bolel právě díky těm křížovým bolestem. No třetí porod byl masakr, ale co se bolestí týče, tak ty byly nejhorší, až když to vygradovalo a to nebyla zas tak dlouhá doba. Takže každý porod je jiný, nemá smysl se bát. Prostě si řekni, že teď to bude dobré a zkus se na to těšit. Když je člověk uvolněný, jde to hned líp.
A jinak souhlasím s tím, že křížové bolesti jsou nejhorší. Přesto svůj druhý porod hodnotím jako nejlepší.
Já Tě uklidním úplně
První porod pouze křížové bolesti, taky mi nevěřili, že rodím. No a druhý porod ani křížové, ani klasické. Prostě jsem jen cítila, jak to nepříjemně tlačí. Kdybych neměla další přidružené komplikace a druhý porod neskončil sekcí, tak bych si u něj pískala ![]()
Tři porody, třikrát křížové bolesti. Teď cekam čtvrté, na 99% půjdu na Cs. Ale kdyby nahodou ne, tak ani nepočítám s normálními. Pry jsou křížové bolesti spojeny s uložením plodu. Ale nevim tedy jak jsem mela vsechny deti ulozene, zda se mi divné, jak je možné, že mě pokaždé postihlo to samé. Vetsina tu píšete, že to pokaždé bylo jinak…nevim..víte nekdo jak a proc to je?
@Fonty píše:
Prvni porod křížové bolesti, peklo, myslela jsem ze bude po me. Druhy porod jsem si já blázen strihla po roce a půl. A super. Když mi řekli ze uz muzu tlačit tak jsem nevěřila vlastním uším..diametralne jiny zazitek. A to jsem se fakt strašně bála. Takže přeju štěstí..každý porod jiny…ale zpravidla každý dalsi by mel být snazší, tak snad
Díky, za tuto zkušenost…První porod jsem měla hodně dlouhý a takové křížové kontrakce, že jsem myslela, že to nepřežiju (a zdaleka nepřeháním
) Je to přes dva roky a jít do druhého mimi moc chci, ale šíleně se porodu bojím…
@Laureatka píše:
Ahoj, ja mela při prvním jen křížové a doktoři mě do poslední minuty v podstate nevěřili, že rodímPři těch největších bolestech vyskakovala na monitoru třeba i nula - jako stah dělohy nebo jak to je. Druhy porod po 8 letech a klasické kontrakce. Časový rozestup je velký, těžko porovnávat, ale ty křížové byly mazec. I když klasika taky nic moc, protože skoro od začátku po třech minutách a ke konci pak jedna za druhou, ale bylo to rychlejší. Kdybych si mohla vybrat, beru klasiku
AU jejky
já právě zase mám tu prihodu … pristrok mi diCe namril kontrakce v pohodě … ale já je měla celou dobu docela nepravidelný (možná se srovnali, až když mi pichli PV) … jako nepravidelný jsem měla ale častý … měla jsem treba, že jsem měla 2 slabé kontrakce hned po Adobe ani ne po minutě a pak 3 minuty třeba nic a jedna hrozne silná
takže sestra taky nejdříve nevedela, jestli to jsou jen poslicči a nebo jestli fakt rodím … musela se poradit s porodnikem a ten jí řekl ze to je určitě už na porod
navíc jsem byla otevřena na 4-5 prstů ale přístroj tam měli taky velice chytrý
on ttřeba ne ukazoval nic a já v tu chvíli měla kontrakci jak blázen a nebo naopak jsem nic necítila a ten jejich krám ukazal hrozne vysoký číslo:D
@Anonymní píše:
Ja jsem podruhe rodila pred dvema tydny. Prvni porod jsem mela dlouhy, s krizovymi kontrakcemi a oxytocinem, nic moc.. Druhy byl rychly, prirozeny, bez krizovych kontrakci, bolelo to, i vzhledem k tomu, ze druhe dite bylo o dost vetsi, ale dalo se to prezit a bylo to mnohem snesitelnejsi
Jee tak taky doufám, že pro mě bude druhý porod mnohem snesitelnéjsi. Pri1. Jsem pomalu lezla bolesti po zdi ![]()
@Fonty píše:
Prvni porod křížové bolesti, peklo, myslela jsem ze bude po me. Druhy porod jsem si já blázen strihla po roce a půl. A super. Když mi řekli ze uz muzu tlačit tak jsem nevěřila vlastním uším..diametralne jiny zazitek. A to jsem se fakt strašně bála. Takže přeju štěstí..každý porod jiny…ale zpravidla každý dalsi by mel být snazší, tak snad
No slyšela jsem i o holkách, co měli 2. Porod naopak horší než ten 1. Ale já si to snad u toho 1. Vybrala doufejme.
