Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky, brala jste některá krosnu na dítě do letadla? Budeme mít kufry, kočár a uvažujeme o té krosničce, ale nevím, zda se za to platí jako za nadrozměrné zavazadlo? Případně kolik? Děkuju za vaše zkušenosti. Letíme s Travel servicem.
Uplně teda neodpovim na tvůj dotaz, ale taky jsme s sebou vezli krosnu a neumim si teda představit kam byste jí v letadle dali.? My jsme jí využili místo jednoho kufru nacpali jsme do ní věci a na letišti jí nechali obalit tou folií.
Zeptej se primo jich. jestli to je charter na dovolenou, tak byvaji benevolentnejsi nez u linkoveho letu. podstatne je, aby to melo rozmery v ramci povolenych rozmeru prirucniho zavazadla - veslo se to do boxu nad hlavou.
Jojo, je to charter, ptala jsem se u cestovky, ty mě odkázali na let. spol., zkusím tam zavolat, až přijdou pokyny, ale chtěla jsem slyšet spíš praktické rady a zkušenosti. Je to klasická velká krosna na nošení dítěte, ale prostor na zabalení věcí místo kufru tam určo není. V podm. let. spol. je, že můžete dítěti vzít kočár, postýlku…tak mě napadlo, jestli by se nedala vzít tato krosna no…nahoru jako příruční zav. se určitě nevejde, myslela jsem ji zabalit a normálka odbavit no…ale otázka, zda to přežije…
@Vanvero tak to bych radši vzala nějaké nositko, z víte ne krosnu, která je stejně většinou nepohodlná. Kibi, Manduca, ergobaby nebo nejake podobně ergonomické nositko, ve všech se da nosit na zádech a jdou smotat to rulicky a hodit do kabelky nebo batuzku.
Já měla do letadla manducu. Kočár jsem odbavila a pak chodila ještě hodinu po letišti s manducou.
Krosnu si vzít můžeš, ale podle mě ne do letadla, ale odbavit jako kočár. Nebo těsně před nástupem.
@Balatonek no tak, když má krosnu tak si asi nebude brát manducu holky (kterou asi nemá)
Mimochodem mám oboje a využívám mnohem víc krosnu.
@Vanvero píše:
Jojo, je to charter, ptala jsem se u cestovky, ty mě odkázali na let. spol., zkusím tam zavolat, až přijdou pokyny, ale chtěla jsem slyšet spíš praktické rady a zkušenosti. Je to klasická velká krosna na nošení dítěte, ale prostor na zabalení věcí místo kufru tam určo není. V podm. let. spol. je, že můžete dítěti vzít kočár, postýlku…tak mě napadlo, jestli by se nedala vzít tato krosna no…nahoru jako příruční zav. se určitě nevejde, myslela jsem ji zabalit a normálka odbavit no…ale otázka, zda to přežije…
tak obavit by ti ji meli v pohode. ja myslela, z eji chces doslova dovnitr do letadla. vetsina spolecnosti ma v podminkach, ze prave muzes mit sebou kocar a jeden dalsi kus vybaveni pro dite zdarma nebo za nizky poplatek (postylku, autosedacku atd.). akorat pokud to ma prezky, popruhy a podobne zahacenihodne serepeticky, tak doporucuju zabalit do folie nebo do pytle.
Krosnu na dítě nám na letišti zabalili a šla do zavazadlového prostoru. Letěli jsme na Zakynthos. Tam jí zapomněli vyndat, tak se proletěla na další ostrov. K nám do hotelu jí přivezli až za dva dny.
My mame teda krosnu bez strisky a meli jsme ji normalne jako prirucni zavadlo a v ni nahradni veci na mrnata
Holky díky moc za odpovědi, manducu máme, ale malé se v ní moc nelíbí a to nosítko potřebujeme spíše na dovče, než na nošení k letadlu…volala jsem na travel service a krosnu prý můžeme buď odbavit, nebo si ji vzít k letadlu a oni ji pak uloží do zavazadlového prostoru (ta naše nemá rozměry příruč. zavazadla)a mělo by to být zdarma, stejně jako kočárek.
@asinedkaa Tak hlavně že ji dovezli a celou
, takže jste měli kočár i krosnu a vše odbavili zdarma a bez problémů? Letíme také do Řecka. No tak snad to tak bude…
@Vanvero odbavili bez problemu..taky jsem rada, ze se neztratila. Je to Deuter pujcena.Meli jsme i golfky. I nam je pri mezi pristani na Karpathosu vyndali z letadla, aby si v nich dite mohlo zdrimnout.Na Zakynthosu jsme krosnu hodne uzili.
@Vanvero píše:
Holky díky moc za odpovědi, manducu máme, ale malé se v ní moc nelíbí a to nosítko potřebujeme spíše na dovče, než na nošení k letadlu…volala jsem na travel service a krosnu prý můžeme buď odbavit, nebo si ji vzít k letadlu a oni ji pak uloží do zavazadlového prostoru (ta naše nemá rozměry příruč. zavazadla)a mělo by to být zdarma, stejně jako kočárek.
@asinedkaa Tak hlavně že ji dovezli a celou, takže jste měli kočár i krosnu a vše odbavili zdarma a bez problémů? Letíme také do Řecka. No tak snad to tak bude…
A zdarma samozrejme