Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, maly, chodi nechodi zati mjen do fotbalove pripravky, myslim ze pohyb je dulezity. Jinak nic. Jinak resim to same, zdrave dite, ktere sotva prijde do skolky tak prichazi nemoci…nekdy si rikam k cemu ta skolka vubec je…ale je to otom ze tam nezodpovedne matky davaji nemocne deti, nebo neuzdravene zcela
![]()
Malej nemá žádný kroužky, použe jsem ho ve školce přihlásila do solné jeskyně.
Loni jsem mu zaplatila cvičení, a začal marodit.
Naštěstí to vede moje kamarádka, tak mi peníze vrátila.
Ve školce mají dost výletů a jiných akcí, a navíc nám doporučili děti dávat do kroužků až v předškolním věku.
Neřeším to, nevadí mi to. Myslím, že to stopy na vývoji nezanechá ![]()
Synovi bude v listopadu pět let a teď v září začal chodit na fotbal do přípravky. Zatím jen dvakrát týdně trénink, bez zápasů. Dali jsme ho tam proto, protože má fotbal rád a chodit tam chtěl už dlouho. Kroužky ve školce jsem mu nabídla, ale všechny odmítl. Že bychom mu něco vnucovali a dávali ho na kroužky jenom proto, že to tak dělají i ostatní, to fakt ne.
Příspěvek upraven 07.10.13 v 14:58
@Raduš.ka44 píše:
Synovi bude v listopadu pět let a teď v září začal chodit na fotbal do přípravky. Zatím jen dvakrát týdně trénink, bez zápasů. Dali jsme ho tam proto, protože má fotbal rád a chodit tam chtěl už dlouho. Kroužky ve školce jsem mu nabídla, ale všechny odmítl. že bychom mu něco vnucovali a dávali ho na kroužky jenom proto, že to tak dělají i ostatní, to fakt ne.
fotbal taky zvažujeme, máme tu solidního trenéra, kluk rád běhá a kope do balonu, ale řekl taky až tak od 5-ti let.
@momi33 píše:
fotbal taky zvažujeme, máme tu solidního trenéra, kluk rád běhá a kope do balonu, ale řekl taky až tak od 5-ti let.
u nas je to od 3,mala obec ![]()
@momi33 My to řešili už v červnu, tehdy mi řekl, že taky tak od pěti let. Když jsem volala v září, tak říkal, že je ještě brzy, abychom mu to neznechutili, ale ať přijdeme, když chce hrát. Tak jsme přišli.
Myslím, že mu to celkem jde, snaží se. Každopádně registraci zatím podepsanou nemáme, nechávají je hrát prý měsíc, měsíc a půl na zkoušku, tak uvidíme, jestli nám registraci nabídnou.
@Raduš.ka44 aha tak u nas je ta pripravka uplne navolno, ani se neplati nic.Ti prcci delaji jen to na co staci..je to od tri do konce skolky…pak uz jak rikas ![]()
@Raduš.ka44 píše:
@momi33 My to řešili už v červnu, tehdy mi řekl, že taky tak od pěti let. Když jsem volala v září, tak říkal, že je ještě brzy, abychom mu to neznechutili, ale ať přijdeme, když chce hrát. Tak jsme přišli.Myslím, že mu to celkem jde, snaží se. Každopádně registraci zatím podepsanou nemáme, nechávají je hrát prý měsíc, měsíc a půl na zkoušku, tak uvidíme, jestli nám registraci nabídnou.
jj, to je ono, aby mu to neznechutili.
Navíc, musí běhat, trénovat, ne jen hrát fotbal.
Dokud nechodil do školky, měl kroužků víc (plavání a yammahu, pak místo yammahy sokol). ted co chod do školky jsem to zredukovala na Sokol. Taky mi přišlo, ž e toho á dost. Případně chodíme občas sami do bazénu…
Sokol doporucuji pro jeho vsestranost, kdyby jsme to nemeli tak daleko, chodime jen tam…
Náš 3,5 leťák enchodí do školky, tak má 2 kroužky, 1 sportovní a jeden chovatelskej, aby byl aspoň občas s dětma..myslím že když chodí do školky, tak rkoužek potřeba není ![]()
Můj 4,5 letý nechodí do školky, nechodí na kroužky, nehodlám ho zahltit nějakými nesmysly, kde jde pouze o to vydělat na dětech, čmarykovat a tancovat může i doma ![]()
Plánuju, že někam bude chodit tak příští rok, asi i do školky a jeden kroužek, něco, co by mu mohlo být koníčkem na celý život, možná nějaký sport či hudební nástroj, uvidíme.
Já mám kluka ve školce v prosinci bude mít 5 let.. U nás bylo taky hodně kroužků- angličtina, flétna, plavání bruslení..atd
Nedali jsme nikde.. teď v říjnu čekám miminko, tak by to byl onáročné s náím někde pravidelně a hlavně závazně chodit, když už si to zaplatíme..
Raději ot berem tak, že prostě se klukovi věnujem ke školce víc, víme, že už má zájmy i jiné takže klasika- kolo, pouštění draka, manžel s ním běhá občas s míčem, zajede s ním plavat do krytého bazenu.. Ani mě to nějak nevadí, že nechodí..
příští rok ale uvažujem o to koužku plavání 10 lekci v bazenu.. takže já bych to tak nehrotila ty kroužky..
Já jsem mu kroužky nabídla - kdyby měl zájem. Bylo jich jenom pár. Vybral si plavání (nesnáší, když má vodu v očích a uších a obecně když na něho někdo stříká a tak - ale bavilo ho plavat v létě u sousedů v kruhu v bazéně
). Nicméně jsem ho tam přihlásila, když teda tak moc chtěl (vracejí peníze, když to nejde
).
Zatím je nemocný, ještě tam nebyl, ale počítám, že to po těch třech zkušebních bude chtít vzdát. Takže když jo, tak nebude chodit nikam a nemyslím si, že by to nějak extra vadilo
Chtěl by chodit do modelářského kroužku, ten je od 7 let. A mně by se líbilo, kdyby chodil třeba do skautu, pokud ho to zaujme - ten je taky až od školy. Kdyby ho chytl nějaký sport, tak by to bylo super, ale netřesu se, že budu mít doma sportovní hvězdu, takže není třeba, aby začínal na sílu nějak extra brzo.
Mam dve deti - 4 a 1 rok. Starsi letos zacalo chodit do skolky. Zatím resime neustale rymy apod. a rozhodli jsme se s manželem, ze nebudeme letos resit zadne krouzky. budeme radi, když si zvykne ve skolce a nebudeme porad nemocni.
zajima me, jestli pro 4 lete resite krouzky jako snad všechny maminky v mem okoli nebo se najde někdo, kdo dava dite jen do skolky a ostatní krouzky zatím neresi?
mam pocit, ze jsme divni, když nechodime na výtvarku, tanecky, atletiku apod
dekuji za anonymitu