Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi na 5 dní na Sicílii. Jeli jsme na antické památky a vylezli na sopku ![]()
Po měsíci jsme jeli lyžovat do Alp a na 7.dovolené v Exotice mě manžel požádal o ruku po roce vztahu a rozhodli jsme se zkusit mimčo, no za půl roku už jsem se vdávala těhotná
Měli jsme přes 30, věděli jsme, co chceme…už jsme spolu 8let, máme 2 děti, postavili jsme dům a na dovolené jezdíme několikrát za rok…
Tak to zalezi, co mate radi. Abyste se nakonec na prvni dovce nezhadali, protoze jeden chce vyslapy a prirodu a druhy se valet nebo obrazet pamatky. To je asi zasadni pro nejake tipy. Nekdo zdolava hory a nekdo rad luxus a sampano ve virivce
Máme rádi tak nějak vše, dalo by se říct, že i kdyby to bylo k moři, tak bychom okolí a různé památky vidět chtěli. Nějakou tu túru podniknout jeden den. Španělsko mi přišlo jako ideální kombinace moře i hor, tak přemýšlím. Viděla bych to též cca na 5 dní.
Toto se mi zdá docela ideální:@Anonymní píše: Více- ale před měsícem jim Etna vybouchla, tak teda nevím
Jeli jsme vlakem pod stan do kempu v Českém ráji, za chvíli to bude 35 let. Byla tam jen pumpa na studenou vodu a dvě kadibudky, to už by dneska asi neprošlo
Pro spoustu lidí by to bylo za trest, my na to moc rádi vzpomínáme ![]()
Přechod hor v Rumunsku - zátěžová zkouška se vším všudy
Zjistili jsme, že fyzicky to dáme, cestou pořád bylo o čem si povídat, uměli jsme spolu ale i mlčet, a po extrémně náročném dni přišlo i „dnes ne, jsem unavený/á“, takže trénink na budoucí manželství dokonalý. Vzpomínáme moc rádi.
@Anonymní píše: Více
Etna „vybouchne“ minimálně jednou do roka a fakt to nezasype pársetkilometrovej ostrov, jenom to upustí kouř, vyplivne pár kamení a občas na pár dní zavřou letiště v Catanii. V době aktivity se Etnu ni samozřejmě neleze, ale v klidu můžete dovolenkovat o kus jinde. Tak leťte do Palerma a máte klid. Sicílie je nádherná. Pokud se bojíš sopky, prokoumejte západ ostrova, ten taky stojí za to.
Jinak my jsme oba cestovatelé, takže asi po dvou měsících vztahu jsme jeli aspoň na víkend pod stan (dřív nebylo počasí), o měsíc později jsme využili zázemí příbuzné a jeli s kolama do blízké ciiny. Pak jsem odjela na rok studijne dociziny já a on za mnou jezdil, no a pak rok co rok - víkendy, stan, zahraničí, ČR… x-krát do roka.
S jedním jsem jela na Slovensko pod stan, s manželem na 10 dní Španělsko a žádný památky jsme teda necourali
vždyť je to úplně jedno, jedte na co máte penize a co by jste chtěli zažít. Takový ty víkendový pobyty nepočítám a jen 5 dní někam dál letět mi přijde jako ztráta času
Na tyden, sami se stanem, prelom kvetna a cervna, prechod Bilych Karpat, kvetly vstavace, mrdali.jsme tam na loukach. No a pak uz to jelo vsude mozne po svete, az doted…16 let.
My poprve jeli na tyden pod stan do jižních Čech, podruhé zase pod stan na Vysocinu a potreti uz na „svatebni cestu“ do Chorvatska (původně byla v planu Černá Hora, ale na poslední chvíli nam zrusili zajezd a uz nebyl výběr, tak sme vzali co zrovna bylo
) ![]()
Jedte kam se chce vam, ne? My vam tezko poradime, co mate rádi, jestli válečku u more, prechod hor nebo hotel ve vedlejším meste, protoze stejne nevylezete z postele.
Hezký den,
ráda bych zde založila diskuzi, kam jste jeli s přítelem/přítelkyní poprvé na společnou dovču sami? Jsme spolu rok a půl a rádi bychom tohle léto někam konečně vyrazili na delší dobu, než jen na nějaké výlety a víkend ve wellness. Kam jste jeli vy? Bylo to moře, hory? V česku/v zahraničí? Na jak dlouho? Prosím o nějaké tipy, klidně i přímo ubytování, kde jste byli a bylo fajn. Díky!