Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebuju poradit,jestli má některá z vás zkušenosti s krosnou na dítě.Synovi jsou dva roky a na dlouhé vzdálenosti musím tahat kočár,protože ho bolej nožičky.A tak mě napadla krosna,ale je jich tolik,že nevím jakou vybrat.Poradíte?Díky za odpovědi ![]()
Nevím, jak fyzicky jsi zdatná, a jak moc velký máš dítě, ale s krosnou se podle mě šíleně nadřeš ![]()
Za sebe bych volila batolecí nosítko (skaldino, petite panda, blue bear…), těžiště se nebude tak oddalovat od těla, krásně dítěti zajistíš hlavu, když ti usne ( v krosně většinou jsou děti šíleným způsobem vykroucené) a pokud zorvna půjde pěšo, tak nosítko budeš mít jako „zástěru“ chycené jen za bederák a nezabere to žádný prostor.
13-14kg dítěte jsem v zimě nosila taky v ringslingu na boku, když bylo potřeba poponést jen tak kousek, těch 10-20min, nízká investice, skladné, akorát vzteklý dítě mi z rs vyhopsalo, z nosítka neměl šanci, i kdyby se zvencnul
To máš pravdu,asi bych se nadřela.Ale možná by to chtělo,aspoň bych shodila tu p*del,co mi narostla
Díky za tip,už jsem koukala po netu a asi si vyberu nějaké nosítko.Fakt jsi mi pomohla
Mám první dítě,tak v tom ještě nejsem tolik znalá a zběhlá.U druhýho už budu vědět ![]()
My meli pujcenou od kamaradky krosnu Deuter Kid Comfort, byla uplne super, ale prcek nam v tom nechtel sedet (necele dva roky),vykyvoval ji strasne ze strany na stranu, kopal apod…idealni je zajit do obchodu s pujcovnou, pujcit si vybranou vec, vyzkouset na vylete na diteti a pak bud jenom zaplatit pujcovne, nebo krosnu/nositko koupit (pujcovne odectou z ceny)
My máme taky ty Deuter krosničky.. na výlety je to super (funguje to zároveň jako batůžek a můžeš krosnu s dítětem postavit… ale je to spíš pro chlapa.
Já jsem hodně zvyklá nosit těžký batoh, ale krosnička s dítětem je fakt dost nepříjemný náklad… těžiště je docela vzadu, dítě se mele
Já mám po pár kilometrech fakt dost, kdybych musela nosit často, asi bych taky volila nosítko, tam je to těžiště blíž k tobě.
Já jsem taky pro nosítko, objednala jsem si skaldino. Ale pozor, mají dost dlouhou čekací dobu (tedy ty co se šijí na zakázku)
Zkusili jsme oboje - krosnicku melo radeji dite - lip v ni videlo ven a melo vic volnosti - ale jednak nezdrave viselo za rozkrok, jednak, kdyz usnulo, tak to byl bolestnej pohled. Nebylo o nic opreny a cela ta pater nasvislo pri kazdem kroku zaperovala, fuj - chudak malej. Vic jsme nachodili s nositkem. pro nas hlavne vyhoda skladnejsi, lehci (krosna je monstrum), dalsi vyhoda, ze jak v tom byl nerad slisovany, tak byl motivovanejsi chodit.
My máme krosnu Salewa a je super, ale bereme jí na výlety do přírody, malá v ní nespí (usnula jen jednou v čerstvých dvou letech a je pravda, že jsem jí hlavu fixovala vším možným
) Do města jí nenosím, ale manžel jo, je silák ![]()
Pudloslava píše:
Zkusili jsme oboje - krosnicku melo radeji dite - lip v ni videlo ven a melo vic volnosti - ale jednak nezdrave viselo za rozkrok, jednak, kdyz usnulo, tak to byl bolestnej pohled. Nebylo o nic opreny a cela ta pater nasvislo pri kazdem kroku zaperovala, fuj - chudak malej. Vic jsme nachodili s nositkem. pro nas hlavne vyhoda skladnejsi, lehci (krosna je monstrum), dalsi vyhoda, ze jak v tom byl nerad slisovany, tak byl motivovanejsi chodit.
A jakou jste to měli tu krosnu? Mně připadá, že v té naší nevisej za rozkrok, ale seděj, a když usnuli, hlavu si opírali o to horní polstrování (když teda byli menší… teď už v ní většinou prostě neusnou). Nikdy jsem neměla pocit, že by v tom byli v nějaké nezdravé poloze.
Naše malá teda taky sedí a oloha mi nepřipadá nezdravá. Když usnula, problém byl v tom, že jak manžel chodil, hlava se jí kývala! Při opření o polstrování vpředu to bylo lepší!
eliku uz nevim, byla pujcena, pry draha - spousty stelovatek, strecha, batuzek..... na spani se pry melo koupit jeste nejake udelatko, prej neco jako takove to uclo kolem krku do auta. rikam, mladej v tom byl spokojen.