Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Vím, že se tu tohle téma už několikrát řešilo. Ale ze všech těch druhů, názvů a typů mi jde hlava kolem. Vždycky jsme chtěla šátkovat, teď se začínám bát toho uvazování a tak přemýšlím i o nějakém nosítku. Nejlépe chci koupit klidně oboje a zkoušet, ale vůbec se nevyznám v typech, značkách atd. Stejně tak jako problém s výběrem velikosti šátku
u nás žádný obchůdek nemáme, kde by se dalo zkusit nebo se pozeptat. Nejlépe bych koupila klidně i nějaký bazarový, ale opravdu kvalitní. Poradí mi prosím někdo, nejlépe úplně konkrétní typ, značku, velikost atd. Ráda bych nosila prcka od narození (nemám řidičák, tak na kratší cesty busem atd) a nerada bych nějak ublížila ve vývoji
Děkuji mooc za rady ![]()
Pokud máš fb, zkus skupinu Nosíme děti.. poradí ti, co si koupit, a i prodejní album tam je… dej bacha abys nenalítla… na skupině se ti to nestane
@xsaleen díky moc za radu, fakt se v tom neorientuju. A kdybych vyrazila do nějakého většího města, tak mě to bude stát (nové) majlant a hlavně mi vecpou, to co se bude hodit jim ![]()
@adamka00 přidej se na fb do skupinky, jak ti radí @xsaleen . A aby ses nedivila, i bazarový šátek si zachovává svou cenu
Jinak holky ti určitě poradí na novoška šátek. Neboj, uvázání není žádná věda. Bála jsme se toho skoro každá.
@terulda O cenu ani nejde, na penězích mi nesejde. Jen bych nerada koupila drahý nový, který mi vnutí někde prodavačka. To raději dám podobné peníze za bazarový, vyzkoušený a doporučený
do skupiny jsem se přidala, čekám na schválení. Děkuji mooc za radu ![]()
Hlavně v krámu jsou ti schopný zatajit manducu a doporučit babybjorn či podobnou… co je upně na prd a ve finále ještě o dost dražší
@adamka00 zkus se podívat, jestli se někde v okolí nekonají kurzy šátkování, není nad to vyzkoušet, u nás to bylo u Salesiánů a stál 70kč. Já jsem zkoušela šátek a nesedl mi, tím jak jsem tlustá a relativně vysoká, tak musím mít délku 6m. A to je už dost látky, bylo mi v tom horko. Takže „šup šup cvak“ manduca mi vyhovuje víc, jen dotáhnu popruh. A cenově je šátek a manduca to samé, necelé 3tis.
@xsaleen Přesně toho se bojím ![]()
@stara_carodejnice kurzy hledám, jsme s přítelem taky vysocí a né uplní hubeňouři, takže se té metráže taky děsím. Přítel se na nošení těší, tak jen doufám, že nepoleví až uvidí, že na sebe bude motat třeba 6m látky… Stejně jsem chtěla pořídit oboje ![]()
@adamka00 Pokud bys chtela oboje, tak k satku mohu za sebe doporucit Manducu. Mame ji nekolik mesicu a mala ji miluje. Az jsem si rikala na co mam drahy kocar (pred narozenim dcerky jsem nehtela nosit).
Nosim hlavne ja, manzel ma pupek a to se dcerce nelibilo (popravde se nedivim
). Kazdopadne ma dlouhe popruhy a je to jen o tom si ji spravne nastavit. Osobne bych vsak novorozene v Manduce nenosila, ac ma novorozeneckou vlozku, je podle mne vhodna az tak od ctyr, peti mesicu.
Manducu sezenes bazarovou nebo byvaji docela casto nove v akci. Takto jsem ji koupila ja. V nejhorsim se Manducy prodavaji dobre.
Mám doma šátek a manducu. Využívám obojí. Šátek jsem vybrala Didymos, to je taková ta klasická značka, kterou člověk nic nezkazí. A vybrala jsem typ pruhy a materiál čistou bavlnu. Šlo mi o tu zesílenou vazbu. Není tak jemný, ale je odolnější, nehrozí zatržení nitky, nemusím se bát ho venku rozložit pod děti místo deky. Velikost si musíš nastudovat podle své postavy. Já mám myslím 6, ale ruku do ohně bych za to nedala. Mám to tak akorát, že z něj uvážu téměř cokoliv krom kolébky ve dvojitém kříži s kapsou (to je asi úvaz nejnáročnější na délku šátku). Ale já z kolébek stejně nejraději dvojitý kříž bez kapsy. Řekla bych, že s výběrem šátku jsem neprohloupila, mám jen jeden takže jsem vybírala aby byl co nejuniverzálnější. Manducu jsme dostali od babičky (babička chtěla, abychom měli i nosítko a výběr nechala na nás). Zpočátku ji využíval hlavně manžel. Zvládl si miminko navázat i do šátku, ale můj šátek mu brzy začal být malý. A co si budeme povídat nosítko je jednodušší tudíž pro něj pohodlnější. Takže manžel začínal s manducou asi v půl roce. Já jí přišla na chuť o něco později. Jakmile se dítě naučilo bezpečně sedět, tak začalo v šátku strašlivě blbnout a poskakovat a brzy tak povolilo i ty nejpevnější úvazy. Nehledě na to, že nošení na zádech se mi zdálo pohodlnější s manducou než se šátkem. Ergo mají obě švagrové, je srovnatelně kvalitní, nic s ním nepokazíš. Mně osobně je sympatičtější manduca tím, že se dá zipem trochu zvětšit a zmenšit. Navíc ty limitované edice se vyrábějí v Česku (nebo alespoň dříve se vyráběly) a některé jsou opravdu pěkné.
@sovička Děkuji za příspěvek
Teď jen nastudovat tu velikost šátku
Přesně takhle si to představuji u nás, šátek i manducu. Přítel bude asi stejně spíš pro ní, než vázat
Ale já chci šátek určitě, jen doufám, že na mojí postavu nebudu potřebovat třeba 7metrům ![]()
@adamka00 Na stránkách didymosu je tabulka velikostí, podle velikosti člověka a druhu úvazů. Myslím, že ta tabulka celkem souhlasí s realitou. Tady http://www.didymos.cz/…likosti.html