Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LiduNe píše: Více
Záleží na tom, co je pro vás hrozné a co není. Na můj vkus tam v tento čas bývá lidí až moc. Já bych tam rozhodně nejel.
Ono záleží, kam půjdete. Samozřejmě že na Snezce budou davy.
Krkonoše uvítají ročně cca 12mil. návštěvníků.
Ale správci apelují na turisty ať jezdí, akorát by rádi, aby lidi trošku rozsadili po horách, vynechat Sněžku, vodopády a další profláklé cíle.
Samozrejme ze jina krasna mista v CR budou mene frekventovana, nicmene pokud vyberes neco mimo nejoblibenejsi trasy a strediska, bude to v pohode
ja byla v hlavni sezone (jako ucitelka nemam na vyber) i ve Spindlu, a kdyz jsem vysla brzy rano a vzala to mimo nejoblibenejsi trasy, klidne jsem dve hodiny nepotkala ani nohu
Záleží kam chceš jít, proflakla místa jsou plná, pokud i tak tam chceš, musíš vyrazit brzy ráno. My třeba když na Sněžku, tak hned ráno a máme ji pro sebe..
Co jsou pro tebe davy? Každý má ten limit jinde. Já pracuji blízko historického centra Prahy. Tudíž pod pojmem davy vnímám tolik lidí, že se při chůzi musím přizpůsobit tempu ostatních. Moje švagrová mě naopak šokovala, když mluvila o davu v obchodu v případě, kdy tam bylo cca 10 lidí. Jednalo se o větší obchod v obchodním centru. Takže pokud tě hory lákají, tak klidně jeď.
Ve vsedni den v pohode. O vikendu hromada lidi. Pokud chces na proflakla mista, tak nejlip tak uprostred tydne, nebo kdyz prsi a je vsechno v mraku. Ve druhem pripade je pri desti a mraku velmi realne, ze budes sama i na Snezce (vyzkouseno) ![]()
Sněžka je katastrofa, ještě větší dav tam jde z Polska. Zbytek je moc fajn a jezdíme tam každé léto, někdy i dvakrát.
Krkonoše je široký pojem…když se všichni pitomci tlačí na ta samá 3 místa tam, jen proto, že na Instáči viděli tu hezkou fotku a chtějí se tam taky vyfotit, tak je to těžký a na těch 3 místech ty davy budou.
Věř, že když na plánování té dovolené použiješ svoji hlavu a mapy, místo doporučení hvězdy ze socek, tak tolik lidí nepotkáte.
Narazis na mista, kde bude hodne lidi (napr ve fronte pro cekani na lanovku) a pak nepotkas ani zivacka🙈. Doporucuji vybrat mene proflakle stezky. Klidne bych jela a nebala se toho.
@LiduNe píše: Více
Záleží, kam budete na tůry chodit. U pramene Labe a na Sněžce je “václavák”, ale na spoustě míst budete sami ![]()
Ahojte, mám dotaz. Nevíte někdo, jak to vypadá v červenci v Krkonoších? Myslím davy jestli tam jsou. Měla bych chuť příští týden jet, ubytování se dá v pohodě sehnat za normální peníze, ale většina lidí mě zrazuje, že tam je teď hrozných lidí. Po tom zrovna netoužíme. Menšina říká, že to tak hrozné není. Vím, že je hlavní sezóna, tak babo raď 🤷