@Annci píše:Jj taky doufám, že budu mít druhý pod pohodovejsi. Už teď se za to hrozně modlim. Kdyby ty bolesti byli aspoň kratší dobu a ne 5 dní
Ahoj, já měla první křížové, které trvaly také dlouho, v podstatě to pak byla jedna nekonečná bolest, čili strašný zážitek. Druhý porod byl pravděpodobně za odměnu, kontrakce byly klasické, šly pouze do břicha a byla to velká pohoda. V uvozovkách samozřejmě, pořád to byl porodŠly bez problémů prodýchávat a ta bolest byla daleko menší, ke konci se samozřejmě gradovala, ale stále jsem si říkala, mohlo by to být horší, pořád dobrý, pořád to jde, minule horší a najednou bylo po všem. Ten druhý trval od první pravidelné kontrakce osm hodin, ale pouze poslední hodina byla bolestivější, těch sedm hodin jsem strávila doma, koukala na televizi a luštila křížovky, v klidu relaxovala. Za mě tedy klasické kontrakce. Zas to ale byl druhý porod, těžko říct, jak bych to snášela u prvního
@Judithkaj píše:
Křížové jsem měla jen u prvního porodu. Myslela jsem, že tam umřu. Musela jsem ležet na pásech celou dobu. Každý další porod byla úplná pohoda, protože ta první hrůza nešla z hlavy vymazat.
Tak to jsem na tom podobně, taky tu hrůzu do teď nemohu z hlavy vymazat takže se hrozně děsím toho, co mě čeká v tom lednu ![]()
@MaminkaLucka píše:
@Fonty ahoj, já měla třetí porod nejhorší… Takže to není pravda, že každý další porod bude lepší. Tedy za mě.
Já nevím proč, ale už jsem slyšela u hodně zen, že byl pro ně zrovna třetí porod nejhorší ![]()
@Amys píše:
@Sindy1996 Ahoj, já měla křížové bolesti jen u druhého dítěte a to jsem měla placentu vepředu, takže se těm dětem potom hůř rotuje, protože jsou celou dobu vlastně obráceně - jsou obrácené čelem k placentě. Takže jsem si říkala, jestli to s tím nějak nesouvisí. První porod byl hrozně dlouhý, ještě jsem nevěděla, co a jak, druhý porod zase strašně bolel právě díky těm křížovým bolestem. No třetí porod byl masakr, ale co se bolestí týče, tak ty byly nejhorší, až když to vygradovalo a to nebyla zas tak dlouhá doba. Takže každý porod je jiný, nemá smysl se bát. Prostě si řekni, že teď to bude dobré a zkus se na to těšit. Když je člověk uvolněný, jde to hned líp.
Tak já se na ten porod popravdě těším, ale zároveň se i hrozne bojim. Nevím Teda, jaký důvod byl to, že jsem měla krizové kontrakxe, ale myslela jsem chvili, že to rám snad bolesti celé zbouram ![]()
@Koty píše:
Já Tě uklidním úplněPrvní porod pouze křížové bolesti, taky mi nevěřili, že rodím. No a druhý porod ani křížové, ani klasické. Prostě jsem jen cítila, jak to nepříjemně tlačí. Kdybych neměla další přidružené komplikace a druhý porod neskončil sekcí, tak bych si u něj pískala
Paní tak to ti tiše závidím … třeba taky pokud jsem si to vybrala u toho prvniho, tak pro mě druhý bude hračička ![]()
@celinne píše:
Tři porody, třikrát křížové bolesti. Teď cekam čtvrté, na 99% půjdu na Cs. Ale kdyby nahodou ne, tak ani nepočítám s normálními. Pry jsou křížové bolesti spojeny s uložením plodu. Ale nevim tedy jak jsem mela vsechny deti ulozene, zda se mi divné, jak je možné, že mě pokaždé postihlo to samé. Vetsina tu píšete, že to pokaždé bylo jinak…nevim..víte nekdo jak a proc to je?
A přemýşlela jsi, jestli si někdy v životě třeba i v detstvi neprodelala nějaký úraz zad? Pry to má taky souvislost. Bud je to polohou plodů a nebo třeba u nějakým urazem nebo když máš problémy se zády
jakože půjdeš po 4. Na cs? ![]()
@iveta34 píše:
Díky, za tuto zkušenost…První porod jsem měla hodně dlouhý a takové křížové kontrakce, že jsem myslela, že to nepřežiju (a zdaleka nepřeháním) Je to přes dva roky a jít do druhého mimi moc chci, ale šíleně se porodu bojím…
Já si nemyslim, že bys měla přehánět
měla jsem to stejně. Taky takové krizové bolesti, že jsem si myslela, že snad bude po mě. Záda jak v jednom ohni. U toho porodu jsem rvala, brečela a nevím co ještě nechci to už nikdy zažít a i když jsem teď těhotná a jdu do toho po 2. Tak chci udělat vše pro to, aby mě to u 2. Nepotkalo
. Ještě teď mě po tom 1. Trochu pobolivaji záda ![]()
@Sindy1996 úraz ani problémy se zády právě žádné nemám ani jsem neměla ![]()
Pravděpodobně půjdu na císaře, protože už mám dva za sebou. 1. akutni sc, 2. přirozeně, 3. také ak.sc
@celinne píše:
@Sindy1996 úraz ani problémy se zády právě žádné nemám ani jsem neměla
Pravděpodobně půjdu na císaře, protože už mám dva za sebou. 1. akutni sc, 2. přirozeně, 3. také ak.sc
Aha tak to je
moje švagrová rodila 3×… 1. Dva byli císařem kvůli nějakým komplikacím při porodu a 3. Už šla automaticky a měla ho naplánovaný o 2 týdny dříve, protože by jí kontrakce mohli potrhat stehy po cisarich